به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین شهامت با اشاره به اهداف و فلسفه وجودی تشکیل مشاوران منطقهای المصطفی، گفت: اگر در عرصههای علمی بین مدیران، برنامهریزان، متولیان کار و افراد مخاطب اعم از اساتید و دانشآموختگان هماهنگی و الفت و همراهی باشد، رشد علمی فزایندهای را به همرا دارد.
وی ادامه داد: جامعةالمصطفی برای موفقیت در عرصههای بین المللی، باید بتواند بین مدیران مجموعه و مخاطبین خود که با پیشینههای مختلف مذهبی، جغرافیایی و سلایق متفاوت قومی و جمعیتی جمع شدهاند، حس ائتلاف روحی، همفکری و اعتماد طرفینی ایجاد نماید.
حجت الاسلام والمسلمین شهامت با تاکید بر این که شوراهای منطقهای براساس نظر طلاب انتخاب میشوند، خاطرنشان کرد: تشکیل شوراهای منطقهای باعث ایجاد فضای صمیمیت، همدلی، همپوشانی افکار و تفاهم طرفینی میشود.
وی با بیان این که تشکیل مشاوران مناطق المصطفی به نوعی تکریم و تعظیم مخاطبین و دانشآموختگان المصطفی است، یادآور شد: وقتی در یک مجموعه ای مانند المصطفی رای و نظر متنوع و ارزشمند مخاطبینی که میهمانان گرامی انقلاب اسلامی بوده و بر سفره کریمه اهل بیت(ع) در قم جمع شده اند، را در کنار کار خود داشته باشیم، به نوعی تکریم آنان است.
*پاسخی به دغدغه های طلاب
حجت الاسلام والمسلمین شهامت با بیان این که احترام به نظرات، توجه به افکار و اعتنا به نقد و برطرف کردن دغدغهها بهترین پذیرایی از طلاب غیر ایرانی است، تاکید کرد: مناسب ترین راه برطرف کردن دغدغههای طلاب المصطفی از طریق شوراهای منطقهای می باشد.
دبیر شوراهای منطقهای المصطفی هدف دیگر تشکیل شوراهای منطقهای را ارتقای سطح علمی المصطفی عنوان کرد و ادامه داد: مشاروان مناطق میتوانند در تحقق اهداف المصطفی پیشگام باشند.
وی اضافه کرد: محور و هدف دیگر تشکیل شوراهای منطقهای المصطفی، پیشگیری و اصلاح آسیبها و اشکالات المصطفی است؛ به گونه ای که به وسیله شوراها میتوانیم مجموعه را به صورت مجموعهای کم آسیب و بی اشکال از جهت علمی و اخلاقی در راستای اهداف تعیین شده، به پیش ببریم.
حجت الاسلام والمسلمین شهامت یادآور شد: تشکیل جلسات و کمیسیونهای مشاوران منطقهای باعث ایجاد حس مشورت و تحمل نظرات یکدیگر از ملیتهای مختلف شده و روحیه نقد و بررسی مسائل، کادرسازی را تقویت کرده و باعث تربیت مدیران فرهنگی میشود.
وی اشارهای هم به وظایف شوراهای منطقهای کرد و گفت: یکی از وظایف مشاوران مناطق، پیگیری مشکلات طلاب کشور یا منطقهای است که توسط دانشآموختگان آن به عنوان نماینده انتخاب شده اند.
*تشکیل کمیسیونهای موضوعی و فرامنطقهای
دبیر شوراهای منطقهای المصطفی ادامه داد: یکی دیگر از وظایف شوراهای منطقهای تشکیل کمیسیونهای موضوعی و فرامنطقهای است که در قالب آن، طلاب ملیتهای مختلف در کنار یکدیگر ایفای نقش میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین شهامت به تعداد مشاوران مناطق المصطفی اشاره کرد و افزود: تعداد نمایندگان شوراهای مناطق المصطفی، 122 نفر در قالب 32 تشکل میباشد که 81 نفر از این تعداد را برادران و مابقی را خواهران تشکیل میدهند.
وی، تعداد کمیسیونهای شوراهای مناطق المصطفی را مد نظر قرار داد و خاطرنشان کرد: از شش کمیسون، چهار کمیسیون متعلق به نمایندگان طلاب برادر بوده و دو کمیسیون را نیز نمایندگان بانوان طلبه المصطفی تشکیل میدهند.
دبیر شوراهای منطقهای المصطفی در ادامه با اشاره به موضوعات مطرح شده در کمیسونها گفت: موضوعاتی چون پذیرش، آموزش و پژوهش، مطالب فرهنگی و تربیتی، مسائل فارغ التحصیلان، اعزام و تبلیغ و همچنین امور رفاهی خانواده و فرزندان المصطفی از مطالب ارائه شده در کمیسیونهای تخصصی مشاوران منطقهای المصطفی میباشد.
حجت الاسلام والمسلمین شهامت افزود: شوراهای منطقهای موظف به تشکیل حداقل 2 جلسه در ماه به صورت منطقهای و نیز ماهانه 2 جلسه به صورت کمیسیونهای موضوعی و فرامنطقهای میباشند.
دبیر شوراهای منطقهای المصطفی ادامه داد: گاهی اوقات کمیسیونهای ویژهای با حضور 18 نفر از اعضای هیئت رئیسه کمیسونهای تخصصی تشکیل میگردد.
*جلسات مجمع عمومی شوراها
وی یادآور شد: جلسهای نیز تحت عنوان "مجمع عمومی شوراها"، با حضور تمام اعضای شوراهای مناطق، برای اطلاعیابی از مطالب مطرح شده در کمیسیونهای تخصصی مختلف تشکیل میشود؛ همچنین نشستها و جلسات مختلفی با حضور ریاست و معاونین محترم جامعهالمصطفی و نیز با مجامع ذیربط خارج از المصطفی همچون مجمع تقریب مذاهب اسلامی برگزار میگردد.
*نحوه انتخاب مشاوران منطقه ای
دبیر شوراهای منطقهای المصطفی به نحوه انتخاب مشاوران منطقه ای هم اشاره ای کرد و گفت: از میان تمام طلاب و دانشآموختگان کشورها و مناطق مختلف جهان که در المصطفی حضور دارند، افرادی برای عضویت در شوراهای داوطلب شده و طلاب در یک رقابت سالم و طلبگی، نمایندگان شایسته و مورد نظر خود را انتخاب می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین شهامت در ادامه با اشاره به شرایط داوطلبان عضویت در شوراهای منطقهای، افزود: برخورداری از روحیه همگرایی، تدبیر اجتماعی و تعامل جمعی، دارا بودن پرونده جاری و کد رسمی در المصطفی، اشراف نسبی بر نیازهای منطقه ای و معدل تحصیلی حداقل 17 و اتمام حد اقل سطح 2 برای کشورهایی که سابقه حضور آنها در المصطفی بیشتر میباشد؛ اتمام سطح 1 برای سایر کشورها از مهمترین شرایط داوطلبان شوراهای منطقهای میباشد.
*اهم وظایف اعضای شوراهای منطقهای
وی به اهم وظایف اعضای شوراهای منطقهای اشاره و تصریح کرد: ارائه مشاوره و اطلاع رسانی صحیح و متقابل از وضع تحصیلی، اخلاقی، تربیتی و معیشتی طلاب، بررسی کارشناسی مسایل مربوط به طلاب، خانوادهها و فرزندان منطقه متبوع و ارائه گزارش کتبی ماهانه به دبیرخانه مشاوران منطقهای از مهمترین وظایف اعضای شوراهای منطقهای به شمار میرود.
دبیر شوراهای منطقهای المصطفی با بیان این که المصطفی در بسیاری از موارد در استفاده از روشها و امکانات نوین پیشگام است، تصریح کرد: انتخابات شوراهای منطقهای نیز به صورت یارانهای، همزمان در مراکز، مدارس و مجتمعهای مسکونی المصطفی، در دو مرحله برای طلاب برادر و خواهر برگزار می شود.
حجت الاسلام والمسلمین شهامت، فلسفه وجودی المصطفی را رشد و پیشرفت علمی، تربیتی و اخلاقی طلاب عنوان کرد و گفت: بر این اساس باید به نظرات و پیشنهادات طلابی که از سراسر دنیا برای فراگیری علوم اهل بیت (ع) به المصطفی آمده اند، توجه نموده و دغدغههای آنها را مدنظر قرار دهیم.
براساس گزارش المصطفی، وی خاطرنشان کرد: تأکید ریاست جامعةالمصطفی بر موضوع تعامل و همکاری با شوراهای منطقهای، حس همکاری و تفاهم را در بین اساتید و طلاب ایجاد کرده است؛ به گونهای که طلاب احساس میکنند به نظرات آنها اعتماد میشود.
*دستاوردهای شوراهای منطقهای
حجت الاسلام والمسلمین شهامت در پایان به تأثیرگذاری نظرات و پیشنهادات شوراهای منطقهای در المصطفی اشاره کردو گفت: نظرات نمایندگان طلاب بعد از بررسی در شوراها و طرح در کمیسیونها، از طریق دبیر مشاوران منطقهای برای رییس جامعةالمصطفی ارسال و بعد از بازبینی نظرات طلاب، آنها را به مراجع ذیربط ابلاغ مینماید و به برکت همین تفاهمها بسیاری از نقایص و اشکالات المصطفی برطرف شده است.
انتهای پیام 3/313
نظر شما