چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۰
آیات قرآن ظهور منجی و پیروزی نهایی حق بر باطل را وعده داده است

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین عباس نیکزاد، با استناد به آیات قرآن کریم، به تبیین مباحث مهدویت، انتظار فرج و قطعیت پیروزی جبهه حق پرداخت.

حجت الاسلام و المسلمین عباس نیکزاد از اساتید مدارس علمیه شهرستان بابل، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ساری، با تبریک به مناسبت فرا رسیدن سالروز میلاد امام زمان (عج) و ایام دهه مبارک فجر، به بیان مباحثی قرآنی درباره امام عصر(عج) پرداخت.

استاد دانشگاه شهرستان بابل با اشاره به تناسب آیات قرآن کریم با سه محور «مهدویت»، «انتظار فرج» و «پیروزی جبهه حق بر باطل» خاطرنشان کرد: اعتقاد به ظهور مصلح جهانی، اختصاص به شیعه ندارد و ادیان آسمانی و حتی برخی مکاتب غیرالهی نیز به گونه‌ای به آن معتقدند؛ اما شیعه با ویژگی‌های خاصی مانند عصمت و انسان کامل بودن، آن را باور دارد.

کارشناس دینی خاطرنشان کرد: قرآن کریم با آیات متعددی به صورت قطعی به این موضوع اشاره کرده است؛ از جمله آیه ۵۵ سوره نور که وعده خدا به مؤمنان صالح را چهار مرحله «خلافت روی زمین»، «تمکن دین مورد رضایت خدا (اسلام)»، «تبدیل خوف به امنیت» و «حاکمیت عبودیت و نفی شرک» بیان می‌کند و علامه طباطبایی تحقق کامل این وعده را در عصر ظهور می‌داند.

حجت الاسلام و المسلمین نیکزاد در ادامه به مسئله «انتظار فرج» اشاره کرد و تصریح کرد: انتظار فرج دو معنا دارد؛ معنای عام آن، امید به گشایش در مشکلات زندگی و ناامید نشدن از رحمت الهی در هیچ شرایطی است که آیاتی مانند «لا تقنطوا من رحمت الله» بر آن تأکید دارد.

استاد مدارس علمیه شهرستان بابل تأکید کرد: معنای خاص انتظار فرج، امیدواری قطعی به ظهور منجی و دگرگونی شرایط جهانی علی‌رغم سلطه ظالمان است که با آیاتی مانند «و العاقبة للمتقین» و «و لقد کتبنا فی الزبور من بعد الذکر ان الارض یرثها عبادی الصالحون» تأیید می‌شود و به مؤمنان می‌گوید هرگز آینده تاریخ به دست ظالمان پایان نمی‌یابد.

کارشناس دینی در بخش سوم سخنان خود به موضوع «پیروزی نهایی جبهه حق» پرداخت و افزود: منطق قرآن کریم بر تقابل همیشگی حق و باطل، اما پیروزی قطعی حق با امدادهای غیبی است. در سوره مبارکه انبیاء می خوانیم: «بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَی الْبَاطِلِ فَیَدْمَغُهُ فَإِذَا هُوَ زَاهِقٌ وَ لَکُمُ الْوَیْلُ مِمَّا تَصِفُونَ؛ نه، بلکه [شأن ما این است که] با حق بر باطل می کوبیم تا آن را درهم شکند [و از هم بپاشد] پس ناگهان باطل نابود شود؛ و وای بر شما از آنچه [درباره خدا و مخلوقات او به ناحق] توصیف می کنید.» (انبیاء: 18)

وی افزود: آیه 18 سوره مبارکه انبیاء و آیاتی مانند «جاء الحق و زهق الباطل» و نیز تشبیه باطل به کف روی آب که نابود می‌شود، تقابل همیشگی حق و باطل، و پیروزی نهایی جبهه حق را به روشنی بیان می‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha