به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکزخبر حوزه، این نشریه در ده بخش شامل:«اسوه، تبیان،کرام، رشد،مشکات، طوبی، ذکری،بینات، خبر و بخش کودک» با عناوین و موضوعات مختلف ارائه گردیده است.
«مراتب خوف از خدا» عنوان نوشتاری است که از قول حضرت آیتالله جوادی آملی،نگاشته شده است: ایشان، یکی از اوصاف موحدان را ترس از خدا و مایه کمال و برتری آنان دانسته و میافزاید: ترس،در همه موارد یکسان نبوده و در هر مورد تابع خصوصیات بینش و حالات درونی انسان موحد میباشد.
ایشان در بیان خود عنوان کردند: این خصوصیات موجب مراتب ترس و کیفیت آن میگردد. ممکن است شخصی از خدای غیب و دیگری از خدای حاضر بترسد. کسی که میگوید: «خدایی که از او میترسیم، بعدها او را میبینیم و در محکمهاش حاضر میشویم در واقع از خدای غایب میترسد و این ترس چندان مؤثر نیست.
این مفسر قرآن همچنین میافزایند: کسی که خدا را حاضر، شاهد و ناظر میداند و معتقد است که همگی در محضرش هستیم. او امروز شاهد است و فردا داوری میکند و علاوه بر این، صحنه قیامت را صحنه شهادت فرشتهها، زمین،انبیاء، اولیاء و صحیفه اعمال میداند، چنین شخصی فرمان خدا را بهتر اطاعت میکند و ترس او نیز از خدای شاهد حاضر است.
«نقش رفتار در تربیت کودک» عنوان دیگر این نشریه است که حضرت آیتالله مظاهری آن را بیان نموده است. ایشان با موثر و قویدانسن قانون محاکات در کودک، نوجوان و جوان، عنوان میکنند: گاهی انسان بدون دلیل و بدون توجه از دیگران متابعت کند که به آن محاکات گفته میشود و گاهی نیز این متابعت با دلیل و برهان صورت میگیرد. چنانچه خداوند در آیه 18 سوره زمر میفرماید: «بشارت بده به آن بندگانی که سخن را گوش دهند و بهترین آن را متابعت میکنند».
این مرجع تقلید در ادامه افزودند: قانون محاکات هم جنبه مثبت و هم جنبه منفی دارد. اگر والدین،معلم و افرادی که کودکان از آنها تأثیرپذیر دارند،از حیث عمل،دارای جایگاه مقدسی باشند، مثبت بوده و گرنه اثرات منفی برای آن کودکان خواهد شد.
«حفظ قرآن یا تفسیر» از دیگر عناوین این مجله میباشد که آقای داوود قاسمی در پاسخ به این شبهه: «با وجود چاپهای گسترده قرآن کریم،چه نیازی به حفظ قرآن وجود دارد و بهتر است به جای حفظ قرآن، به تفسیر پرداخته شود!» بعد از ذکر چند روایت در باب حفظ قرآن و عبادی خواندن آن از حضرات معصومین (ع) عنوان میکند: از روایات مطرحشده چند نکته به روشنی هویدا میباشد. نخست این که حفظ قرآن باعث سعادت انسان در دنیا و آخرت میشود و این مسئله منحصر به زمان صدر اسلام نیست. نکته دیگر این که منظور از حفظ قرآن در روایت حفظ و پاسداری از مفاهیم آن نیست، بلکه حفظ الفاظ قرآن مراد است. نکته سوم این است که در بسیاری از روایات معنای تعلیم قرآن و قرائت آن قرین معنای حفظ میباشد و...
برخی از عناوین نشریه شامل: «با عالمان وارسته»، «بازتاب رفتار انسان در جهان»، «شاهدان دادگاه قیامت»،«صفای دل»، «قرائت حفص از عاصم»، «ذکرهای عارفان»، «نگاهی به بیمه فعالان قرآنی»، «ندای اسلام در غرب»،«مدیریت انتقاد در مجموعه قرآنی»، »احکام»، «بهداشت صدا»، «پاسخ به شبهات، «بالندگی در خانواده قرآنی»، «برگزیدگان»، «لسان الغیب»، «پنجمین شهید محراب»، «گوناگون»، «پیامک»، «خبر»، «دوستانه» و «شهر خورشید» میباشد.
سی و سومین شماره از ماهنامه «نسیم وحی» به صاحبامتیازی جامعةالقرآن الکریم و مدیر مسئولی، سیدمحمد مهدی طباطبایی، در 60 صفحه و با قیمت یک هزار تومان منتشر شده است.
علاقهمندان جهت ارتباط با نشریه میتوانند به نشانی قم، خیابان معلم، معلم 14، پلاک 25 مراجعه نمایند و یا با تلفن 7833450-0251 تماس بگیرند.
نظر شما