یکشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۱۹
 پیاده‌روی اربعین زمینه‌ساز معرفی جهانی امام حسین(ع) و ظهور است

حوزه/ حجت‌الاسلام والمسلمین سید مرتضی هاشمی، مدرس حوزه و دانشگاه، با اشاره به ارتباط پیاده‌روی اربعین با ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) گفت: یکی از مقدمات ظهور، شناخته شدن امام حسین(ع) در سطح جهانی است و پیاده‌روی عظیم اربعین با معرفی مکتب و نهضت عاشورا به جهانیان، نقش مهمی در فراهم شدن زمینه‌های ظهور حضرت حجت(عج) ایفا می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مرتضی هاشمی، مدرس حوزه و دانشگاه و فعال تبلیغ و پاسخگویی به سؤالات و شبهات دینی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به ارتباط زیارت و پیاده‌روی اربعین با ظهور حضرت ولی‌عصر(عج)، اظهار داشت: خداوند متعال تمام پیامبران، ادیان الهی، اسلام عزیز و ائمه اطهار(ع) را برای هدایت و سعادت انسان فرستاده است تا فضائل و کرامت‌های انسانی در وجود فرد و جامعه انسانی متجلی شود.

وی افزود: این مسیر هدایت با ادیان و پیامبران مختلف ادامه یافت تا به اسلام رسید و قرار شد دین مبین اسلام، آخرین نسخه هدایت بشر باشد و انسان به واسطه تعالیم اسلامی به سعادت فردی و اجتماعی دست پیدا کند. این مسیر با رسالت حضرت محمد بن عبدالله(ص) آغاز شد و قرار بود با ولایت، رهبری و امامت امیرالمؤمنین علی(ع) به بلوغ و کمال خود برسد.

غدیر؛ نقطه تکمیل مسیر هدایت بشر

حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی با اشاره به آیه شریفه «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی» اظهار کرد: قرار بود نعمت الهی به صورت کامل و جامع به بشریت عرضه شود؛ یعنی هدایت الهی و اجرای دین خدا در تمام عرصه‌های زندگی بشر، اعم از عرصه‌های فردی، خانوادگی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تحقق پیدا کند.

وی ادامه داد: اما با جریان سقیفه و خانه‌نشینی امیرالمؤمنین علی(ع)، این جریان هدایتی به تأخیر افتاد و ناقص ماند. اگرچه امیرالمؤمنین(ع) بعدها حکومت را در دست گرفتند، اما با توجه به مشکلات و جنگ‌هایی که بر ایشان تحمیل شد، از جمله جنگ جمل، صفین و نهروان، امکان اجرای کامل این نسخه جامع هدایت برای بشریت فراهم نشد.

مدرس حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: پس از آن، امام حسن مجتبی(ع) نیز مجبور به پذیرش صلح شدند و در ادامه، در زمان امام حسین(ع) قرار بود نهضت و قیام اباعبدالله الحسین(ع) زمینه ظهور و فراگیری حق امامت و ولایت در جامعه جهانی را فراهم کند؛ اما با شهادت حضرت سیدالشهدا(ع)، این جریان نیز ناتمام ماند.

شهادت امام حسین(ع)؛ ظرفیتی عظیم برای هدایت بشر

وی با بیان اینکه شهادت امام حسین(ع) یکی از بزرگ‌ترین هزینه‌های مسیر هدایت بشر است، گفت: خداوند متعال از ظرفیت عظیم شهادت سیدالشهدا(ع) برای هدایت انسان‌ها استفاده کرده است. تمام ظرفیت هدایتی که در شهادت امام حسین(ع) وجود دارد، اگرچه در آن مقطع تاریخی به صورت کامل در جامعه محقق نشد، اما این شهادت موجب شکل‌گیری خیزش‌ها و قیام‌های متعددی در طول تاریخ شد و خون مطهر اباعبدالله الحسین(ع) همواره عامل بیداری و هدایت انسان‌ها بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی تصریح کرد: از این جهت، طبیعی است که خداوند متعال از ظرفیت عظیم عاشورا و شهادت امام حسین(ع) برای تحقق هدایت در دوران ظهور نیز استفاده کند و یکی از جلوه‌های این مسئله، معرفی امام حسین(ع) به جهانیان پیش از ظهور حضرت حجت(عج) است.

معرفی امام حسین(ع)؛ یکی از محورهای دعوت جهانی امام زمان(عج)

وی با اشاره به روایات مربوط به آغاز قیام حضرت ولی‌عصر(عج) گفت: در روایات آمده است که حضرت مهدی(عج) در ابتدای قیام خود در کنار خانه کعبه قرار می‌گیرند و با معرفی خود، ندای جهانی سر می‌دهند. سپس برای معرفی تفصیلی خود به مردم، به جد بزرگوارشان حضرت سیدالشهدا(ع) اشاره می‌کنند و خود را با امام حسین(ع) معرفی می‌نمایند.

مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: در منطق، معرف باید از معرفٌ‌به شناخته‌شده‌تر باشد؛ یعنی اگر شخصی بخواهد خود را به دیگری معرفی کند، معمولاً از فرد یا عنوانی استفاده می‌کند که برای مخاطب شناخته‌شده باشد. هنگامی که امام زمان(عج) خود را به امام حسین(ع) معرفی می‌کنند، این مسئله نشان می‌دهد که باید امام حسین(ع) در زمان ظهور، شخصیتی شناخته‌شده برای مردم جهان باشد.

اربعین؛ رسانه‌ای جهانی برای معرفی امام حسین(ع)

حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی با طرح این پرسش که «جهان با وجود تبلیغات منفی علیه امام حسین(ع)، شهادت و جهاد چگونه باید با حقیقت نهضت عاشورا آشنا شود؟» گفت: یکی از پاسخ‌ها را باید در جریان عظیم پیاده‌روی اربعین جست‌وجو کرد. پیاده‌روی اربعین به گونه‌ای در جهان بازتاب پیدا کرده که رسانه‌های مختلف، خواسته یا ناخواسته، ناچار به پرداختن به این حرکت عظیم هستند.

وی افزود: هنگامی که میلیون‌ها انسان از نقاط مختلف جهان، در یک زمان مشخص و به سوی یک نقطه حرکت می‌کنند و با وجود تفاوت‌های فرهنگی، قومی و ملی، هدف مشترکی دارند، این رویداد به یک پدیده جهانی تبدیل می‌شود. در این مسیر، زائران بدون آنکه هزینه‌ای برای خدمات مختلف پرداخت کنند، از سوی مردم و موکب‌های مردمی مورد استقبال و پذیرایی قرار می‌گیرند و خدماتی مانند غذا، محل استراحت و دیگر امکانات در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی خاطرنشان کرد: همه این حرکت عظیم به سوی یک نقطه شکل می‌گیرد؛ نقطه‌ای که نام آن «حسین(ع)» است. به این ترتیب، مردم جهان به تدریج با امام حسین(ع)، نهضت عاشورا و فرهنگ ایثار و شهادت آشنا می‌شوند و همین آشنایی جهانی با حضرت سیدالشهدا(ع) می‌تواند یکی از مقدمات مهم ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) باشد.

وی در پایان تأکید کرد: هنگامی که امام زمان(عج) در آغاز قیام خود، برای معرفی خویش به جهانیان، به امام حسین(ع) و جد شهیدشان استناد می‌کنند، طبیعی است که باید آن حضرت در میان مردم جهان شناخته‌شده و معرف حضور باشد. از این منظر، پیاده‌روی اربعین و معرفی جهانی امام حسین(ع) می‌تواند نقش مهمی در فراهم شدن زمینه‌های ظهور و قیام حضرت حجت(عج) داشته باشد.

انتهای پیام /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha