حجت الاسلام والمسلمین حمید عقیلی، مدیر مدرسه علمیه امام محمد تقی علیه السلام شهرستان مبارکه در گفتگو با خبرنگار این خبرگزاری، ضمن معرفی اجمالی این مدرسه علمیه برخی از شاخص ترین فعالیتهایی که در این حوزه برنامه ریزی و انجام شده یا در حال انجام و تکمیل است را تبیین کرد.
وی اظهار کرد: مدرسه علمیه امام محمد تقی علیه السلام شهرستان مبارکه از سال ۱۳۶۱ فعالیت خود را آغاز کرد و در دوران دفاع مقدس هشت ساله ۵ شهید را تقدیم به نظام مقدس جمهوری اسلامی می کند.

مدیر مدرسه علمیه امام محمد تقی علیه السلام شهرستان مبارکهدر ادامه اظهار کرد: مدرسه علمیه امام محمد تقی در طی بیش از ۴۰ سال فعالیت خود در آموزش طلاب کارنامه درخشانی به ثبت رسانده است، بطوری که در حال حاضرحداقل ۷۰ درصد از روحانیونی که در سطح شهرستان مبارکه مشغول هستند طبق بررسی ها غالبا از همان طلبه هایی هستند که در این مدرسه علمیه مشغول به تحصیل بودند.
حجت الاسلام عقیلی در ادامه برخی از اقدامات مهم این حوزه را که در قالب طرح هایی شاخص برنامه ریزی و دنبال شده است را اعلام کرد و گفت: بعنوان یک برنامه خیلی مهم مدرسه علمیه امام محمد تقی علیه السلام شهرستان مبارکه در سالهای اخیر یک طرح آموزشی ارزشمندی را در برنامه قرار داده که تحت عنوان «طرح آموزشی ابا جعفر علیه السلام» نامگذاری شده است؛ نامگذاری این طرح نیز با عنایت به کنیه حضرت جواد الائمه علیه السلام که ابا جعفر است؛ انتخاب شد.
وی با اعلام اینکه این حوزه در «طرح آموزشی ابا جعفر علیه السلام» احیای سبک آموزش قدیم حوزه را مدنظر قرار داده است، توضیح داد: در قدیم آموزش در حوزه به این سبک بود که تا کتابی تمام نمی شد کتاب دیگری را شروع نمی کردند، در قدیم کتاب به کتاب آموزش را پیش می بردند و تمام تمرکز طلاب بر یک مبحث علمی بود؛ این را احیا کردیم.
مدیر مدرسه علمیه امام محمد تقی علیه السلام شهرستان مبارکه، اعلام کرد: اجرای ابتکاری «طرح آموزشی ابا جعفر علیه السلام» در مدرسه علمیه مبارکه منتج به موفقیت هایی بسیار خوب و قابل ارائه شده است. از این رو شناسنامه طرح هم آماده شده است؛ همچنین مراحل و گام های بعدی برای این طرح توسط پژوهشکده مدرسه علمیه امام محمد تقی علیه السلام در خصوص تهیه پیوست های آموزشی در حال تکمیل است.

وی تاکید کرد: پژوهشکده ابا جعفر علیه السلام عنایت ویژه ای به این نکته مهم دارد که چگونه مطالب علمی حوزوی را در ذهن طلاب به بهترین شکل تثبیت کنیم؛ خوشبختانه تا اینجای کار مراحل بخوبی جلو رفته و تلاش براین هست که به بهترین شکل نهایی گردد.
حجت الاسلام عقیلی افزود: در کنار فعالیت هایی که پیرامون طرح آموزشی ابا جعفر علیه السلام پیش برده شده؛ یکی دیگر از برنامه ها و اقداماتی که مورد توجه و عنایت خاص مدرسه علمیه امام محمد تقی علیه السلام در پژوهشکده قرار گرفته؛ در خصوص فریضه «جهاد تبیین» است؛ در همین راستا آماده کردن محتوای جهاد تبیین برای شهرستان مبارکه در حال انجام است که جلسات هفتگی با حضور روحانیون موثر شهرستان پیرامون ارائه مباحث جهاد تبیین برگزار می شود، محتوا آماده شده در قالب های مختلف بویژه سخنرانی توسط طلاب و استادان حوزه در موکب های تجمعات شبانه در میادین و مساجد و غیره برای مردم ارائه می شود.

وی افزود: طلاب و اساتید مشغول آماده کردن محتواها از جهات مختلف از باب نظرات و منویاتی که امام راحل و بویژه آنچه امام شهیدمان مدنظرشان بود مانند «العلم السلطان» یا «میدان های طراحی شده دشمن» هستند.
حجت الاسلام عقیلی ضمن تاکیدبراینکه یکی از وظایف پژوهشکده ابا جعفر آماده سازی محتوای ناب برای سخنران ها در مسئله جهاد تبیین است؛ خاطرنشان کرد: این نکته ای بسیار مهم است که در شهرستان مبارکه پرچم جهاد تبیین را حوزه بدست گرفته است و شهر به شهر جلسات جهاد تبیین با مدیریت طلاب و روحانیون شهرستان پیگیری می شود.
مدیر مدرسه علمیه امام محمد تقی علیه السلام شهرستان مبارکه، تصریح کرد: و یک اقدام مهم دیگر اینکه ما شبها در میدان انقلاب شهرستان مبارکه موکب متفاوتی داریم در این موکب پاسخگوی سوالات دینی و سیاسی مردم هستیم؛ موکب متناسب با نام حوزه تحت عنوان موکب «جوادیه» نامگذاری شده است؛ اکنون ۱۵۰ شب از برپایی این موکب می گذرد و هر شب تعدادی از روحانیون در موکب جوادیه برای پاسخگویی به سوالات مردم و فعالیت مشارکت دارند.


وی در پایان اظهار کرد: موضوع دیگر برگزاری سلسله جلسات یادواره شهدای روحانی شهرستان هست، با عنایت به اینکه تعداد ۲۰ شهید روحانی در شهرستان مبارکه داریم؛ هر ماه به نیت یکی از شهدای روحانی شهرستان در هیئت حضرت جواد الائه علیه السلام مدرسه علمیه یادواره برگزار می شود.












نظر شما