دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۸
روایت «آیات قرآن در کلام و نهضت حسینی»؛ از منزلگاه‌های تلاوت سیدالشهدا(ع) تا رونمایی محصولات فرهنگی اربعین

حوزه/ مسئول غرفه کمیته فرهنگ آموزشی اربعین، از برگزاری برنامه چندرسانه‌ای «آیات قرآن در کلام و نهضت حسینی» در سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم تهران خبر داد و گفت: در این غرفه، مسیر حرکت امام حسین(ع) از مدینه تا کربلا با محوریت آیات تلاوت‌شده و پیوند نهضت عاشورا با قرآن کریم برای مخاطبان روایت می‌شود.

حجت‌الاسلام جوادی مسئول غرفه کمیته فرهنگ آموزشی اربعین با حضور در غرفه خبرگزاری حوزه در سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم تهران با اشاره به گستره فعالیت‌های این کمیته اظهار داشت: فعالیت‌های کمیته صرفاً محدود به ایام اربعین نیست، بلکه در طول سال و در مناسبت‌های مختلف، به‌ویژه در نمایشگاه‌ها و همایش‌های علمی و آموزشی در ایران و عراق، برنامه‌های متعددی پیرامون مباحث فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار می‌شود.

وی افزود: حضور چندساله این غرفه در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم نیز در همین راستا و با هدف تبیین پیوند عمیق نهضت حسینی با آموزه‌های قرآنی صورت می‌گیرد.

* بازخوانی منزلگاه‌های نهضت حسینی با محوریت آیات قرآن

مسئول غرفه کمیته فرهنگی آموزشی اربعین با تأکید بر ماهیت قرآنی قیام سیدالشهدا(ع) تصریح کرد: حرکت امام حسین(ع) حرکتی برآمده از قرآن بود و در طول مسیر از مدینه به مکه و از مکه تا کربلا، در منزلگاه‌های مختلف آیاتی از قرآن کریم را تلاوت فرمودند.

وی ادامه داد: در قالب یک برنامه چندرسانه‌ای، هر یک از این منزلگاه‌ها، آیات تلاوت‌شده، رخدادهای تاریخی همان موقعیت و چرایی و چگونگی انتخاب آن آیات برای مخاطبان تبیین می‌شود. همچنین خاطرات، تحلیل‌ها و نکات پیرامونی مرتبط با آن آیات ارائه می‌شود تا مخاطب تصویری جامع از نسبت نهضت عاشورا با قرآن کریم به دست آورد.

* استقبال مخاطبان از روایتگری چندرسانه‌ای

به گفته وی، این برنامه که با عنوان «آیات قرآن در کلام و نهضت حسینی» طراحی شده، در سال‌های اخیر با استقبال ویژه مخاطبان مواجه شده است؛ به‌گونه‌ای که برخی بازدیدکنندگانِ آشنا با غرفه در دوره‌های گذشته، امسال نیز برای بهره‌مندی مجدد از این روایتگری حضور یافته‌اند.

مسئول غرفه کمیته فرهنگی آموزشی اربعین خاطرنشان کرد: علاوه بر روایتگری، مسابقه‌ای نیز برای مخاطبان برگزار می‌شود و به شرکت‌کنندگان جوایزی از جمله تبرکاتی از تربت کربلای معلی و هدایایی متبرک اهدا می‌شود. همچنین محصولات فرهنگی و پژوهشی مرتبط با اربعین در غرفه معرفی و در معرض تورق و آشنایی علاقه‌مندان قرار دارد.

* اجرای برنامه پس از نماز مغرب و عشا

وی درباره زمان اجرای برنامه‌ها گفت: نمایشگاه از ساعت ۱۶ تا ۲۳ دایر است، اما اوج برنامه روایتگری معمولاً پس از نماز مغرب و عشا و هم‌زمان با افزایش حضور بازدیدکنندگان برگزار می‌شود و تا پایان ساعت کاری نمایشگاه ادامه دارد.

* «آیات قرآن کریم در کلام نهضت حسینی»

مسئول غرفه کمیته فرهنگی آموزشی اربعین با اشاره به تولیدات پژوهشی این مجموعه اظهار داشت: پژوهشگران این کمیته کتابی با عنوان «آیات قرآن کریم در کلام نهضت حسینی» تألیف کرده‌اند که مکمل مباحث ارائه‌شده در غرفه است و علاقه‌مندان، به‌ویژه فعالان قرآنی، دانشگاهیان و مربیان آموزشی می‌توانند از آن برای ترویج این الگو در شهرها، دانشگاه‌ها و مدارس بهره‌مند شوند.

وی تأکید کرد: هدف ما ترویج نگاه قرآنی به نهضت حسینی و فراهم‌سازی محتوایی مستند و قابل ارائه برای فعالان فرهنگی و قرآنی در سراسر کشور است.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha