چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۸
ایستادگی مردم در مسیر ولایت، جلوه زنده مکتب اهل‌بیت(ع) است

حوزه/آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به حضور گسترده و پرشور مردم در آیین‌های شب قدر، این حضور را نشانه‌ای از وفاداری عمیق جامعه مؤمن به ولایت و جلوه‌ای زنده از مکتب اهل‌بیت(ع) دانست و تأکید کرد: روحیه ایستادگی، فداکاری و دلدادگی مردم به اهل‌بیت(ع) امروز همان حقیقتی است که در طول تاریخ، ائمه اطهار(ع) در جست‌وجوی آن بودند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی شامگاه ۱۹ اسفندماه همزمان با شب بیست‌ویکم ماه مبارک رمضان و سالروز شهادت امیرالمؤمنین حضرت علی(ع)، در مراسم احیای شب قدر که با حضور گسترده و پرشور مردم مؤمن و عزادار در مسجدالزهرا(س) مشهد برگزار شد، این حضور را جلوه‌ای از وفاداری جامعه مؤمن به ولایت و پاسخی تاریخی به مظلومیت امیرالمؤمنین علی(ع) دانست.

آیت‌الله علم‌الهدی با قدردانی از حضور گسترده مردم در این مراسم اظهار داشت: این حضور، اشک‌ها، هیجان‌ها و عواطف دینی که مردم در چنین شب‌هایی از خود بروز می‌دهند، یک حرکت بزرگ و معنادار است که ریشه در ایمان و دلبستگی عمیق آنان به ولایت دارد.

وی با بیان اینکه یک بُعد این حضور، نمایش وفاداری و غیرت دینی در حمایت از جریان ولایت است، افزود: دست ما از دامان وجود اقدس حضرت بقیةالله الاعظم(عج) کوتاه است، اما مردم با حضور خود نشان می‌دهند که در وابستگی و دلدادگی به آن حضرت و در تبعیت از حجت ایشان یعنی ولی‌فقیه، تا پای جان ایستاده‌اند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: این شور و هیجان و احساسات ارزشی که مردم در مراسم‌های دینی از خود نشان می‌دهند، سرمایه‌ای بزرگ برای جامعه اسلامی و نشانه‌ای از زنده بودن روح ولایت‌مداری در میان مردم است.

امام جمعه مشهد با بیان اینکه این حضور مردمی تنها یک جلوه عاطفی نیست، تصریح کرد: این حرکت مردمی در کنار نمایش وفاداری به ولایت، حقیقت دیگری را نیز آشکار می‌کند و آن مظلومیت تاریخی امیرالمؤمنین علی(ع) است.

وی تأکید کرد: هنگامی که این شور و دلدادگی مردم نسبت به امیرالمؤمنین(ع) مشاهده می‌شود، انسان به این واقعیت پی می‌برد که آن حضرت در زمان خود تا چه اندازه مظلوم بوده‌اند؛ زیرا اگر چنین روحیه‌ای در میان مردم آن زمان وجود داشت، تاریخ مسیر دیگری پیدا می‌کرد.

آیت‌الله علم‌الهدی به خاطره‌ای از امام خمینی(ره) در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در سال‌های جنگ تحمیلی، روزی همراه جمعی از علمای تهران در دیدار با امام خمینی(ره) حضور داشتیم. در همان زمان گروهی از بسیجیان که قصد عزیمت به جبهه داشتند برای دیدار با امام به حسینیه جماران آمده بودند، اما به دلیل طولانی شدن جلسه مدتی در انتظار ماندند و پس از آن شعارهایی سر دادند.

وی افزود: هنگامی که صدای شعار بسیجیان به گوش امام رسید، حالتی خاص در ایشان ایجاد شد. امام که همواره تسلط زیادی بر احساسات خود داشتند، برای لحظاتی سکوت کردند، سر به زیر انداختند و در اندیشه فرو رفتند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: پس از لحظاتی امام خمینی(ره) با تأثر فرمودند اگر از این جمعیت که امروز برای دفاع از اسلام آماده‌اند تنها ده نفر در خانه امیرالمؤمنین علی(ع) حضور داشتند، هرگز در خانه آن حضرت را به آتش نمی‌کشیدند و علی(ع) در آن مظلومیت قرار نمی‌گرفت.

آیت‌الله علم‌الهدی در بخش دیگری از سخنان خود به این پرسش تاریخی اشاره کرد که چرا پس از حادثه عاشورا و آن همه جنایتی که بر اهل‌بیت(ع) رفت، دیگر ائمه اطهار(ع) قیامی همانند قیام امام حسین(ع) انجام ندادند.

وی توضیح داد: پاسخ این پرسش را خود ائمه اطهار(ع) داده‌اند و آن کمبود یاران واقعی و فداکار بوده است؛ یارانی که در میدان خطر بدون تردید تا پای جان بایستند.

به گفته وی، در شرایطی که چنین نیروهایی در اختیار امامان معصوم نبود، قیام مسلحانه نه تنها نتیجه‌ای در پی نداشت بلکه ممکن بود اصل جریان امامت را نیز در معرض نابودی قرار دهد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به روایتی از دوران امام صادق(ع) بیان کرد: در دوره حکومت منصور دوانیقی، فشارهای شدیدی بر امام صادق(ع) وارد می‌شد و حتی خانه آن حضرت تحت مراقبت و محدودیت قرار داشت.

وی ادامه داد: در آن زمان یکی از یاران امام به نام سدیر صیرفی از کوفه به مدینه آمد تا با امام دیدار کند. او پس از تلاش فراوان موفق شد به حضور حضرت برسد و با گلایه از وضعیت موجود گفت با وجود شیعیان فراوان چرا قیام نمی‌کنید.

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: سدیر ادعا کرد که صدها هزار شمشیرزن آماده دفاع از امام هستند، اما امام صادق(ع) او را به بیرون از مدینه بردند و در مسیر به گله‌ای بزغاله اشاره کردند و فرمودند اگر به تعداد این بزغاله‌ها شیعه واقعی داشتم، قیام بر من واجب بود.

وی گفت: وقتی سدیر بزغاله‌ها را شمرد، تعداد آنها تنها هفده رأس بود و همین ماجرا نشان داد که یاران واقعی و فداکار تا چه اندازه اندک بوده‌اند.

امام جمعه مشهد در ادامه به روایت دیگری از دوران امام موسی کاظم(ع) اشاره کرد وادامه داد: فردی نزد امام آمد و از عدم قیام حضرت گلایه کرد. امام برای سنجش میزان اطاعت و صداقت او، دستور داد داخل تنوری که آتش در آن شعله‌ور بود بنشیند، اما آن فرد از ترس عقب نشست.

وی افزود: در همان زمان شخصی به نام هارون مکی وارد شد و امام به او دستور داد داخل تنور بنشیند. او بدون لحظه‌ای تردید فرمان امام را اجرا کرد و در میان شعله‌های آتش نشست و پس از مدتی سالم بیرون آمد.

آیت‌الله علم‌الهدی گفت: امام پس از آن از فرد معترض پرسید در شهر شما چند نفر مانند این شخص وجود دارد؛ پرسشی که نشان می‌داد یاران حقیقی امامان تا چه اندازه کم بوده‌اند.

وی با مقایسه شرایط گذشته با وضعیت امروز جامعه اسلامی اظهار داشت امروز رزمندگان و جوانان مؤمن در برابر دشمنان اسلام با همان روحیه ایثار و فداکاری ایستاده‌اند و از تهدید و خطر هراسی ندارند.

عضومجلس خبرگان رهبری افزود: رزمندگان ما در میدان‌های نبرد در میان آتش دشمن ایستادگی می‌کنند و حتی با آغوش باز به استقبال شهادت می‌روند و این همان روحیه‌ای است که ائمه اطهار(ع) در جست‌وجوی آن بودند.

شب قدر و احیای مسیر ولایت

آیت‌الله علم‌الهدی در ادامه با اشاره به برگزاری مراسم احیای شب قدر گفت: اینکه مردم در دل شب، با وجود خستگی و سرمای هوا در مساجد حضور پیدا می‌کنند، قرآن بر سر می‌گیرند و تا سحر به عبادت می‌پردازند، نشانه‌ای روشن از پایداری در مسیر اهل‌بیت(ع) است.

وی تأکید کرد :این حضور گسترده و ماندگار در مراسم‌های دینی نشان می‌دهد جامعه مؤمن همچنان بر عهد خود با ولایت و اهل‌بیت(ع) استوار است.

امام جمعه مشهد در پایان با اشاره به مظلومیت امیرالمؤمنین علی(ع) اظهار داشت: یکی از تلخ‌ترین جلوه‌های مظلومیت آن حضرت این بود که حتی پیکر مطهرشان نیز به صورت مخفیانه و در دل شب تشییع و به خاک سپرده شد.

وی یادآور شد: در آن شب تاریک تنها فرزندان آن حضرت، امام حسن(ع) و امام حسین(ع)، پیکر پدر را به دوش کشیدند و در سکوت شب به خاک سپردند؛ غربتی که در تاریخ اسلام به عنوان یکی از دردناک‌ترین جلوه‌های مظلومیت امیرالمؤمنین(ع) باقی مانده است.

آیت‌الله علم‌الهدی در پایان تأکید کرد: حضور پرشور مردم در آیین‌های دینی و شب‌های قدر در واقع پاسخی روشن به همان مظلومیت تاریخی و نشانه‌ای از زنده بودن خط ولایت در جامعه اسلامی امروز است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha