به گزارش خبرگزاری حوزه، علمای اهل سنت و تشیع ایران در این هم اندیشی تاکید کردند: برای وحدت امت اسلامی باید گام های عملی برداشت و دوره بحث درباره ضرورت این امر تمام شده و کسی تردیدی ندارد که این امر، نیاز حیاتی و اصلی و اساسی همه ی مسلمین از مذاهب مختلف است.
* نقش روحانیت در خیزش های جدید
حجت الاسلام و المسلمین افتخاری جانشین معاونت فرهنگی دبیرخانه شورای برنامه ریزی مدارس اهل سنت و دبیر نشست به جهان شمول شدن اسلام و ضرورت داشتن نظام های خاص مدیریتی برای اداره امور آن به عنوان یک امر حتمی و ضرورتی قطعی اشاره کرد و گفت: در جهان امروز که بیداری اسلامی، به خیزشی جهانی برای احیای اسلام در همه ی جهان مبدل شده است، بخش عمده مسئولیت هدایت مردم برعهده روحانیون است که باید این امر را منطبق با برنامه های علمی و عملی به دست گرفته و به پیش ببرند.
وی گفت : مساله وحدت و با هم بودن و پیشبرد امور ، امروز از مرز شیعه و سنی گذشته ، و آنچه که مهم است اسلام می باشد که رسالتی جهانی بردوش گرفته تا مکارم اخلاق را در جهان حاکم و مستقر کند.
حجت الاسلام و المسلمین نجفی روحانی نماینده بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره نیز در سخنانی مسئولیت و وظیفه و جایگاه روحانیون در مرحله کنونی از تحولات جهانی را امری بسیار حیاتی خواند و تاکید کرد: روحانیون باید راه پیامبر گرامی اسلام (ص) را در با هم ساختن و متحد نمودن امت اسلامی طی کنند.
* روحانیت و دو مسئولیت اساسی
وی گفت : روحانیت از ابتدا دو مسئولیت اساسی را بر دوش داشته است ، نخست بیدار کردن انسانها و دوم ، وحدت امت اسلامی.
این استاد حوزه و دانشگاه به آیاتی چند از کلام الله مجید اشاره کرد که برضرورت با هم بودن مسلمین و نقش علما در آن تاکید دارد و گفت : استکبار و صهیونیسم ، دشمنان اسلام در حالیکه میان خود به شدت تلاش می کنند در همه ی ابعاد وحدت و همراهی ایجاد کنند ، با هزاران ترفند می کوشند بین امت اسلامی شکاف ایجاد کرده و هر روز نیز بر عمق و وسعت آن بیفزایند.
وی به وضعیت برخی کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت : آنهایی که در فلسطين _افغانستان – عراق و سوریه کشته می شوند، مسلمان هستند . برای استکبار شیعه و سنی معنا ندارد ، اومی خواهدمسلمانها را از بین ببرد.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره ، شهر رسول الله (ص) را پر از نشانه هایی برشمرد که به مسلمانها درس با هم بودن را می دهد و بر آن تاکید دارد .
وی گفت : وضعیت کنونی جهان اسلام درست مانند دوره رسول الله (ص) است .جهان اسلام بیدار شده است و مشتاقان دریافت پیام اهل بیت عصمت و طهارت (س) روز به روز افزون می شود. برعلمای اسلامی است که برخیزند و پیام اسلام ناب ، اسلام محمدی (ص) را به گوش جهانیان برسانند.
وی به مشترکات مسلمانها اشاره کرد و اساسی ترین آنها را ایمان به خداوند احد و واحد ، وجود شریف رسول الله (ص) ، کتاب واحد و قبله واحد برشمرد و از مسلمانها خواست تا به قرآن و فرهنگ غنی آن بازگردند و گفت : قرآن کتاب زندگی ، کتاب سراسر بیداری ، و کتاب شور و نشاط بخش به جامعه است.
* نقش محوری روحانیت در انقلاب اسلامی
حجت الاسلام و المسلمین نجفی روحانی با مروری بر نقش محوری روحانیت در پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس گفت : در طول تاریخ علمای اسلامی همیشه در صحنه بودند و به هدایت مردم پرداختند وامزوزبايد راسخ تر ازگذشته اداي رسالت كنند وي. دین اسلام را برای همه ی عرصه ها و نسل هادانست وافزود اسلام دینی جهان شمول است وبراي همه نسل ها در همه عرصه ها برنامه دارد.
وی فاصله گرفتن مسلمانها از دین و فرهنگ دینی خود در مقاطعی از تاریخ گذشته را زمینه ساز پس رفت آنها بعد از قرنها سرآمدی بر دنیا دانست که حال با بیداری اسلامی بسر آمده است.
در ادامه این محفل هم اندیشی ، ماموستا " سید انور هاشمی " از علمای اهل سنت استان آذربایجان غربی گفت : شیعه و سنی هر دو حرفشان یکی است. راهها فرق می کند. هر یک گمان می کنند که از راه خود زودتر به مقصد که همان احیای کلمه الله است، می رسند. از هر طرف که برویم ، سخن از اسلام ، و مهم هم آن است ، و در این میان بار اصلی هدایت جوامع مسلمان به سمت مقصد مورد نظر، برعهده علماست.
وی گفت : شرایط امروز جهانی بار دیگر به نفع اسلام و مسلمین تغییر کرده است و برما است که همه ی توان خود را بکار بگیریم و به دفاع از اسلام باهدف توسعه آن برخیزیم .
* ماموستا هاشمی: تفرقه افکنی، خیانت به اسلام است
ماموستا هاشمی تاکید کرد : امروز هر قدمی درجهت تفرقه امت اسلامی ، خیانت به اسلام و مسلمین است. ما همه ایرانی هستیم.
وی از برگزاری نشست های هم اندیشی برای تقویت وحدت میان امت اسلامی از سوی بعثه مقام معظم رهبری استقبال کرد و گفت: لازم است علما در فاصله های زمانی کمتر با هم به بحث و گفت و گو برای برجسته سازی اشتراکات بپردازند ، و مسایل احتمالی را در حوزه و میان خود حل و فصل کنند .
"عبدالرحمان محمد پور "از علمای اهل سنت آذربایجان غربی دیگر سخنران این نشست هم اندیشی بود . او در سخنانش بر اهمیت ارتباط بیشتر علمای مذاهب اسلامی با هم تاکید کرد و گفت : دشمن امروز در پی آن است تا نقش روحانیت را در جوامع اسلامی کم رنگ کند. برما است که با بکارگیری همه ی ابزارها و امکانات ارتباطی ، به تبلیغ اسلام و فرهنگ آن بپردازیم.
* برنامه ریزی استکبار برای ایران، مصر و ترکیه
وی به سرمایه گذاری قدرتهای استکباری در کشورهای اسلامی برای کم رنگ کردن اسلام در این کشورها و از میان بردن آن اشاره کرد و گفت : استکبار برای سه کشور بزرگ و مهم و تاثیر گذار اسلامی شامل ایران – مصر و ترکیه در قرنهای اخیر برنامه های خاصی داشت . در ایران مردم با انقلاب اسلامی ، در ترکیه با رای دادن به سیاستمدارانی که از جایگاه دین استفاده می کنند و درمصر با انقلاب خویش علیه فرعون ، نشان دادند که مسلمان هستند وآنچه خواهان آن می باشند ، اسلام و حاکمیت آن است .
در خاتمه همایش ، حجت الاسلام والمسلمین حسینی شاهرودی نماینده مقام معظم رهبری در غرب کشور گفت : پیروزی انقلاب اسلامی ایران تمامی معادلات منطقه ای استکبار را بر هم زد و زمینه ساز خیزش هایی در منطقه شد که به برکت اسلام امروز شاهد آن در کشورهای اسلامی و فراتر از آن در سطح جهان هستیم.
وی ابراز داشت: بعد از قرنها تلاش استکبار برای زدون دین از جوامع ، در دوره حاضر دوباره دین و دین باوری وخدا و خدا باوری درمیان مردم و بخصوص جوانها احیا شده است و به خدا و آموزه های دین توجه می شود.
نماینده مقام معظم رهبری در غرب کشور ، اسلام را دارای بالاترین ظرفیت برای پاسخگویی به نیازهای متنوع بشر امروز و همه ی تاریخ ، دانست و گفت : آنچه امروز در سطح جهان آشکارا در جریان است، نبرد بین ایمان وکفر است . کفر با همه ی توان به مقابله با مردمی آمده است که با توسل به حبل الله ، به پاخاسته اند .
وی محورهای وحدت میان مسلمانان را بسیار و در عین حال اساسی برشمرد و گفت : با ایمانی که همه ی ما به خداوند تبارک و تعالی به عنوان اساس و محور همه ی هستی داریم ، ایمانی که به رسول الله (ص) و کتاب الله و قبله واحد و شریف داریم ، تفرقه معنی ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی شاهرودی تاکید کرد: اسلام جامع ترین ادیان و دارای برنامه برای همهی امور جوامع است.