حجتالاسلام جهانیان در گفتوگو با مرکز خبر حوزه، با مهم دانستن جاری بودن فرهنگ وقف در جامعه، اظهار داشت: با ظهور اسلام، نهادهای خیریه و خیرخواهانه زیادی از جمله قرضالحسنه، عاریه، صدقه و... تأسیس و تأیید کرد که مهمترین آنها، وقف میباشد.
وی افزود: این نهاد دینی، بدون هیچ منتی، تنها با نیت قرب الهی و برای آسایش و رفاه مردم است و تلاشهای نهادهای اقتصادی خصوصی و دولتی را در تأمین نیازمندیهای مردم تکمیل میکند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که بخش خصوصی، تنها بخشی از نیازهای مردم را تأمین میکند، خاطرنشان کرد: نهادهای دولتی نیز برای منافع عمومی مردم چون امنیت، دفاع و... که نهادهای خصوصی در تأمین آن ناتوان هستند، تلاش میکنند. زمانی که بخش دولتی نیز نتواند تأمین کننده نیازها باشد، نهادهای خیرخواهانه ای چون وقف، این کاستیها را جبران میسازند.
وی با بیان این که در کشورهای دیگر نیز نهادهای خیریه فعالیت میکنند، گفت: این بنیادهای خیریه که در برخی از کشورهای سرمایهداری، توسط تعدادی از سرمایهداران فعالیت اداره می شوند، در چارچوب سیاستهای آنان است، ولی نهاد خیریه وقف، با نیتی الهی کار میکند و این دلیل موجب قداست آن میگردد.
حجتالاسلام جهانیان با بیان این که وقف، علاوه بر این قداست، در عین حال، مشکلات، نیازمندیها و کمبودهای مردم را نیز برطرف میسازد، خاطرنشان ساخت: در تاریخ اسلام، بسیاری از نیازهای اساسی جامعه توسط وقف صورت گرفته است.
وی افزود: وقف، اقتصاد را رونق، نابرابریها را کاهش و فقر را از بین میبرد؛ به گونهای که در دوران حکام ظالم، زمانی که دولتهای مستبد وظیفه خود را در برابر مردم انجام نمیدادند، این موقوفات بود که بخشی از نیازهای مردم را برطرف میساخت.
این پژوهشگر حوزوی، گسترش ولایت الهی را از جمله مهمترین دستاوردهای وقف برشمرد و گفت: راهاندازی حسینیهها و مجالس عزاداری اهلبیت(ع)، بازسازی و رونق دادن بارگاه معصومین(ع)، امامزادگان و...، از جمله این کارها است.
حجتالاسلام جهانیان در پایان اظهار داشت: افراد میتوانند با ترویج فرهنگ وقف در جامعه، علاوه بر بهرهمندی از اجر معنوی این صدقه جاریه، گام بلندی در راستای برطرف ساختن نیازهای جامعه و رونق یافتن نظام اقتصادی کشور بردارند.
نظر شما