به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 91-90 جامعةالمصطفی با بیان این که این نهاد علمی به تربیتی جامع و متوازن میاندیشد اظهار داشت: این تربیت به گونهای است که به شکوفایی همه ابعاد وجودی انسانها توجه دارد.
وی با اشاره به نظامنامه تربیتی جامعةالمصطفی با بیان این که نظامنامه تربیتی این نهاد علمی، منشور رشد و تعالی طلاب است، تصریح کرد: ما نمیتوانیم نسبت به مسائل مختلف جهان بیتفاوت باشیم؛ البته وارد مسائل ریز سیاسی نمیشویم، ولی در مسائل کلان سیاسی اسلام، دارای موضع و رویکرد نظر خاص منطبق بر آموزههای انقلاب اسلامی هستیم.
رییس جامعةالمصطفی با بیان این که بیداری اسلامی که در حال پیروزی و امتداد است، ریشه در خیزش چند قرن گذشته اسلام دارد، ادامه داد: درگذشته امت اسلامی مشعلدار تمدن، علم و دانش و قدرت در جهان بود، به گونهای که بسیاری از قدرتهای امروز در گذشته عقبتر و یا در حاشیه بودند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: تمدن و علوم اسلامی به اندازهای گسترده بود که علاوه بر ارائه معارف ناب در عرصههای مختلف معرفتی، علمی و اعتقادی، در حوزههای علمی و اجتماعی بشر رشد و ترقی ایجاد کرد.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی در ادامه با اشاره به علل عقبگرد تمدن اسلامی در چند قرن گذشته اظهار داشت: بعد از مدتی از رشد تمدن اسلامی در جهان، دستهایی در کار آمد و سستیها، کاستیها، اختلافات و فاصله گرفتن از متون اسلامی از یک سو و از سوی دیگر بیدار شدن غربیها و تجاوزگریهای مستکبران از سوی دیگر موجب شد که از قرن 6 به بعد عقبگردی در جامعه اسلامی به وجود آمد.
وی با اشاره به تلاشهای مسلمانان در چند قرن گذشته برای رسیدن به روزهای اوج اسلام گفت: دراین راستا جریانهای غربگرا، سوسیالیستی و مارکسیستی و ناسیونالیستی و ملیگرایی در جهان اسلام شکل گرفت تا بتواند جامعه اسلامی را به روزهای اوج خود بازگرداند؛ این سه جریان خارج از اسلامگرایی بود که هیچکدام نیز به نتیجه نرسیدند.
رییس جامعةالمصطفی به فعالیتهای جریانهای اسلامی در این عرصه اشاره کرد و گفت: اسلام آمریکایی یکی از این جریانهای اسلامگرا بود که پیروان آن به دنبال گره زدن مبانی اسلام با اندیشههای غرب بودند که در این راستا روشنفکری اشتباه را پایهگذاری کردند.
وی جریان اسلام سطحی را دیگر جریان اسلامگرایانه در راستای بازگشت کشورهای اسلامی به روزهای اوج خود معرفی و بیان داشت: دراین جریان میتوان سلفیگری افراطی چون وهابیت، طالبان و القاعده را مثال زد.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی خاطرنشان کرد: اسلام التقاطی جریان اسلامگرایانه دیگری در این عرصه است به دنبال این است که اندیشههای سوسیالیستی و... را با اسلام جمع کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: جریان درست، جریان اسلامخواهی که راه نجات مسلمانان و امتهای اسلامی از این عقبماندگی و رسیدن به روزهای اوج اسلام است. این جریان برگرفته از گفتمان انقلاب اسلامی و برخاسته از حوزه میباشد.
رییس جامعةالمصطفی در تبیین اصول مهم گفتمان انقلاب اسلامی خاطرنشان ساخت: تکیه بر اسلام ناب نخستین اصول این گفتمان است که در آن بر حوزه، مرجعیت، رهبری و ولایت تکیه شده است؛ این اسلام برخاسته از حوزه و عالمان، ناطقان میباشند.
وی مردم سالاری دینی را از دیگر اصول گفتمان انقلاب اسلامی دانست و گفت: دراین اصل، بر مردم تکیه میشود و به آنها اعتماد میشود. در مردم سالاری دینی، قوانین با محوریت اسلام و رهبری با آرای مردم وضع میشود.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی خاطرنشان کرد: رویکرد حکیمانه و عالمانه در اوج اقتدار و قدرت، نگاه تمدنی به جامعه و تمامی نیازهای بشریت، فرا مذهبی و مکتبی بودن، تأکید بر الگوها و نظامات اسلامی در مقابل مدلهای غربی، مقاومت و شجاعت در برابر توطئهها، اعتمات به نسل جوان و هویت دادن به زنان از دیگر اصول گفتمان انقلاب اسلامی است.
وی در ادامه با تأکید بر این که حوزه باید این گفتمان را محور کار خود قرار دهد، خاطرنشان کرد: بیداری اسلامی تحت تأثیر موجی است که از انقلاب اسلامی ایجاد شده است که به اندیشههای مارکسیستی حمله کرد، معادلات آمریکا و جغرافیای سیاسی فلسطین و لبنان را تغییر داد.
رییس جامعةالمصطفی در بخش پایانی با اشاره به تلاش آمریکا و غرب برای مصادره کردن این موج بیداری به نفع خود، اظهارداشت: عجیب است افرادی که امثال حسنی مبارک و... را در این کشورها گماشتهاند و سالیان سال همه گونه جفا را به ملتهای مسلمان روا داشتهاند، میخواهند این حرکتها را به نفع خود منحرف سازند.
وی با تأکید بر این که همه ما وظیفه داریم، مبانی اسلام عرضه و اندیشههای اسلامی را حفظ کنیم تا این بیداری اسلامی درکشورهای مختلف دچار انحراف نشود، تصریح کرد: باید ذخایری که در اختیار داریم استخراج و عرضه کنیم تا بتوانیم نیازهای 5/1 میلیارد مسلمان جهان و سایر انسانها را پاسخگو باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی افزود: طلاب جامعةالمصطفی باید این رسالت بزرگ را درک کنند و تمام تلاش خود را در فراگیری معارف اسلامی و انتشار آن در جهان به کار ببرند.
نظر شما