شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۴:۲۴
تردید در ولایت، سم مهلکی که کمر امت را می‌شکند

حوزه/ استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه امامت و ولایت از اساسی‌ترین پشتوانه‌های نظام اسلامی در برابر دشمنی‌ها و توطئه‌هاست، گفت: تردید در اصل امامت، تردید در تصمیمات ولی و اعتماد به وعده‌های پوچ دشمن، سه خطر بزرگی است که می‌تواند جامعه را از مسیر مقاومت و ایستادگی منحرف کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا داودوندی در تجمع شبانه موکب پایگاه بسیج شهدای روحانی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در ۴۵ متری صدوق(ره) قم، با خیرمقدم به حاضران و تقدیر از حضور آنان در این اجتماعات، اظهار کرد: حدود شش ماه است که خیابان به میدان جهاد شبانه تبدیل شده و مردم روزها را با بصیرت، بینش و آگاهی سپری می‌کنند و شب‌ها نیز ساعاتی را در میدان مجاهده حضور می‌یابند.

وی افزود: خدا را شاکریم که در آخرالزمان، در زمره امتی قرار گرفته‌ایم که ولایت‌پذیر است و از مصادیق آیه کریمه سوره مبارکه مائده به شمار می‌رویم؛ خداوند متعال به پیامبر اکرم(ص) فرمود اگر مسلمانان از میدان جهاد در راه خدا فاصله بگیرند و در برابر دشمنان دین و قرآن کوتاهی و سستی کنند، خداوند در آینده مردان و زنانی را خواهد آورد که آنان را دوست دارد و آنان نیز عاشق و دوستدار خدا و رسول‌الله هستند.

امت ایران؛ مصداق وعده الهی در دفاع از دین

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: خداوند در این آیه، مؤمنانی را توصیف می‌کند که در برابر یکدیگر متواضع و فروتن و در برابر دشمنان دین و قرآن سرسخت و مقاوم هستند؛ از جهاد در راه خدا خسته نمی‌شوند و از ملامت و سرزنش دیگران هراسی ندارند.

وی بیان کرد: هنگامی که از پیامبر اکرم(ص) پرسیدند این افراد با چنین ویژگی‌هایی چه کسانی هستند، حضرت دست بر شانه سلمان فارسی گذاشت و فرمود از قوم سلمان چنین انسان‌های شایسته‌ای ظهور خواهند کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین داودوندی تصریح کرد: امروز این روزگار را درک کرده‌ایم؛ روزگاری که یک امت و ملت، با امید به خداوند متعال و بدون آنکه دست نیاز به سوی دیگران دراز کند، با وجود همه سختی‌ها و نابسامانی‌های اقتصادی و تهاجمات فرهنگی، دشمن‌شناس باقی مانده و در برابر دشمن اصلی و اساسی دین خدا، یعنی صهیونیسم، مقاومت و ایستادگی کرده است.

وی با بیان اینکه هر فرد به اندازه توان خود در میدان جهاد حضور یافته است، گفت: رزمندگان و مجاهدان در عرصه رویارویی با دشمن مقاومت کردند و نیروهای ما در دریا، خشکی، هوا و فضا جانفشانی کردند و بهترین فرزندان این ملت را تقدیم کردند و در آینده نیز تقدیم خواهند کرد.

مردم؛ پشتوانه سنگر مقاومت

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به نقش مردم در دوران دفاع مقدس و شرایط کنونی اظهار کرد: امت نیز سنگربان بود و همانند هشت سال دفاع مقدس، پشت سنگر را حفظ کرد، به رزمندگان روحیه داد، دعا و استغاثه کرد، متوسل شد و از دشمنان، چه دشمنان خائن داخلی و چه دشمنان خبیث خارجی، برائت جست.

وی افزود: مردم ایستادند و از هیاهوی دشمن نهراسیدند؛ دشمنی که تلاش کرد با نمایش قدرت نظامی خود، رعب و ترس را در دل جهانیان ایجاد کند و حتی بزرگ‌ترین ناو خود را از مقابل دیدگان کشورهای مختلف عبور داد، اما ملت ایران که در مکتب اهل‌بیت(ع) تربیت شده است، تسلیم این هیاهو نشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین داودوندی با اشاره به مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: شهید سلیمانی به ما آموخت که ملت ایران، ملت امام حسین(ع) است و ملت امام حسین(ع) ملتی است که در برابر دشمن تسلیم نمی‌شود.

«هیهات منا الذله»؛ درس ماندگار مکتب عاشورا

وی ادامه داد: شهید ما در روزهای پایانی عمر مبارکش و در حالی که آماده دیدار پروردگار بود، تأکید کرد که ملت ایران درس خود را به‌خوبی از مکتب اباعبدالله الحسین(ع) آموخته است؛ درسی که سیدالشهدا(ع) با صلابت و بدون هیچ‌گونه ترس و تردیدی بیان کرد.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: حضرت سیدالشهدا(ع) در آغاز قیام و همچنین در محاصره دشمن در کربلا فرمود «هیهات منا الذله» و این مکتب به ملت ایران آموخت که در برابر دشمن تسلیم نشود.

تهاجم فرهنگی؛ تهدیدی که نباید از آن غفلت کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین داودوندی با اشاره به هشدارهای رهبر معظم انقلاب درباره تهاجم فرهنگی، اظهار کرد: جوانان این ملت در طول سال‌های گذشته با تهاجمات و شبیخون فرهنگی دشمن مواجه بوده‌اند و رهبر معظم انقلاب سال‌ها پیش این خطر را احساس و نسبت به آن هشدار دادند.

وی افزود: ایشان فرمودند دست‌های آهنینی را می‌بینند که دستکش‌های مخملی بر دست کرده‌اند و تلاش می‌کنند با اعتقادات جوانان این کشور بازی کنند و مراکز علمی و نسل جوان را تحت تأثیر قرار دهند.

وی با بیان اینکه برخی افراد در آن زمان این هشدارها را مورد تمسخر قرار دادند، گفت: رهبر معظم انقلاب خطراتی را می‌دیدند که دشمن به‌تدریج در کشور ایجاد می‌کرد و امروز در برخی عرصه‌ها، آثار این تهاجم در اعتقادات و باورهای جوانان مشاهده می‌شود.

مقابله با فحشا و بی‌بندوباری؛ مطالبه‌ای در متن جهاد

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به ضرورت توجه به مسئله عفاف و حجاب گفت: امروز دشمن در عرصه فرهنگی نیز فعال است و تلاش می‌کند فحشا و بی‌بندوباری را در جامعه گسترش دهد.

وی افزود: اگرچه در میانه معرکه نبرد با دشمن قرار داریم و ممکن است دشمن ظاهراً عقب‌نشینی کرده باشد، اما نباید تصور کرد که تهدید پایان یافته است؛ دشمن همچنان در عرصه حضور دارد و نیروهای نظامی و مردم نیز آمادگی لازم را دارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین داودوندی تصریح کرد: همان‌گونه که آیات مربوط به حجاب و پوشش در جریان جنگ احزاب نازل شد، امروز نیز باید بر این مسئله تأکید کرد که مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی باید دغدغه حجاب، عفاف و پوشش در جامعه را داشته باشند.

وی ادامه داد: اگر فحشا و بی‌بندوباری در جامعه‌ای جوان گسترش پیدا کند، به‌تدریج ایمان از میان می‌رود و جوانان آن جامعه دیگر جوانانی مقاوم در برابر دشمن نخواهند بود.

نقش زنان در تربیت نسل مقاوم

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به نقش زنان در مقاومت جامعه اسلامی گفت: اگر امروز شاهد هستیم عده‌ای در برابر دشمن به خروش آمده و دشمن را ذلیل کرده‌اند و زنان نیز در برابر دشمنان نابکار مقاومت و ایستادگی کرده‌اند، بخش مهمی از این مقاومت به عفاف، پوشش و حجاب آنان بازمی‌گردد.

وی تأکید کرد: نمی‌توان با بی‌حجابی و بی‌عفافی در برابر دشمن ایستادگی کرد و یکی از خطراتی که در روزگار آخرالزمان جامعه ما را تهدید می‌کند، فاصله گرفتن از حیا و عفاف است.

حجت‌الاسلام والمسلمین داودوندی با اشاره به دعای امام عصر(عج) اظهار کرد: در دعای امام عصر(عج) نیز بر مسئله توفیق طاعت و دوری از معصیت تأکید شده و از خداوند درخواست شده است که زنان جامعه دینی از حیا و عفاف فاصله نگیرند.

وی افزود: زنان مهم‌ترین رکن یک جامعه، به‌ویژه جامعه دینی، هستند و یکی از افتخارات این نهضت، دفاع مقدس و میدان جهاد کنونی، حضور گسترده بانوان است؛ به‌گونه‌ای که بخش قابل توجهی از حاضران در اجتماعات شبانه را بانوان تشکیل می‌دهند.

از دامان زن، مرد به معراج می‌رسد

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به نقش مادران در تربیت نسل‌های مقاوم گفت: اگر در هشت سال دفاع مقدس موفق بودیم و فرزندانی تربیت شدند که در میدان جهاد ایستادگی کردند، این فرزندان در دامان مادرانی تربیت شده بودند که با مکتب عفاف فاطمی و حجاب زینبی آشنا بودند.

وی افزود: سرداران، سربازان و ملت غیور ایران، به تعبیر امام خمینی(ره)، از دامان زن به معراج رسیده‌اند و معراجی شدن مردان و جوانان ما در سایه تربیت بانوان و مادران فاطمی و زینبی شکل گرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین داودوندی خاطرنشان کرد: دشمن نیز این مسئله را به‌خوبی تشخیص داده و حتی برخی از عناصر آن به حمایت و پشتیبانی خود از ترویج بی‌عفافی در ایران اذعان کرده‌اند؛ از این‌رو، یکی از مطالبات امروز ما این است که دولتمردان نسبت به این مسئله دغدغه و درد دینی داشته باشند.

ولایت؛ ستون ایستادگی جامعه اسلامی در برابر ظلم

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت امامت و ولایت گفت: یکی از اساسی‌ترین پشتوانه‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی که بیش از چهار دهه در برابر شیطنت‌ها و دشمنی‌ها مقاومت کرده و اسلام ناب را به نمایش گذاشته، مسئله امامت و ولایت است.

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: امروز بدون آنکه بخواهیم صرفاً به تبلیغ تشیع بپردازیم، می‌توانیم حقیقت اسلام ناب را با رفتار خود به جهانیان نشان دهیم؛ امام صادق(ع) فرمودند مردم را با غیر زبان خود دعوت کنید و ما نیز با رفتار خود، حقیقت اسلام را که یکی از جلوه‌های آن ظلم‌ستیزی و ایستادگی در برابر ظالم است، به نمایش گذاشته‌ایم.

وی افزود: جامعه‌ای که در برابر ظالم ایستادگی می‌کند، نه ظلم می‌کند و نه ظلم می‌پذیرد؛ اما چه کسی این باور را در یک جامعه ایجاد می‌کند؟ پاسخ، ولایت و امامت امت است که توفیق ایستادگی و مقاومت را به یک ملت عطا می‌کند.

سه خطر مهلک در مسئله امامت و ولایت

حجت‌الاسلام والمسلمین داودوندی با بیان اینکه سه خطر همواره در مسئله امامت و ولایت وجود داشته است، اظهار کرد: تردید در امر امامت و ولایت، همانند سم مهلکی است که می‌تواند کمر یک امت و ملت را بشکند.

وی سه شکل تردید در مسئله امامت و ولایت را تشریح کرد و گفت: نخست، تردید در اصل امامت و ولایت است؛ دوم، تردید در تصمیمات ولی و امام جامعه است؛ به این معنا که فرد، امام جامعه را قبول دارد، اما در تصمیمات او دچار تردید می‌شود و تسلیم تصمیم ولی نیست؛ سومین خطر نیز پذیرفتن وعده‌های پوچ دشمن و اعتماد نکردن به سخنان و رفتار ولی جامعه است.

تردید در تصمیم امام حسن(ع)؛ نمونه‌ای تاریخی

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به دوران امام حسن مجتبی(ع) گفت: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های دوران امام حسن(ع)، مسئله صلح بود. مسئله اصلی این نبود که امام حسن(ع) کریم آل‌الله است؛ بلکه چالش بزرگ، تصمیم امام درباره صلح بود.

وی افزود: امام حسن(ع) در تصمیم خود، مصالح اسلام، حفظ هسته تشیع و تدبیر و مقاومت را مورد توجه قرار داده بود، اما عده‌ای نسبت به تصمیم امام دچار تردید شدند و کار جامعه دینی به جایی رسید که برخی، امام حسن(ع) را با تعبیر «مذل المؤمنین» خطاب کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین داودوندی ادامه داد: کسانی چنین سخنانی را درباره امام حسن(ع) مطرح کردند که مدتی زیر پرچم آن حضرت بودند و امامت ایشان را پذیرفته بودند، اما در تصمیم و رفتار امام تردید کردند و آن را زیر سؤال بردند.

ماجرای صفین و تحمیل صلح بر امیرالمؤمنین(ع)

وی با اشاره به دوران امیرالمؤمنین(ع) گفت: در زمان امیرالمؤمنین(ع) نیز عده‌ای امامت آن حضرت را قبول داشتند، اما در برخی تصمیمات ایشان ایستادگی کردند و در برابر برخی باورهای امیرالمؤمنین(ع) مقاومت نشان دادند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به ماجرای صفین اظهار کرد: هنگامی که نبرد صفین به اوج خود رسید، شخصی مانند اشعث بن قیس که از عناصر نفوذی دشمن بود، قوم و قبیله خود را جمع کرد و اعلام کرد ادامه جنگ به صلاح اسلام نیست و آنان از این نبرد خسته شده‌اند.

وی افزود: این گزارش به معاویه رسید و معاویه دستور داد نقشه خود را عملی کنند؛ قرآن‌ها را بر سر نیزه ببرند. در نتیجه، اشعث‌ها صلح تحمیلی را بر امیرالمؤمنین(ع) تحمیل کردند و کار به مسئله حکمیت کشیده شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین داودوندی با اشاره به خطبه ۲۰۸ نهج‌البلاغه گفت: امیرالمؤمنین(ع) در این ماجرا فرمود: «تا دیروز علی امیر شما بود، اما امروز کاری کردید که علی فرمان‌بر شما شده است.» این تعبیر نشان می‌دهد که چگونه تردید در تصمیم ولی و عدم تسلیم در برابر امام می‌تواند جامعه را از مسیر صحیح منحرف کند.

وی در پایان تأکید کرد: جامعه اسلامی باید نسبت به خطر تردید در اصل ولایت، تردید در تصمیمات ولی و اعتماد به وعده‌های دشمن هوشیار باشد؛ چراکه تجربه تاریخی نشان داده است هرگاه امت در برابر تصمیم امام و ولی الهی دچار تردید شده، زمینه برای نفوذ، تحمیل اراده دشمن و انحراف جامعه فراهم شده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha