چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۰
عظمت «الله اکبر» و قدرت ایمان در برابر طغیان‌ها/دعوای ما با مستکبران عالم بر سر «الله اکبر» است

حوزه/ حجت الاسلام قاسم پور گفت: این روزها دعوا بر سر یک کلمه، «الله اکبر»، در جریان است. از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ این دعوا آغاز شده و این جمله نماد پیروزی هر کسی است که خدا را در نظر داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از سمنان، حجت الاسلام ابراهیم قاسم پور، مدیر مدرسه علمیه صادقیه شهرستان سمنان، در ویژه برنامه گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی در مسجد امام علی (علیه السلام) شهر مهدی‌شهر، اظهار داشت: امروزه، با گذشت ۱۴۰۰ سال از واقعه عاشورا، نام امام حسین(علیه السلام) در تاریخ بشریت حک شده و یاد و پیام او همچنان زنده است. این یادآوری به ما نشان می‌دهد که چگونه نام و یاد خداوند متعال و اهل بیت(علیهم السلام) با تلاش‌های دشمنان ناپدید نخواهد شد.

وی افزود: در واقعه عاشورا حضرت زینب کبری(سلام الله علیها)، به عنوان الگوی صبر و استقامت، در کاخ یزید بن معاویه با صدای بلند گفت: «فَکِد کَیْدک وَاسْعَ سَعْیک و ناصِبْ جُهْدَک فوالله لا تمحُو ذکرنا و لا تُمیتُ وَحْیَنا». او با اعتماد به نفس به یزید هشدار داد که تمامی نقشه‌ها و ترفندهای او در برابر اراده و وعده الهی ناتوان خواهد بود. 

حجت الاسلام قاسم پور تصریح کرد: حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) خطاب به یزید می‌گوید که «هیچ تلاشی نمی‌تواند نام آن‌ها را محو کند، چرا که آنچه نابود می‌شود تنها خود یزید و یارانش خواهند بود». حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) خطاب به یزید فرمود «هر حقه‌ای که در نظر داری به کار ببر، اما بدان که نام ما فنا شدنی نیست». این سخنان نه تنها در آن زمان بلکه در حال حاضر نیز الگوی استقامت و پایداری در برابر ظلم به شمار می‌آید. 

مدیر مدرسه علمیه صادقیه شهرستان سمنان تصریح کرد: از سالیان گذشته و به ویژه از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، دعوای ما با دشمنان بر سر یک کلمه کلیدی، «الله اکبر»، آغاز شده است. این کلمه به‌عنوان نماد ایمان و قدرت الهی در برابر ظلم و ستم به حساب می‌آید و این جمله نماد پیروزی هر کسی است که خدا را در نظر داشته باشد.  ایمان به این که «وَلَیَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ» یادآور این است که پیروزی در میدان‌های سخت، تنها از طریق اعتماد به خداوند حاصل می‌شود. این قدرت الهی در برابر تمام هیمنه دشمنان قرار دارد و به آنها نشان می‌دهد که خداوند بزرگ‌تر از هر نیروی نظامی و سیاسی است.

وی افزود: این کلمه به دشمنان یادآوری می‌کند که خداوند از تمام قدرت‌ها و سازمان‌ها بزرگ‌تر و قوی‌تر است و هیچ قدرتی نمی‌تواند در برابر اراده الهی ایستادگی کند. انقلابی که در ایران صورت گرفت، تجلی آرزوهای انبیا الهی و تلاش برای برقراری عدالت، آزادی و پاسداری از حقوق بشر بود.

حجت الاسلام قاسم پور خاطرنشان کرد: این کلمه، در برابر چالش‌ها و تهدیدها، به ما یادآوری می‌شود که در صورت همراهی و تدبیر الهی، می‌توانیم بر تمام موانع فائق بیاییم و به پیروزی نائل شویم. این پیام نه‌تنها در تاریخ به‌ثبت رسیده، بلکه همواره الهام‌بخش افرادی است که در راه تحقق ارزش‌ها و آرمان‌های انسانی تلاش می‌کنند.

وی با بیان اینکه «الله اکبر» یعنی خدای رود نیل و خلیج فارس، بزرگ‌تر از هر طاغوتی مانند فرعون و ترامپ است، گفت: این جمله به ما یادآوری می‌کند که خداوند قدرتی فراتر از همه قدرت‌های بشری دارد. با نگاهی به تاریخ، می‌دانیم که خدا فرعون را یک‌بار غرق کرد و اکنون نیز قدرتش می‌تواند خالق هر سرنوشتی باشد. به یاد داریم که خداوند در گذشته فرعون را غرق کرد و این بار نیز می‌تواند به سنت‌های خود وفادار بماند. «الله اکبر» یعنی تمام قدرت‌های انسانی، هیچ‌گاه قادر به مقابله با اراده الهی نخواهند بود. 

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: این عبارت به ما می‌گوید که دشمنان می‌توانند تمام تلاش خود را صرف کنند، اما برای مؤمنان، یاری خداوند کافی است. به عبارت دیگر، قدرت ایمان ما از هر سلاحی قوی‌تر است. در میدان جنگ‌های فکری و معنوی، سلاح ایمان، متحدکننده دل‌ها و نیرو بخشیده به ما برای ادامه مبارزات است.

وی افزود: این ایمان و اراده مستحکم، کلید پیروزی به شمار می‌آید و نشان می‌دهد که اگر خدا با ماست، هیچ قدرتی نمی‌تواند در برابر ما دوام بیاورد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha