دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۲۱
اربعین حسینی، نماد هویت تشیع و بیداری امت اسلامی است

حوزه/ حجت‌الاسلام سید تقی رضا عابدی، رئیس مجلس علمای جنوب هند، اربعین حسینی را جلوه‌ای بی‌نظیر از هویت تشیع، بیداری امت اسلامی و پیام جهانی امام حسین(ع) دانست و تأکید کرد که راهپیمایی میلیونی اربعین، امروز به نماد حق‌طلبی، عدالت‌خواهی، ایثار و مقاومت در برابر ظلم در جهان تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام سید تقی رضا عابدی (تقی آقا)، رئیس مجلس علمای جنوب هند، در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مسیر پیاده‌روی از نجف اشرف به کربلای معلی به مناسبت اربعین حسینی، اظهار داشت: اربعین حسینی تنها یک اجتماع مذهبی نیست، بلکه معجزه‌ای زنده از حقانیت حضرت امام حسین(ع)، احیای اسلام و تأثیر جهانی مکتب اهل‌بیت(ع) است؛ حقیقتی که امروز همه جهان آن را مشاهده می‌کند.

وی سخنان خود را با این اشعار آغاز کرد:

«بر فراز نیزه، دو عالم را به لرزه درمی‌آورد

کربلا، مرگ را نیز شیفته و سرگشته می‌سازد.»

وی افزود: امروز سراسر جهان یاد اربعین حضرت امام حسین(ع) و ۷۲ یار باوفای آن حضرت را گرامی می‌دارد. بیش از چهارده قرن است که اربعین هر سال برگزار می‌شود، اما طراوت و تأثیر آن به گونه‌ای است که گویی حادثه کربلا همین امسال رخ داده است. این، معجزه جاودانه شهادت امام حسین(ع) و جلوه‌ای آشکار از حکمت الهی است.

رئیس مجلس علمای جنوب هند ادامه داد: نقش ائمه اهل‌بیت(ع) در زنده نگه داشتن نهضت عاشورا بی‌بدیل است. فداکاری‌ها، تعلیمات و تلاش‌های مستمر آنان سبب شده است که هر سال اندوه حسین(ع) در دل‌ها تازه شود، میلیون‌ها انسان عزادار گردند و اشک‌های فراوانی در سوگ آن حضرت جاری شود.

وی گفت: در دنیا، حکومت‌ها برای بزرگداشت شخصیت‌های بزرگ مراسم و یادبود برگزار می‌کنند، اما برای شهادت حضرت امام حسین(ع)، خود خداوند متعال تا چهل روز عظمت این مصیبت را آشکار ساخت. در روایات آمده است که پس از عاشورا، آسمان چهل روز بر این مصیبت گریست و حتی در برخی نقل‌های تاریخی، از سرخ شدن آسمان و بارشی همانند خون یاد شده است. از این رو می‌توان گفت نخستین برگزارکننده اربعین، آسمان بود و یاد آن مصیبت همچنان دل‌های مؤمنان را اندوهگین و اشکبار می‌کند.

حجت‌الاسلام عابدی افزود: اربعین تنها در زمین برگزار نمی‌شود، بلکه بر اساس روایات، اهل آسمان نیز در این مصیبت عظیم عزادار هستند و به همین دلیل، اندوه امام حسین(ع) هر سال بیش از گذشته در دل‌ها زنده می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت پیاده‌روی عظیم اربعین از نجف اشرف تا کربلای معلی گفت: امروز این حرکت جهانی، نماد هویت تشیع، اقتدار امت اسلامی و پیام حق، عدالت، ایثار و انسانیت برای جهانیان است. هر زائری که در این سرزمین مقدس حضور دارد، شایسته است حتی برای مدت کوتاهی نیز در این پیاده‌روی شرکت کند؛ زیرا این حرکت، هویت، قدرت و پیام جهانی ما را به نمایش می‌گذارد.

رئیس مجلس علمای جنوب هند همچنین اظهار داشت: اگر این حرکت عظیم اربعین وجود نداشت، هویت دینی عراق با تهدیدهای جدی روبه‌رو می‌شد. به گفته وی، پس از سقوط رژیم صدام، برخی قدرت‌های خارجی تلاش کردند نفوذ مذهبی و فرهنگی خود را در عراق گسترش دهند، اما گسترش روزافزون راهپیمایی اربعین همه این توطئه‌ها را ناکام گذاشت و عراق را همچنان به عنوان پایگاه مستحکم مکتب اهل‌بیت(ع) حفظ کرد.

وی افزود: امروز اربعین نه تنها در عراق، بلکه در سراسر جهان، پیام اسلام و مکتب اهل‌بیت(ع) را جانی دوباره بخشیده است. حضور میلیون‌ها زائر در مسیر پیاده‌روی نجف تا کربلا، گواه روشنی است بر اینکه قیام و فداکاری حضرت امام حسین(ع) همچنان سرچشمه هدایت، بیداری و استقامت برای بشریت است.

در پایان، حجت‌الاسلام سید تقی رضا عابدی تأکید کرد: اربعین حسینی امروز به بزرگ‌ترین نماد وحدت جهان اسلام، بیداری امت اسلامی و ایستادگی در برابر ظلم تبدیل شده است و این نهضت، همچنان پیام جاودانه امام حسین(ع) را در سراسر جهان زنده و ماندگار نگاه خواهد داشت.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha