شنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۶:۵۰
دشمن با همه ظرفیت در برابر استقلال ملت ایران صف‌آرایی کرده است

حوزه/ نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تداوم دشمنی‌های چند دهه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز دشمن با همه ظرفیت در برابر استقلال ملت ایران صف‌آرایی کرده و حوزه‌های علمیه و طلاب باید با بصیرت و تحلیل دقیق، نقش تاریخی خود را در این میدان ایفا کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت‌الاسلام پژمان‌فر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، در نشست بصیرتی با موضوع «جنگ تحمیلی سوم و نقش طلاب در این برهه زمانی» که در مدرسه علمیه امام محمدباقر(علیه‌السلام) برگزار شد، با بیان اینکه طلاب حوزه‌های علمیه همواره در خط مقدم دفاع از حق و حقیقت بوده‌اند، اظهار کرد: امروز نیز حوزه‌های علمیه باید همچون گذشته با آگاهی، تحلیل و شناخت دقیق روندهای سیاسی، اجتماعی و بین‌المللی، نقش تاریخی خود را ایفا کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مسائل مهم، چرایی حجم بی‌سابقه دشمنی‌های ۴۷ ساله علیه جمهوری اسلامی است، افزود: در طول تاریخ معاصر، هیچ کشوری مانند ایران پس از انقلاب با چنین گستره‌ای از فشارها و تلاش‌های بیرونی برای براندازی مواجه نبوده است؛ از تجزیه‌طلبی‌های ابتدای انقلاب تا کودتاها، جنگ تحمیلی، ترور شخصیت‌ها، فعالیت گروهک‌ها و پس از آن تحریم‌های سنگین اقتصادی، سیاسی و اجتماعی.

نماینده مردم مشهد اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی این دشمنی‌ها شعار استقلال‌طلبانه انقلاب اسلامی بود. ما در برابر دو بلوک شرق و غرب ایستادیم و گفتیم نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی و امام خمینی(ره) با زبانی ساده فرمودند که ملت ایران می‌خواهد روی پای خود بایستد. همین مفهوم استقلال برای قدرت‌های جهانی بسیار حساسیت‌زا بود.

وی با تأکید بر اینکه جریان انقلاب اسلامی حرف تازه‌ای در جهان مطرح کرد، تصریح کرد: دشمنان می‌دانستند که این گفتمان بر پایه مبانی دینی و مکتب اهل‌بیت(علیهم‌السلام) است و ظرفیت جهانی‌شدن دارد. از همین رو در همان ماه‌های ابتدایی انقلاب انواع توطئه‌ها آغاز شد.

حجت‌الاسلام پژمان‌فر افزود: در همان یک ماه و هشت روز پس از پیروزی انقلاب، چندین حرکت تجزیه‌طلبانه و براندازانه رخ داد. سپس جنگ تحمیلی تنها یک سال و هفت ماه پس از انقلاب آغاز شد؛ در حالی که کشور درگیر مشکلات داخلی، فعالیت جریان‌های مسلح، ترورهای گسترده و بی‌ثباتی‌های متعدد بود.

وی با اشاره به وضعیت منطقه و جریان مقاومت گفت: در مواجهه با ظلم، دو رویکرد وجود دارد؛ برخی بر مذاکره تکیه دارند و برخی بر مقاومت. تجربه تاریخ فلسطین نشان می‌دهد که هرجا مذاکره جایگزین مقاومت شد، عقب‌نشینی و گستاخی دشمن افزایش یافت. اما گفتمان انقلاب اسلامی که متکی بر مکتب سیدالشهداء(علیه‌السلام) است، ایستادگی در برابر ظلم را اصل می‌داند.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: وقتی برخی جریان‌ها اسلحه را زمین گذاشتند و پای میز مذاکره رفتند، اسرائیل تا قلب بیروت پیشروی کرد. اما در همان زمان جوانان فلسطینی متأثر از انقلاب اسلامی، تنها با سنگ ایستادند و بعدها این جریان تبدیل به حماس و حزب‌الله و نیروهای مقاومت در عراق، یمن، سوریه و دیگر نقاط شد.

تحلیل آخرین تحولات منطقه و جایگاه حزب‌الله در درگیری با رژیم صهیونیستی

حجت‌الاسلام پژمان‌فر در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت حزب‌الله لبنان گفت: درگیری حزب‌الله با رژیم صهیونیستی تنها مربوط به جنگ اخیر نیست. حزب‌الله از سال‌ها پیش در خطوط مقدم مقاومت بوده و اکنون تنها شدت درگیری افزایش یافته است.

وی افزود: بخشی از خاک لبنان امروز در تصرف صهیونیست‌هاست و آتش‌بس به معنای تثبیت این وضعیت برای دشمن منفعت دارد. حزب‌الله به همین دلیل نسبت به توقف جنگ حساس است.

حجت‌الاسلام پژمان‌فر همچنین برخی ادعاها درباره اختلاف میان ایران و حزب‌الله را تحلیل‌های کاملاً غلط و غیرمستند دانست و گفت: حزب‌الله در کنار ایران و ایران در کنار حزب‌الله است و هرگونه ادعای اختلاف، صرفاً جنگ روانی دشمن است.

اهداف آمریکا در «جنگ تحمیلی سوم» و چرایی ناکامی آن

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، با تشریح ابعاد جنگ اخیر علیه ایران، اظهار داشت: آمریکا در این جنگ به‌دنبال جابه‌جایی قدرت در ایران بود و طراحی آن چنین بود که جریان‌های تکفیری از شمال‌غرب وارد شوند و هم‌زمان از داخل کشور نیز آشوب‌هایی ایجاد شود. حتی برخی گروهک‌ها مانند منافقین و جریان‌های ضدانقلاب نیز در این پروژه نقش داشتند.

وی ادامه داد: اما دشمن به هیچ‌یک از اهدافش نرسید. نه توانست پرونده هسته‌ای ایران را دستکاری کند، نه بر تنگه هرمز مسلط شود، نه حمایت جهانی به دست آورد. حتی نتوانست روایت رسانه‌ای مورد نظرش را تثبیت کند.

حجت‌الاسلام پژمان‌فر با اشاره به شکست آمریکا در جلب حمایت ناتو گفت: کشورهایی که هم‌پیمان آمریکا بودند کنار کشیدند. حتی قطعنامه‌ای که علیه ایران می‌خواستند صادر کنند با وتوی دو کشور مهم مواجه شد. این اتفاق در تاریخ کم‌نظیر است.

وی در توضیح پذیرش شروط ایران توسط آمریکا گفت: ایران ده شرط مشخص را به‌صورت رسمی به واسطه پاکستان به آمریکا اعلام کرد. در ابتدا تصور می‌شد آمریکا این شروط را نپذیرد، اما ساعت یک بامداد چهارشنبه اعلام کردند که تمام شروط ایران را قبول کرده‌اند.

وی افزود: این یک پیروزی بزرگ است. امروز آمریکا می‌خواهد از ماجرا خارج شود اما با پرسش‌های بزرگ افکار عمومی جهان مواجه است؛ اینکه چرا حمله کرد؟ به چه دلیل شکست خورد؟ و چه دستاوردی داشت؟

حجت‌الاسلام پژمان‌فر تأکید کرد: اینکه برخی می‌گویند آمریکا ممکن است برای خروج از بحران به سمت جنگ نامتعارف یا سلاح‌های ممنوعه برود، تحلیل دقیقی نیست. امروز آغازکننده جنگ، آمریکا شناخته شده و هرگونه اقدام غیرمتعارف برای آن‌ها تبعات سنگین بین‌المللی دارد.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما نیز باید قدرت بازدارندگی خود را حفظ کنیم تا سایه جنگ از کشور دور شود. دشمن باید بداند که حمله دوباره، برای خودش نیز هزینه‌های سنگین خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه دشمن هنوز از شیطنت دست برنداشته، افزود: ما همچنان باید در برابر تهدیدات هوشیار باشیم و اجازه ندهیم که دشمن با بازی‌های سیاسی و رسانه‌ای شرایط را به نفع خود تغییر دهد.

حجت‌الاسلام پژمان‌فر در پایان با دعا برای شهدای دفاع مقدس و سلامتی رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: امیدواریم خداوند رهبر انقلاب را در پناه سیدالشهدا(علیه‌السلام) محفوظ بدارد و همه خدمت‌گزاران نظام را موفق و خائنین را رسوا سازد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha