رییس کارگاه هنری آستان مقدس حضرت معصومه(ع) بر لزوم نگاه داری میراث کهن فرهنگی از جمله گورستان ها تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید جعفر حجت کشفی در مراسم رونمایی از کتاب نسخه های خطی مالستان، گفت: متاسفانه مرزهای جغرافیایی فاصله ناگواری میان فرهنگ اسلامی و ایرانی ما انداخته است؛ هرات و غزنی و بلخ و بخارا جزیی از میراث این ملت است که همه ایرانی ها به آن افتخار میکنند ولی این مرزهای تحمیل شده جغرافیایی چنان فاصله ای بین ما انداخته است که گویی این ذخایر از فرهنگ دیگری است.
حجت الاسلام والمسلمین کشفی عنوان کرد: تبادل فرهنگی میان ایران وافغانستان میتواند به احیای اندیشه و تفکر اصیل اسلامی ما کمک کند و باید از کسانی که در این مسیر مقدس تلاش میکنند قدردانی شود.
وی افزود: یکی از همین آثار فرهنگی، کتب و سنگ نوشته هاست؛ به طور کلی سنگ نوشته ها کهن ترین اسناد بین المللی در سطح جهان هستند و از دیرباز مورد توجه انسان بوده است؛ انسان ها عواطف، احساسات، خاطرات و مطالب خود را برای اولین بار روی سنگ ها حک کردند و امروز برای بازشناسی تاریخ آنها به سنگ ها باز میگردیم.
رییس کارگاه هنری آستانه حضرت معصومه(س) اظهارکرد: یکی از ماندگارترین آثار سنگی در جهان، سنگ های قبور در سراسر جهان است که با چند علم و هنر در هم آمیخته است و دنیای از فرهنگ وعلم را در خود جای داده است.
وی گفت: متاسفانه در کشور ما توجه خاصی به نگهداری این گورستان ها و حتی سنگ های نفیس تاریخی آن نمیشود و آثار بسیاری که میتوانست کلید حل بسیاری از گره های تاریخی باشد از بین رفته است.
این هنرمند حوزوی، عنوان کرد: سنگ های مزار با چند هنر و علم گره خوردهاند که نخستین آن هنر سنگ تراشی است که متاسفانه این هنر اصیل نیز هم اکنون در حال از بین رفتن است؛ متن و نوشته ادبی روی سنگ ها نیز در گذشته یک تخصص به شمار میرفته است و نشان میدهد که مردم این دیار تا چه اندازه روی نوشتن متن سنگ قبر که نشان دهد که این قبر از آن کیست و شغل او چه بوده و چه کارهایی کرده حساس بوده اند.
وی گفت: هنر خط، یکی از هنرهایی گره خورده با سنگ های مزار بوده است و یکی از رشته های علمی که مستقیما با سنگ های قبور سروکار دارد، رشته تاریخ و تاریخ نگاری است.
حجت الاسلام والمسلمین کشفی ،عنوان کرد: در کشورهای اروپای غربی مشاهده میکردیم که گورستان ها با شکل بسیار خوبی حفاظت میشد و مردم همیشه به آن توجه دارند ولی در ایران اولا آنها را به بیرون شهرها برده و گورستان های شهری را خالی و یا خراب میکنند.
وی گفت: راز ساخت گورستان در شهر یا روستا به این دلیل بودکه مردم درگذشته هرروز صبح پیش از رفتن به محل کار به مزار عزیزان خود رفته و برای آنها فاتحه میخواندند و یاد مرگ میکردند، ولی امروز دیگر مردم گورستانی نمیبینند که یاد مرگ کنند.
نظر شما