پنجشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۸:۳۵
نام امام حسین(ع) و زیارت قبر او شعار و علامت دین است

حوزه/ در گفتار اخلاقی پیش‌رو از آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی (ره)، نقش سازنده و هویت‌بخش نام‌های مقدس در حیات فردی و اجتماعی مؤمنان بررسی شده و چرایی عظمت بی‌پایان نام سیدالشهدا (ع) در جهان هستی واکاوی شده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله آقا مجتبی تهرانی (ره) با تبیین کارکرد معنوی نام معصومین (ع)، یاد و نام امام حسین (ع) و زیارت مرقد مطهر ایشان را شعار رسمی ایمان و علامت بارز هویت مکتب تشیع معرفی کرده است.

همان طور که نام مقدّس الله در دنیا و قیامت شعار مؤمن است، نام مقدّس اولیای خدا(ع) که به تعبیر من ذوب و فانیِ در الله هستند هم شعار است. در روایتی زیبا از امام صادق(ص) است که می فرماید: «شِعَارُنَا یَوْمَ بَدْرٍ یَا نَصْرَ اللَّهِ اقْتَرِبْ اقْتَرِبْ وَ شِعَارُ الْحُسَیْنِ(ص) یَا مُحَمَّدُ وَ شِعَارُنَا یَا مُحَمَّدُ»(۱)؛ (شعار ما در روز جنگ بدر این بود: ای یاری خدا! نزدیک شو! نزدیک شو! و شعار امام حسین(ص) یا محمّد(ص) بود و شعار ما هم یا محمّد(ص) است.) یعنی ما شعار داریم. معلوم می شود که نام مقدّس اولیای خدا(ع) شعار ما و علامت ایمان است.

نام خودِ امام حسین(ص) شعار الهی است. در روایت مفصّلی دربارۀ اصحاب امام زمان(عج)، آمده است: «وَ هُمْ مِنْ خَشْیَةِ اللَّهِ مُشْفِقُونَ یَدْعُونَ بِالشَّهَادَةِ وَ یَتَمَنَّوْنَ أَنْ یُقْتَلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ»(۲)؛ روایت خصوصیّات اصحاب حضرت را بیان می کند که به اصطلاح، اشفاق خشیّت الهی دارند و خواستار شهادت در راه خدا هستند. امّا مهم این است که می فرماید: «شِعَارُهُمْ یَا لَثَارَاتِ الْحُسَیْنِ(ص)»؛ این هم شعار است. امام حسین(ص) غوغا کرده است. نه تنها نام امام حسین(ص) شعار و علامت دین است؛ بلکه زیارت قبر او هم شعار و علامت دین است.

پی نوشت‌ها:
(۱) بحارالأنوار، ج ۱۹، ص ۱۶۳
(۲) بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ۳۰۸

برای دانلود فایل صوتی اینجا را کلیک کنید

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha