پنجشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۸
جمکران؛ پایگاه منتظران قائم آل محمد‌(ص)

حوزه نیوز: هفدهمین روز ماه مبارک رمضان یادآور روزی است که قم و جمکران با نام حضرت ولی عصر‌(عج) گره خورد و پایه‌های مسجدی در آن گذاشته شد که قرن‌ها ملجأ منتظران و میعادگاه عاشقان خواهد بود.

اینک در آستانه فرارسیدن سالروز دستور حضرت ولی عصر‌(عج) به حسن بن مثله جمکرانی مبنی بر ساخت مسجد مقدس جمکران، گزیده‌ای از سخنان علما و بزرگان در خصوص این مسجد، تقدیم منتظران واقعی منجی عالم بشریت می‌شود.

* آیت الله العظمى شيخ عبدالكريم حائرى

مرحوم حضرت آیت الله العظمى حاج شيخ محمد على اراكى طاب ثراه در نماز جمعه قم گفتند: چند روز به اول هر ماه مانده عالم ربانى آقاى حاج شيخ محمد تقى بافقى محضر مبارك آیت الله العظمى شيخ عبدالكريم حائرى مى رسيدند و سوال مى كردند وضع شهريه چطور است ؟ مرحوم حائرى مى فرمودند جز سرمايه توكل چيزى در دست نيست، ايشان (آقاى بافقى ) راهى مسجد مقدس جمكران مى شدند و از توجهات صاحب الزمان (ع ) مشكل شهريه حل مى شد.

* آيت الله العظمى خوانسارى

آیت الله احمدى ميانجى گفت: از جمله بزرگانی كه به مسجد مقدس جمكران خيلى علاقه داشتند، آیت الله العظمى سيد محمد تقى خوانسارى (رحمة الله عليه) بودند كه با مرحوم حضرت آیت الله العظمى اراكى پياده به مسجد شريف جمكران مى رفتند.

* آیت الله حاج شيخ مرتضى حائرى

ايشان مى نویسند: مسجد جمكران يكى از آيات باهرات عنايت آن حضرت است، و توضيح اين مطلب در ضمن چند جهت كه شايد خيلى‌ها از آن غافل باشند مذكور مى شود:

داستان مسجد جمكران كه در بيدارى واقع شده، در كتاب تاريخ قم كه كتاب معتبرى است، از صدوق عليه الرحمه نقل شده است.

مرحوم آیت الله العظمی بروجردى كه مرد دقيق و ملائى بود، می‌گفتند: اين داستان [دستورات ساخت مسجد جمکران در قم از سوی حضرت ولی‌ عصر‌(عج)] در زمان صدوق عليه الرحمه واقع شده و او نقل كرده است، دلالت بر كمال صحت آن دارد.

* آیت الله العظمی حجت

آیت الله العظمى آقا سيد محمد حجت كوه كمرى (قدس سره) چهل نفر از فضلا حوزه علميه قم را انتخاب نمودند و دستور دادند به مسجد مقدس جمكران بروند و در آنجا بعد از نماز صاحب الزمان‌(عج) زيارت عاشورا بخوانند و دعا كنند كه از عنايت حضرت ولى عصر‌(عج) خداوند متعال باران بفرستد.

طلاب محترم صبح پياده عازم مسجد جمكران شدند و بعد از نماز و زيارت عاشورا و دعا جهت باران كه مدتى بود باران نيامده بود از مسجد مقدس جمكران بيرون آمدند در وسط راه باران چنان گرفت كه قابل تحمل نبود وقتى وارد منزل آقا شدند تا از آبگوشتی که به دستور آیت الله حجت کوه کمره‌ای درست شده بود میل کنند، تمام لباسهاى آقايان خيس شده بود؛ به طورى كه فشار مى دادند و از لباس و عمامه‌ها آب جارى مى شد.

از بركات مسجد مقدس جمكران و عنايت حضرت صاحب الزمان نسبت به سربازان خود در آن روز بارندگى مفصلى شد.

* آیت الله العظمى بروجردى

آیت الله العظمى بروجردى (قدس سره الشريف ) گفتند: اگر موفق بشوم در قم دو كار انجام خواهم داد، يكى راه مسجد مقدس جمكران را باز خواهم كرد، دومى بيمارستانى در شهر قم بنا خواهم نمود.

* مسجد مقدس جمكران از ديدگاه مرحوم آیت الله العظمى نجفى مرعشى

مسجد جمكران از اوايل غيبت صغراى حضرت بقيه الله روحى له الفداء است.

و در نوشتجات قديمه سه اسم دارد:

1 - مسجد جمكران

2 - مسجد حسن بن مثله

3 - مسجد صاحب الزمان

و هر كدام از اين سه اسم به مناسبتى گفته شده.

مسجد جمكران مى گويند چون متصل است به قريه جمكران كه يكى از قراء شهر مذهبى قم است.

مسجد شيخ حسن بن مثله مى گويند! نظر به اينكه در زمان او و به همت او اين مسجد ساخته شده است.

مسجد صاحب الزمان مى گويند ! نظر به اينكه وجود مبارك امام زمان در آنجا مكرر ديده شده.

و اين مسجد شريف مورد احترام كافه شيعه بوده است از غيبت صغراء (از شب سه شنبه 17 ماه مبارك رمضان سال 393 كه امام زمان دستور تاسيس آن را به شيخ حسن بن مثله داده ) تا به امروز كه حدود يكهزار و بيست و دو سال مى شود و همين‌طور كه شيخ بزرگوار محدث عاليمقدار مرحوم آیت الله صدوق رحمه الله عليه كتابى به نام «مونس الحزين» دارند كه حقير آن نسخه را نديده‌ام، ولى مرحوم آقاى حاج ميرزا حسين نورى، استاد حقير از آن كتاب نقل مى فرمايد و در آن كتاب مفصلا قضيه اين مسجد جمكران و تاريخ حدوث آن را نقل نموده و بالجمله اين مسجد مقدس جمكران مورد احترام علماء اعلام و محدثين كرام شيعه بوده و كرامات متعدد از اين مسجد جمكران ديده شده است.

و نيز چند مرتبه تعمير و بنا شده، بناء اول در زمان حسن بن مثله بوده، بناء دوم او در زمان شيخ صدوق، سپس در زمان صفويه هم چند مرتبه تعميراتى صورت گرفته، و در زمان رياست مرحوم آيت الله حائرى مرحوم حجه الاسلام آقاى شيخ محمد تقى يزدى بافقى هم تعميراتى كرده اند و بعد از او آقاى حاج آقا محمد، معروف به آقازاده كه از تجار محترم قم هستند، نيز تعميراتى انجام داده اند.

در اين مسجد شريف مكرر كراماتى ديده شده است كه مرحوم شيخ محمد على كجوئى معروف به قمى در كتاب تاريخ قم در جلد اول و دوم به كراماتى كه در آنجا اتفاق افتاده است و اشخاصى كه شرفياب حضور مبارك حضرت ولى عصر(ع ) شده اند اشاره کرده است.

خلاصه اين جاى ترديدى نيست كه مورد اهميت و مورد احترام شيعه بوده است و نمازى هم در آن جا نقل شده است؛ البته بهتر اين است كه آن نماز را به قصد رجاء بجا بياورند و اين مسجد موقوفاتى هم داشته، اراضى متعدده در اطراف داشته و در خود شهر مقدس قم رقباتى وقف اين مسجد شده كه اكثر اينها از حال وقفيت بيرون رفته و ملك شده است و راجع به اين مسجد كتابچه‌هاى مختصرى نوشته شده، ولى آنچه كه بايد و شايد در خصوصيات او نقل نشده.

* يك قربانى به مسجد جمكران بفرستيد

آیت الله العظمی فاضل لنكرانى فرمودند: هر وقت براى حضرت آیت الله آقاى بروجردى مشكلى پيش مى آمد، مرحوم پدرم كه خود از عاشقان امام زمان‌‌(عج) بود و علاقه زيادى به مسجد مقدس جمكران داشت به محضر آقا عرض مى كردند يك قربانى براى مسجد جمكران بفرستيد تا رفع مشكل شود.

* حضرت آیت الله سيد محمد على علوى گرگانى

بهتر آن است كه مقدارى درباره مسجد جمكران توضيح داده شود تا مومنين اهميت بيشترى بدهند، قال رسول الله‌(ص): احب البقاع الى الله المساجد، محبوبترين زمين نزد خدا مسجد است به ويژه مسجدى كه خبر گرفتن حاجات و رفع مشكلات در آن مكان به حد تواتر رسيده چرا چنين نباشد، در صورتى كه مرحوم صدوق المحدثين در كتاب مونس الحزين به سند معتبر از اميرالمومنين عليه صلواة المصلين از جمكران و مسجد آن خبر داده و فرموده كه اين زمين از زمينهاى ديگر خداست و مقدس مى باشد از مومنين و متدينين محترم مى خواهم از رفتن به مسجد جمكران و خواندن نماز و زيارت در آن مكان مقدس غفلت نكنند و اين جانب را ياد نمايند و از همه التماس دعا دارم. و السلام على من اتبع الهدى.

* آيت الله مجتهدى تهرانى

مسجد شريف جمكران كه از يكهزار سال پيش به دستور امام زمان (ع ) به وسيله شيخ حسن بن مثله جمكرانى ساخته شده از اول تاسيس مسجد تا به امروز معجزات و كرامات زيادى ديده و شنيده شده، همينطورى كه مرحوم نورى در نجم الثاقب نوشته علماء اعلام و آيات عظام چه در زمان گذشته و چه در زمان ما علاقه زيادى به اين مسجد داشته و دارند، حقير هم بارها پياده با رفقا و دوستان مشرف شده ام كه يك بار هم 18 نفر از طلاب علوم دينيه و سربازان امام زمان (ع ) 25 رجب بود شب تا صبح با چراغ زيتونى مشغول دعا بوديم.

* منبع: کتاب مسجد مقدس جمكران تجلي‌گاه صاحب الزمان (عج)، تألیف سيد جعفر مير عظيمى

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha