چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
صافی

حوزه/: حضرت آيت‌الله صافي در نوشتاری با عنوان غديريان منتظر، بايستگي ها و شايستگي ها به غديريان منتظر توصیه نمود گذشته‌هاى پر افتخار خود را فراموش نكنندوبه آداب و سنن اسلامى ملتزم باشند.

به گزارش  سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه»  نوشتار این مرجع تقلید به مناسبت دهه مباركه ولايت بدین شرح است .

الْحَمْدُللهِ الَّذي جَعَلَنا مِنَ المُتَمَسّكينَ بِولايَةِ أمِيرالْمُؤْمِنينَ وَ الأئمة الطّاهِرينَ عَلَيْهِمُ‌السَّلامُ

 سلام و درود بر غديريان كه در طول اعصار، در بيش از چهارده قرن، همواره در تمسّك به قرآن و عترت پايداري كرده، در برابر ظلم‌ها، ستمگري‌ها، استكبار، استضعاف و استعلاي جبّاران، عرض وجود نموده و ثابت و مقاوم در سنگر ولايت، اين حصن حصين الهي، از اسلام و مقاصد اسلام، از حقّ و عدالت دفاع نمودهاند.

*چند توصيه به غديريان منتظر

 گوارا باد بر شما اين افتخارات بزرگ اي پسران و دختران ابوذر، عمار، حجر، رشيد و ميثم تمار و اي پاسداران و وارثان خون شهداي بدر، احد و شهداي كربلا، اي مردان رشيد، و اي جوانان سربلند، و اي بانوان عفيف و فداكار، و در يك كلمه اي غديريان!

* گذشته‌هاى پر افتخار خود را فراموش نكنيد

 به خود بباليد و بنازيد، و گذشتههاي پر از عزّت، افتخار، شهامت و فداكاري در راه حق و استقامت خود را فراموش نكنيد. شما چه خون‌هاي پاك و چه جوان‌هاي پاك‌بازي را براي اسلام و دين نثار كرده و قرباني دادهايد.

 * به آداب و سنن اسلامى ملتزم باشيد

 ما همه مسلمان و شيعه اهل بيت عليهم‌السّلام هستيم. جاهليّتهاي قبل از اسلام، جاهليت عرب، جاهليت عجم، همه ملّيگراييها و در يك عبارت جاهليت اولي را پشت سرگذارده و به آگاهي اسلامي و رشد و شعور ايماني رسيده، از محمد و علي و از تهليل و تكبير و از قرآن و توحيد، هويّت، فرهنگ و شخصيت گرفتهايم، اين هويت را بايد با التزام به آداب و سنن اسلامي حفظ كنيم. مبارزه شيعيان با جاهليت، ارتداد و ارتجاع، از صفحات زرّين و درخشان تاريخ اسلام است.

* استقلال و هويّت اسلامى را حفظ كنيد

 جوانان عزيز، غيرتمندان شكست ناپذير!

شما در طول تاريخ پر از حوادث اسلام، همواره افتخار آفرين بودهايد. اميد آن است كه بيشترين ياوران امام زمان ارواح العالمين له الفداء هم شما باشيد. اين شماييد كه بايد سنگرها را نگهداريد. در هر شرايط و در هر كجا هستيد، در دانشگاهها، در مراكز تعليم و تربيت، در جوامع فرهنگي، در سازمان‌ها و نهادها، روش، رفتار، آداب، لباس و كلّ مظاهر اجتماع، استقلال و هويت اسلامي را حفظ كنيد.

* تمدّن اسلامى را گسترش دهيد

 براي ترقّي، تعالي و بازيابي عزّت، مجد و عظمت‌هاي ديرين اسلامي تلاش كنيد. تمدّن و فرهنگ اسلامي را كه چهارده قرن در جهان درخشيده گسترش دهيد. نسل معاصر مسلمان، خصوص نسل جوان، در برابر اسلام و اين تمدن عظيم و پهناور محمدي مسئول است.

اين تمدّني است كه با تمام كوشش‌هايي كه ابر طاغوتيان شرق و غرب براي محو آن دارند، اكنون همه شئون زندگي بيش از يك ميليارد جمعيت جهان زير پوشش آن قرار دارد و انديشه احياي آن، خواب آرام را از دشمنان اسلام ميگيرد و براي مقابله با اسلامگرايي، لاييكگرايي را تشويق و ترويج مينمايند، و تمدن‌هاي استبدادي و فرهنگ‌هاي قبل از اسلام را در جوامع اسلامير مطرح ميكنند، زيرا از احياي اسلام و خودآگاهي مسلمانان ترس و وحشت دارند و با انواع توطئهها، ترفندها و سياست‌ها، نهضت اسلامگرايي، عزّتخواهي و استقلالطلبي مسلمانان را ميكوبند.

در كشورهاي مختلف اسلامي، به بهانه مليت و مردم‌سالاري تلاش ميكنند كه اين غرور و اين آگاهي اسلامي را سركوب و صداي اسلام، اذان و تكبير را خاموش، شعائر دين، حجاب، چادر بانوان و سنّت‌هاي اسلامي را منسوخ سازند و غربگرايي را در مظاهر فسق و فجور، ترويج موسيقي، نوازندگان، خوانندگان جشنوارهها و مسابقات مبتذل رايج نمايند.

* در مقابل اسلام‌زدايى دشمن به هوش باشيد

 شما اي شيعيان علي، اي جوانان غديري و اي بانوان زهرايي و زينبي!

به هوش باشيد. به هوش باشيد كه دشمن ما و به اصطلاح ابرقدرت‌هاي جهان در هيچ سياستي مثل سياست اسلامزدايي و مبارزه با اسلامگرايي اتفاق نظر ندارند و با نقشههاي دقيق و حساب‌شده و فشار اقتصادي ميخواهند اين ميل به اسلام و بازگشت به اسلام را منكوب و سركوب كنند.

به هوش باشيد و دين خدا را ياري نماييد و با توكل و اعتماد به خدا، از فتنههاي بزرگ آخر الزمان خود را بيمه نماييد.

* از رجوع و استقبال به جاهليّت اولى و آينده بپرهيزيد

 نه به سوي جاهليت اولي برگرديد و نه از جاهليت آينده، كه همين مكتب‌هاي لاييكي است، استقبال نماييد. بايد نشان بدهيم و ثابت كنيم كه دين، ملّيت، قانون، سياست، نظام، حكومت، فرهنگ و دنيا و آخرت ما اسلام است:

«لانَبْتَغي غَيرَهُ؛ لانِظاماً وَ لاسِياسَةً وَ لاوَطَناً»و (مَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلامِ ديناً فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَ هُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرين)(1)

* على عليه‌‌السّلام را الگوى خويش قرار دهيم

 بياييد در غدير، خود را به علي عليهالسّلام، به رفتار علي، به گفتار علي و به اخلاق علي عرضه كنيم. از آن حضرت درس و سرمشق بگيريم.

آيا در كمك به مستضعفان و محرومان در راه علي ميرويم؟ آيا در لباس و غذا، در مظاهر زندگي، در سادهزيستي و بي‌تكلّفي، نشاني از علي عليه‌السّلام داريم؟ آيا ميخواهيم با اين تجمّل‌پرستيها و اسراف و تبذيرها، با اين جدا بودن از طبقات محروم، شيعه راستين علي عليه‌السّلام باشيم؟

 اگر عدالت علي عليه‌السّلام، زهد علي عليهالسّلام، شجاعت علي عليه السّلام، حلم و صبر علي عليه السّلام، حقپرستي علي عليه السّلام، تواضع علي عليهالسّلام و ساير فضايل بزرگ علي عليه‌السّلام ما را شيفته و دلباخته او كرده است، بايد از اين اخلاق بي بهره نباشيم. خود آن حضرت فرمود: «أَلَا وَ إِنَّ‏ لِكُلِ‏ مَأْمُومٍ‏ إِمَاماً يَقْتَدِي بِهِ وَ يَسْتَضِي‏ءُ بِنُورِ عِلْمِه‏»(2)

* پيرو مكتب علوى و فاطمى باشيد

 سعادت ما و ترقّي و تعالي ما، در پيروي از مكتب علي و فاطمه زهرا سلام‌الله عليهما است؛ همان بانويي كه وقتي اين سؤال مطرح شد كه براي زن چه روش و سيره‌اي بهتر و شايستهتر است(3)، آن جواب تاريخي را داد كه تا قيامت سرمشق زنان مؤمنه شد، همان بانويي كه به اقتضاي آن ضرورت بسيار بزرگ، وقتي لازم شد به مردم هشدار دهد و خطر ارتجاع و ارتدادي كه پيش آمده بود را گوشزد كند، و اصول احكام، معارف اسلام و مباني دين مبين را ابلاغ كند و زحمات پدر بزرگوارش و هدايت‌هاي او را بيمه نمايد، با آن جلال و شكوه، در حالي كه خواتين و خانم‌هاي معظّمه، پروانه‌وار شمع وجودش را احاطه كرده بودند، در آن شرايط سخت هم از پشت پرده با مردم سخن گفت.

اگر به دنيا هرچه بگذرد و هر چه در صنايع و تكنيك پيش برود و كفر لاييك و انكار حاكميت الله جهانگير شود، خط شيعه، خط علي و زهرا است و در يك كلام، حرفش، كلامش، قانونش و ميل دلش، همه تابع اسلام است.

ايمانش برگرفته از مثل اين حديث است كه از حضرت رسول صلّي‌الله عليه و آله روايت است و ما اين پيام را به آن ختم ميكنيم: «لا يكُونَ الْعَبْدُ مُؤْمِناً حَتّى يكُونَ هَواهُ تَبَعاً لِما جِئْتُ بِهِ وَ لا يزيغُ عَنْهُ»(4).

 پي نوشت ها:

 . سوره آل عمران، آيه 85.

 2. نهج البلاغة صبحي‌صالح، نامه 45.

 3. اشاره به روايت «خَيْرٌ لِلنِّسَاءِ أَنْ‏ لَا يَرَيْنَ‏ الرِّجَالَ‏ وَ لَا يَرَاهُنَّ الرِّجَالُ»/وسائل الشيعة، جلد 20، باب 129، حديث 25510.

 4. فتح الباري ابن حجر عسقلاني، جلد 13، صفحه 245.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha