چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۵۲
حوزویان برای حل آسیب های اجتماعی و معضلات فرهنگی چاره اندیشی کنند

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین هاتفی با بیان اینکه حوزویان علاوه بر رسالت علمی و پژوهشی، بر اساس بیانیه حوزه پیشرو و سرآمد باید برای حل و رفع آسیب های اجتماعی و معضلات فرهنگی چاره اندیشی کنند، گفت: نقش حوزویان در عصر انقلاب اسلامی و دوره استقرار حکومت اسلامی بسیار مهم تر و حساس تر از گذشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام والمسلمین نصرت الله هاتفی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در نشست ائمه جماعات مساجد شرق تهران که امروز در مسجد سید سجاد علیه السلام تهران برگزار شد با اشاره به مسئولیت خطیر حوزویان در دوره استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران، گفت: امروز وظیفه روحانیت بسیار سنگین، دشوار، حساس و مهم است و لذا تبیین دقیق این وظایف برای حوزویان بسیار مهم است.

کارشناس دینی در ادامه با اشاره به مسئولیت اجتماعی حوزه‌های علمیه بر اساس بیانیه حوزه پیشرو و سرآمد، اظهار داشت: حوزه‌های علمیه در طول تاریخ همواره در کنار مردم و در متن تحولات اجتماعی حضور داشته‌اند و امروز نیز باید متناسب با شرایط جامعه، این نقش را با جدیت بیشتری دنبال کنند.

حوزه‌های علمیه ظرفیت‌های تبلیغی را برای حل معضلات فرهنگی به کار گیرند

حجت الاسلام والمسلمین هاتفی افزود: مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه از موضوعاتی نیست که بتوان نسبت به آنها بی‌تفاوت بود؛ از این رو حوزه‌های علمیه باید با شناخت دقیق شرایط جامعه، ظرفیت‌های تبلیغی و فرهنگی خود را برای مواجهه صحیح با این مسائل به کار گیرند.

امام جماعت مسجد سید سجاد علیه السلام در ادامه با تأکید بر اینکه فعالیت فرهنگی باید از محیط‌های اجتماعی آغاز شود، گفت: برای اثرگذاری در مسائل فرهنگی لازم است مجموعه‌هایی که بیشترین ارتباط را با مردم دارند مورد توجه قرار گیرند و برنامه‌ریزی فرهنگی در این بخش‌ها به شکل جدی دنبال شود.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نقش حوزه در عرصه فرهنگی صرفاً به برگزاری برنامه‌های تبلیغی محدود نمی‌شود، اظهار داشت: حوزه می‌تواند با تربیت و توانمندسازی مبلغان، ارتباط آنان با اقشار مختلف مردم و حضور در محیط‌های اجتماعی، زمینه اثرگذاری بیشتر فعالیت‌های فرهنگی را فراهم کند.

وی افزود: مبلغ و روحانی زمانی می‌تواند در مسائل اجتماعی اثرگذار باشد که با مردم ارتباط داشته باشد، مسائل آنان را بشناسد و متناسب با شرایط هر محیط، راهکار فرهنگی ارائه کند.

ضرورت هماهنگی نهادها و مراکز فرهنگی و حوزوی

استاد حوزه علمیه در ادامه بر ضرورت هماهنگی میان نهادهای مختلف فرهنگی تأکید کرد و گفت: برای حل مسائل فرهنگی و اجتماعی نمی‌توان تنها به فعالیت یک دستگاه یا نهاد تکیه کرد، بلکه حوزه‌های علمیه، دستگاه‌های فرهنگی، مجموعه‌های اجرایی، اصناف و دیگر بخش‌های جامعه باید در کنار یکدیگر قرار گیرند.

کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت حوزه در مسائل فرهنگی و اجتماعی نیازمند برنامه‌ریزی، استمرار و حضور میدانی است و باید تلاش شود فعالیت‌های فرهنگی از حالت مقطعی خارج شده و به برنامه‌ای مستمر و هدفمند تبدیل شود.

امام جماعت مسجد سید سجاد علیه السلام تهران در ادامه با بیان اینکه حوزه‌های علمیه باید در کنار رسالت علمی و آموزشی خود، نسبت به مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه نیز احساس مسئولیت داشته باشند و با حضور موثر در میان مردم، برای تقویت فرهنگ عمومی و کاهش آسیب‌های اجتماعی تلاش کنند، گفت: نقش حوزویان در عصر انقلاب اسلامی و دوره استقرار حکومت اسلامی بیسار بیشتر از گذشته است.

بازخوانی مکرر بیانیه حوزه پیشرو و سرآمد توسط نخبگان حوزه و دانشگاه

حجت الاسلام والمسلمین هاتفی در پایان با تاکید بر بازخوانی مکرر بیانیه حوزه پیشرو و سرآمد توسط نخبگان حوزه و دانشگاه، خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی نعمت بزرگ در دست ما است که ملت ایران و روحانیت به صورت ویژه باید برای حفظ آن بکوشند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha