سه‌شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۰ - ۰۶:۳۲
همايش سئوالات قرآني در مشهد برگزار شد

در راستاي اجراي طرح پژوهشي سال 1390 ، مدرسه علميه حضرت خديجه (س) مشهد، اقدام به برگزاری همايشي با عنوان «سئوالات قرآني» نمود.

به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، در اين همايش يك روزه، حجت الاسلام دكتر شيخ‌زاده، از مدرسين مؤسسه قرآني تدبر در مشهد، با اشاره به حديثي از اميرمؤمنان (ع)، گفت: با توجه به اين حديث شريف، انسان در كار تحقيقي خود مسئول است، زيرا نتيجه آن در جامعه اثر مي‌گذارد.

وي افزود: به خاطر تضميني بودن نتيجه تحقيق و پژوهش قرآني، از محقق سوال نخواهد شد و مسئوليتي نخواهد داشت؛ بر خلاف كساني كه پژوهشي انجام داده و بايد در روز قيامت براي تنايج آن پاسخ‌گو باشند.

حجت الاسلام دكتر شيخ زاده با تأكيد بر اين كه پيامبر گرامي اسلام (صلي الله عليه و آله و سلم) به عنوان الگوي مردم، زندگي قرآن محور داشت، گفت: ايشان براي رشد و هدايت جامعه از تلاوت قرآن و فرمايشات الهي استفاده مي‌كردند.

وي افزود: بر اساس آيه «يتلوا عليهم آياته و يزكيهم و يعلمهم الكتاب و الحكمه»، رسول اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) با استفاده  از این آیه به تزكيه جامعه پرداخته و حكمت الهي را به آنان می‌آموخت‌.

اين محقق حوزوي با اشاره به اين كه قرآن محوري، اساس حركت و تبليغ پيامبر اسلام (صلي الله عليه و آله و سلم) بوده است، گفت: حضرت علي (عليه السلام)، قرآن را با سه ويژگي معرفی کرده اند؛ ناصحي كه در هدايتش غني وجود ندارد، هدايت كننده‌اي كه گمراه نمي‌كند و سخنگويي كه كذب در آن راه ندارد.

وي با تأكيد براين كه اگر قرآن محوري در بحث‌هاي علمي وجود داشته باشد، از پراكندگي دانش جلوگيري خواهد شد، ابراز داشت: به عنوان مثال، اثبات توحيد منهاي قرآن، جايي براي سكولار باز خواهد كرد؛ اما توحيد قرآني با سكولار جور در نمي‌آيد زيرا اين كتاب الهي براي تمام اقوام و ملل بشر نازل شده و براي همگان حرف‌هاي جديدي دارد.

حجت الاسلام شيخ زاده همچنین با بيان اين كه نخستين كار در قرآن محور شدن، قرائت آن است، اظهارداشت: سرّ اين كه ائمه اطهار (عليهم السلام) بر تلاوت اين كتاب الهي تأكيد داشته اند، جاري بودن در سيلاب هدايت‌هاي قرآن است.

وي اضافه كرد: قرآن همان قرائت همراه با اهل بيت (عليهم السلام) و سيره آن بزرگواران مي‌باشد.

اين مدرس قرآن يادآور شد: نبايد فقط به ارائه طعم قرآن در كتاب‌هاي درسي اكتفا نمود بلكه مي‌بايست قرآن را محور دروس قرار داد.

خانم نيك، مدير مدرسه عليمه حضرت خديجه (سلام الله عليها) مشهد نیز طی سخنانی در این همایش ، با اشاره به اهميت قرائت قرآن كريم در احاديث و سفارشات اسلامي به منظور نوراني شدن منازل و قلوب، ابرازداشت: در روز قيامت به قاريان قرآن كريم امتيازات ويژه‌اي داده مي‌شود.

گفتني است در اين همايش كه100 تن از خواهران طلبه اين مدرسه حضور داشتند، از تعدادي از فعالان این عرصه تقدير به عمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha