شنبه ۴ مهر ۱۴۰۵ - ۱۶:۰۰
طلبه باید علم را با تهذیب نفس و حرکت در مسیر کمال همراه کند

حوزه/ نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه یزد با تأکید بر اینکه زندگی انسان باید هدفمند و در مسیر کمال الهی باشد، گفت: طلبه باید در کنار تحصیل علم، خودسازی و تهذیب نفس را جدی بگیرد و با تواضع، اخلاص و توجه به خدا، خود را برای هدایت و خدمت به جامعه آماده کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری صبح امروز در آیین آغاز سال تحصیلی حوزه‌ علمیه خواهران استان یزد، با اشاره به نظم و هدفمندی نظام آفرینش اظهار کرد: هیچ موجودی در عالم بیهوده و عبث آفریده نشده است و همه موجودات در مسیر مشخصی حرکت می‌کنند؛ از این رو انسان نیز باید هدف خلقت خود را بشناسد و زندگی خویش را بر اساس آن تنظیم کند.

وی با بیان اینکه خداوند متعال همه عالم را در خدمت انسان قرار داده است، افزود: انسان باید از خود بپرسد که با این همه نعمت و عظمت خلقت، برای چه آفریده شده و مقصد او در زندگی چیست؛ چراکه اگر انسان هدف زندگی خود را نشناسد، ممکن است سال‌ها زندگی کند، درس بخواند و فعالیت داشته باشد، اما مسیر و مقصد حقیقی خود را پیدا نکند.

نماینده ولی‌فقیه در استان یزد، شناخت خداوند را از مهم‌ترین معارف مورد نیاز انسان دانست و تصریح کرد: خداوند کمال مطلق است و همه کمالات نزد اوست؛ بنابراین هدف حقیقی انسان باید حرکت به سوی خدا و رسیدن به کمال باشد.

آیت‌الله ناصری با اشاره به عظمت خلقت انسان و پیچیدگی شگفت‌انگیز بدن او خاطرنشان کرد: انسان باید در آفرینش خود و نعمت‌های الهی تأمل کند و بداند که این وجود با این همه عظمت برای یک زندگی صرفاً مادی آفریده نشده است.

وی ادامه داد: زندگی، عبادت، تحصیل، فعالیت اجتماعی و همه شئون انسان باید رنگ الهی داشته باشد و انسان در محیط خانواده، مدرسه و جامعه همواره خداوند را در نظر بگیرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان یزد خطاب به طلاب حوزه‌های علمیه خواهران گفت: شما که وارد حوزه علمیه شده‌اید، باید بدانید برای چه این مسیر را انتخاب کرده‌اید؛ طلبگی باید انسان را به علم، معرفت، تقوا و کمال برساند و در نهایت او را برای هدایت و خدمت به جامعه آماده کند.

آیت‌الله ناصری، علم بدون تهذیب را از آسیب‌های مسیر طلبگی دانست و اظهار کرد: در کنار درس و تحقیق باید مراقب نفس و رفتار خود باشید و اجازه ندهید علم و موقعیت علمی موجب غرور و برتری‌جویی شود.

وی با تأکید بر ضرورت تواضع در زندگی طلبگی افزود: هرچه انسان به کمال بیشتری برسد، باید متواضع‌تر شود؛ همان‌گونه که درخت هرچه میوه بیشتری داشته باشد، شاخه‌هایش به زمین نزدیک‌تر می‌شود.

امام جمعه یزد بر ضرورت تقویت روحیه همکاری میان طلاب نیز تأکید کرد و گفت: طلبه نباید موفقیت دیگری را مانع پیشرفت خود بداند، بلکه باید برای رشد و ارتقای یکدیگر تلاش کنیم و نسبت به همدیگر حسادت و برتری‌جویی نداشته باشیم.

وی با اشاره به اهمیت تواضع در محیط خانواده خاطرنشان کرد: در روابط خانوادگی نیز باید «من» و خودپسندی را کنار گذاشت و خداپسندی را جایگزین آن کرد؛ چراکه تواضع، گذشت و محبت، زمینه‌ساز استحکام خانواده و رشد انسان است.

آیت‌الله ناصری با توصیه به طلاب برای مراقبت از گناه و وسوسه‌های شیطان، تصریح کرد: انسان باید همواره خود را در محضر خداوند ببیند؛ اگر انسان باور داشته باشد که در محضر خداست، چشم، زبان، رفتار و اعمال او نیز باید بر اساس رضایت الهی تنظیم شود.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت توجه طلاب به نقش هدایتگری آنان در جامعه گفت: جامعه به بانوان عالم، مؤمن، متقی و آگاه نیاز دارد و شما می‌توانید با تحصیل، تهذیب نفس، اخلاق و عمل صالح، در هدایت جامعه نقش‌آفرین باشید.

نماینده ولی‌فقیه در استان یزد ابراز امیدواری کرد: طلاب حوزه‌های علمیه خواهران با شناخت صحیح هدف زندگی، کسب علم و معرفت، خودسازی و حرکت در مسیر رضایت الهی، بتوانند در آینده منشأ خیر، هدایت و خدمت به دین و مردم باشند.

طلبه باید علم را با تهذیب نفس و حرکت در مسیر کمال همراه کند

طلبه باید علم را با تهذیب نفس و حرکت در مسیر کمال همراه کند

طلبه باید علم را با تهذیب نفس و حرکت در مسیر کمال همراه کند

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha