به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیتالله مکارم در چهاردهمین روز از ماه مبارک رمضان در درس تفسیر خود در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها با اشاره به آیه وَقَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ وَلا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الأولَى وَأَقِمْنَ الصَّلاةَ وآتِينَ الزَّكَاةَ وَأَطِعْنَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا (احزاب، آیه 33) گفتند: این آیه درباره پوشش زنان سخن میگوید.
ایشان در ادامه افزودند: خداوند دراین آیه خطاب به همسران پیامبر صلی الله علیه و آله میفرماید: ای همسران پیامبر در خانههایتان بمانید و در میان جمعیت به صورتی که در زمان جاهلیت زنها ظاهر میشدند، ظاهر و آشکار نشوید.
معظمله با مطرح کردن این سؤال که آیا «وَقَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ» به این معنی است که زنان باید در خانه بمانند و خانهداری کنند و حق این که کاری در خارج منزل داشته باشند، را ندارند؟ گفتند: از جمله مسائلی که در این عرصه مورد توجه قرار گرفته، کارهایی است که زنان در انجام آن نسبت به مردان اولویت دارند، مانند پزشک برای زنان، پرستار زن برای زنان، معلمان خانم برای دختران؛ بنابراین این نوع حضور نه تنها اشکالی ندارد، بلکه به عنوان واجب کفایی است که عدهای از زنان باید درس بخوانند، پزشک ، پرستار و معلم شوند تا بتوانند این کارها را انجام دهند.
ایشان با بیان این که این نوع حضور زنان در جامعه لازم است، ادامه دادند: باید چنین زنانی در جامعه باشند تا زنان در مسائل طب از مراجعه به مطب دکتر مرد بینیاز شوند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی درباره فعالیت زنان در کارهایی غیر از موارد اظهارداشتند: حال اگر زنی بخواهد به فلان اداره رفته و در آنجا کار کند، آیا حرام است یا جایز؟ که در اینجا برخی دچار افراط و تفریط شدهاند. در صورتی که حضور زن در چنین مشاغلی در اداره خانه و تربیت فرزندان مزاحمتی نداشته باشد، اشکال ندارد، ولی اگر مزاحمت ایجاد کرد، اشکال پیدا میکند.
ایشان با بیان این که در این شرایط، والدین به دلیل مشغله نمیتوانند به کودکان خود محبت کنند، افزودند: این کودکان محبت والدین را نمیبینند، بنابراین فردا که برزگ میشوند و والدین هم پیر شدند، حوصله پدر و مادر پیر را نداشته و آنها را به خانه سالمندان میفرستند.
*به دنبال فرهنگ غرب نباشیم
این مرجع تقلید، با بیان این که ما نباید چشم و گوش بسته به دنبال فرهنگ غرب برویم، گفتند: امروز غرب به آثار سوء چنین خانوادههایی پی برده است، در چنین شرایطی ما نباید به دنبال این فرهنگ نادرست باشیم.
ایشان خاطرنشان کردند: نباید شخصیت زنان خانهدار را پایین بدانیم، چراکه آنها در حال جهاد هستند؛ بسیاری از انسانهای بزرگ در خانوادههایی بزرگ شده اند که از محبت خانواده برخوردار بودهاند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی به بخش «وَلا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ » از آیه 33 سوره مبارکه احزاب اشاره کردند و گفتند: زنان جاهلی با این که روسری داشتند اما لبههای روسری خود را به پشت شانه میانداختند که در این شرایط، گوش، گوشواره، گلو و مقداری از بدن آنها پیدا میشد؛ اما خدا توصیه میکند که این گونه نباشید.
این مرجع تقلید در پاسخ به آنهایی که میگویند در کجای قرآن آیات حجاب وجود دارد؟ گفتند: این آیات، علاوه بر آیات صریح و روشنی که قرآن درباره حجاب دارد، آیات حجاب است.
ایشان درباره الْجَاهِلِيَّةِ الأولَى گفتند: منظور از الْجَاهِلِيَّةِ الأولَى، پیش از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله بوده و بر اساس نظر مفسران، جاهلیت دوم نیز در عصر ما آغاز شده که گفته میشود جاهلیت دوم در قرن بیستم و بیست و یکم است.
ویژگی های پنجگانه جاهلیت عرب
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در تشریح این مسئله گفتند: جاهلیت عرب پنج ویژگی داشت؛ اول اینکه در آن دوره خونریزی زیاد بود و قبایل به بهانههای کوچک، خون یکدیگر را میریختند، آیا در زمان ما خونریزی وجود ندارد؟ در جنگ جهانی اول 20 میلیون و در جنگ جهانی دوم 30 میلیون کشته شده و میلونها نفر نیز مجروح شدند.
ایشان افزودند: در زمان ما گفته میشود در ناآرامیهای سوریه هم تاکنون بیش از 100 هزار نفر در سوریه کشته شدهاند، در دیگر کشورهای اسلامی نیز همه روزه درگیریهایی به وجود میآید و کشتههایی دارد پس اگر خونریزی در جاهلیت عرب بوده، در جاهلیت امروز نیز وجود دارد.
خونریزی های سلفی بدتر از عصر جاهلیت
معظمله با بیان این که یقین بدانید خونریزیهایی که به دست سلفیهای خونریز و وهابیت تندرو انجام میشود، از خونریزی جاهلیت بدتر است، افزودند: در زمان جاهلیت، خونریزیها در میدانهای جنگ بود، نه در میان مردم و زنان و بچهها را کشتن، و این گونه جنایتها که سلفیها انجام میدهند، در زمان جاهلیت نبوده است.
ایشان دومین ویژگیهای عصر جاهلیت پیش از اسلام را مسائل مربوط به بدحجابی و بیحجابی معرفی کردند و گفتند: آیا برهنگی در عصر ما بدتر است یا در آن زمان؟ امروزه در برخی از کشورهای اروپایی، کلوپهایی هستند که در آنها زن و مرد به صورت عریان شرکت میکنند؛ آیا در عصر جاهلیت عرب، چنین بود؟
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه افزودند: سومین ویژگی دوره جاهلیت این بود که در آن دوره، زنان آلودهای بودند که پرچمی در بالایی دربهایشان نصب میکردند تا افراد به آنها مراجعه کنند و امروز نیز مجلاتی وجود دارد که افراد در آنها خودشان را برای مسائل انحرافات جنسی معرفی میکنند. اینها از زمان جاهلیت بدتر است.
ایشان ویژگی چهارم دوره جاهلیت پیش از اسلام را زنده به گور کردن دختران معرفی کردند وگفتند: از نشانههای عصر جاهلیت زنده به گور کردن دختران بود، حال باید بپرسیم که آیا در زمان ما این مسئله نیست؟، امروز مسئله سقط جنین با مسئله زنده به گور کردن چه تفاوتی دارد؟ در دنیای امروز در بسیاری از کشورها، سقط جنین جنبه قانونی دارد و در کشورهایی هم که قانون برای سقط جنین محدودیت دارد باز هم این عمل نیز وجود دارد و به صورت غیرقانونی انجام میشود.
*خرافات غوغا می کند
این مرجع تقلید افزودند: ویژگی پنجم، مسئله خرافات است و در این فرهنگ، کارهای خرافی عجیبی مثل عقایدی درباره بتها، قول بیابانی و... انجام میگرفت؛ امروز نیز خرافات در قالب برنامه شیطانپرستی و ... که از غرب شروع و در محیط ما نیز رخنه یافته است جزو بدترین نوع خرافات است.
تمدن امروزی انسانی نیست
ایشان با تأکید بر این که تمدن امروز تمدن صنعتی است، نه تمدن انسانی، گفتند: اگر تمدن امروزی، تمدن انسانی باشد، این همه کشت و کشتار و فحشا و خرافات در جامعه نبود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: آیه 33 احزاب از دوره جاهلیت در قرن بیستم و بیست و یکم؛ پیشگوئی نموده و این جاهلیت امروز جاهلیت دوم است بنابراین استفاده کردن از تکنیکها و پیشرفتهای طبی صنعتی غرب بلامانع است ولی مجبور نیستیم فرهنگ آنها را نیز الگوی خو قرار دهیم.
انتهای پیام// 15/ 313