جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۰
حماسه ۲۰ بهمن مردم خوی نماد پیوند انقلاب و دفاع مقدس است

حوزه/ حجت‌الاسلام حجت قاسم‌خانی گفت: ایران از موضع قدرت وارد مذاکره شده و هرگونه اقدام تهاجمی دشمن با پاسخی وسیع و فرامنطقه‌ای از سوی ایران و محور مقاومت مواجه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجت‌الاسلام حجت قاسم‌خانی، امروز در خطبه‌های نماز جمعه خوی که در مصلای این شهر برگزار شد، با گرامیداشت روز حماسه و ایثار مردم خوی در ۲۰ بهمن، به تبیین ابعاد تاریخی، معنوی و راهبردی این مناسبت پرداخت.

وی در ابتدا با اشاره به پیشینه مبارزات انقلابی در خوی اظهار داشت: بهمن، سالروز حماسه و ایثار مردم خوی است. فعالیت‌های انقلابی در این شهرستان همزمان با قیام ۱۵ خرداد ۴۲ آغاز و در سال‌های ۵۶ و ۵۷ به اوج رسید.

امام جمعه خوی با برشمردن مساجد کانون‌ای چون شیخ، آستانه علی و حاجی بابا و یادآوری شهدایی مانند حجت‌الاسلام حسن خضرلو، افزود: در جریان انقلاب، ۱۶ نفر از مردم خوی به شهادت رسیدند که اولین شهید، یک روحانی بود.

حجت‌الاسلام قاسم‌خانی دلیل نامگذاری ۲۰ بهمن را دو حماسه دانست: حماسه اول، شهادت ۷ تن در ۲۰ بهمن ۵۷ و حماسه دوم، تقدیم ۴۶ شهید در عملیات والفجر ۸ در ۲۰ بهمن ۶۴ است. مجموع این دو حماسه، ۵۳ شهید گرانقدر را تقدیم انقلاب کرده است.

امام جمعه خوی در بخش دوم سخنان خود به سه «امداد غیبی» اشاره کرد و ادامه داد: اول، فرمان تاریخی امام خمینی(ره) مبنی بر عدم شرعیت حکومت نظامی در ۲۱ بهمن ۵۷ که کودتای قریبالوقوع را خنثی کرد. دوم، پیوستن نیروی هوایی به انقلاب در ۱۹ بهمن که امید ملت را افزون کرد. سوم، پیروزی معجزه‌آسای عملیات والفجر ۸ در ۲۰ بهمن ۶۴ که با رمز «یا فاطمةالزهرا» محقق شد.

وی در بخش سوم با تحلیل پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن، آن را «نور بر ظلمت» خواند و افزود: انقلاب ایران تمام نقشه‌های نظام سلطه را بر هم زد. نمونه تحقیرآمیز وابستگی نظام پیشین، کنفرانس تهران در سال ۱۳۲۲ بدون اطلاع دولت ایران و یا تأیید سفیر انگلیس برای سلطنت محمدرضا پهلوی بود که نشان می‌دهد انقلاب، ملت را از ذلت دست‌نشاندگی نجات داد.

حجت‌الاسلام قاسم‌خانی در بخش چهارم به تحلیل فضای سیاسی و امنیت ملی پرداخت و با اشاره به مذاکرات جاری گفت: شکست فشار حداکثری آمریکا، آن‌ها را وادار به کوتاه‌آمدن و مذاکره صرفاً هسته‌ای کرد. ایران از موضع قدرت و برای فعال‌سازی دیپلماسی و خنثی‌سازی تبلیغات دشمن وارد این عرصه شده است.

وی هشدار داد: هرگونه حمله به ایران، آغازگر جنگ منطقه‌ای گسترده‌ای خواهد بود که پایگاه‌ها و متحدان دشمن را هدف قرار می‌دهد. قدرت بازدارندگی ایران و اتحاد محور مقاومت، هر اقدام تهاجمی را برای دشمن پرهزینه کرده است.

امام جمعه خوی در بخش پایانی با تجلیل از حضور میدانی رهبر معظم انقلاب در حرم امام خمینی(ره)، این حضور را حامل چهار پیام کلیدی برشمرد و گفت: تأکید بر فرماندهی واحد، نفی هرگونه اضطرار، نمایش مقاومت در برابر مرعوب‌سازی و نقض روایت رسانه‌ای دشمن از شرایط داخلی.

وی در پایان خطاب به مردم گفت: دوران پیش‌رو پرهیاهو است. وظیفه اصلی ما، همراهی، هم‌نظری و اطاعت آگاهانه از ولی‌امر حکیم است تا با اطمینان قلبی ناشی از این تبعیت، مسیر پیشرفت را ادامه دهیم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha