چهارشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۰ - ۰۲:۱۲
مشی بزرگان حوزه پس از مباحثات علمی با امام راحل(ره)

مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان، مشی بزرگان حوزه پس از مباحثات و مجادلات علمی با امام راحل مشی ولایی توصیف کرد که همه اوامر امام(ره) را به عنوان تکلیف شرعی اطاعت می کردند.

به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمين فرجام، مدير اجرائي حوزه علميه خراسان در نشست فصلي اخلاق اداري در جمع كاركنان مركز مديريت اين حوزه، با بيان اينكه در نظام عالم، در هر چيزي، مُلك و مَلَكوت داريم. اظهارداشت: مُلك، چهره محسوس و ملموس اشياء است ولي ملكوت چهره واقعي و باطن اشياء مي باشد

وي يادآور شد: ملك و ملكوت در مباحث اخلاقي به صورت و سيرت و در علم منطق، شكل قضيه و ماده قضيه تعبير شده و در عرفان، آن را ظاهر و باطن مي گويند.

عضو شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان با بيان اين كه مرحوم مجلسي در مجمع البيان به تجسم اعمال دنيايي انسانها در قيامت اشاره نموده است، افزود: اين نشان دادن چهره واقعي، همان ملكوت و واقعيت اعمال انسانها مي باشد.

عضو شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان با بيان اينكه ما نبايد فقط به شكل، اكتفا كنيم و باطن هم مهم است، واقع بيني، دورنگري و آينده نگري را عامل ‌موفقيت دانست و خاطر نشان كرد: انسان بايد در عرصه اخلاق، رفتار، منش و شخصيت عملي و رفتاري خود،  ماده كار را درست كند و الا هر چه به ظاهر برسيم، مثل خانه اي كلنگي است كه بخواهيم با رنگ آميزي به مرمت آن پرداخته ولي به هر حال خرابي آن تعمير نمي شود.

حجت الاسلام و المسلمين فرجام با انتقاد از قضاوت بعضي افراد بر اساس توهمات و گمان‌ها، ابرازداشت: متأسفانه در جامعه بر خلاف دستورات قرآن، نه تنها بر اساس ظن و گمان بلكه بر اساس توهمات عمل مي كنند كه اين امر باعث رفتار نابسامان در جامعه شده است.

وي با ذكر خاطره اي از امام راحل، يادآوري نمود: بعضي از بزرگان مي فرمودند كه در محضر امام(ره)، در زمينه برخي مسائل بحث، مجادله و استدلال مي كرديم، حرفمان را مي زديم ولي بعد از درس هر چه امام مي فرموند، برايمان تكليف شرعي محسوب مي شد.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان، افزود: اين سيره علما و بزرگان است و اصلا سيستم حوزه و طلبگي بر اساس قلت و إن قلت مي باشد.

وي با اشاره به انديشه شهيد بهشتي(ره) و بيان ايشان در زمينه مباحث شناخت، اظهارداشت: اين شهيد بزرگوار  معتقد بودند كه تز، آنتي تز و سنتز كه از سوي ماركسيست‌ها ارائه شده است، چيز جديدي نيست زيرا اين مطلب قرن‌ها پيش در كتاب هاي علماي ما بوده است؛«اصل» به معني «تز» مي باشد و از «ان قلت» به عنوان «آنتي تز» نام برده مي شود و «‌قلتُ» نيز جواب و دفاع از اصل بوده و «سنتز» نام مي گيرد؛ چگونه مي شود طلبه اي كه با «قلت» و «إن قلت» طلبگي رشد نموده است در برابر تشكل‌ها، جريان‌ها و ... خودش را منفعل ببيند.

عضو شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان سومين عامل مؤثر در زندگي انسانها را اسيرشدن در دام هواهاي نفساني و تمايلات و اغراض برشمرد و گفت: بر اساس حديث «اكثر مصارع العقول، عند بروق المطامع»، هرگاه بر اساس حب دنيا نگاه كنيم، شكست مي خوريم.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان حب دنيا و زرق و برق آن را عامل تمام بدبختي ها دانست و ابرازداشت: حب دنيا و خلافت و حكومت در معاويه و اطرافيانش به حدي رسيده بود كه حتي تحمل شنيدن نام پيامبر اكرم اسلام را در هنگام قرائت اذان نداشتند.

عضو شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان با بيان اينكه عمل به اين سفارشات در گفتار و در مقام توصيف آسان ولي در عرصه عمل بسيار مشكل مي باشد، خطاب به كاركنان مركز مديريت اين حوزه گفت: ما در مركزي فعالیت می‌کنیم كه مي خواهد عرصه تبليغ و مبلغين آموزه هاي ديني را پوشش داده و به مرزداران دين، در مقابل كيدهاي شياطين، خدمت‌رسانی کند.

وي به حديث «علماء شيعتنا، مرابطون...» اشاره و خاطرنشان كرد: انتظار مي رود كه رفتارهاي ما با  ارباب رجوع، شايسته و درخور شأن آنان باشد.

حجت الاسلام و المسلمين فرجام نظم در يك مجموعه اداري را از ضروري ترين اموري دانست كه بايد رعايت شود و اظهار داشت: همه ما كه در اين مجموعه مشغول به كار هستيم پيمان بسته‌ايم كه مطابق شرح وظايف و دستورالعمل هاي اداري در خدمت طلاب بوده و به همين جهت مطابق آيه شريفه  «والموفون بعهدهم اذا عاهدوا» بايست به عهدمان پايبند باشيم.

وي در پايان با اشاره به دومين سال راه اندازي طرح طلاب تحت برنامه سطح 2 و 3 اين حوزه، يادآورشد: امسال هم عده اي از اين طلاب در مسجد گوهرشاد حرم مطهر رضوي به تحصيل مي پردازند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha