به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»؛ این مرجع تقلید صبح امروز (12آذر) در پایان درس خارج اصول خود که در مسجد اعظم برگزار شد، با اشاره به یکی از کلمات قصار امام علی (ع) اظهار داشتند: مَنْ نَصَبَ نَفْسَهُ لِلنَّاسِ إِمَاماً فَلْيَبْدَأْ بِتَعْلِيمِ نَفْسِهِ قَبْلَ تَعْلِيمِ غَيْرِهِ وَ لْيَكُنْ تَأْدِيبُهُ بِسِيرَتِهِ قَبْلَ تَأْدِيبِهِ بِلِسَانِهِ وَ مُعَلِّمُ نَفْسِهِ وَ مُؤَدِّبُهَا أَحَقُّ بِالْإِجْلَالِ مِنْ مُعَلِّمِ النَّاسِ وَ مُؤَدِّبِهِمْ
کسی که پیشوای مردم است برای امر به معروف و نهی از منکر ابتدا باید از خود شروع کنیم.
ایشان با بیان این که در جامعه امر به معروف مطرح شده است، افزودند: باید در جامعه امر به معروف و نهی از منکرهمیشگی باشد، ولی راه کارها و شیوه اجرای آن باید مورد بررسی قرار گیرد، که بدون تردید مجلس برای آن فکری باید کند.
این استادبرجسته حوزه علمیه قم با تاکید برخودسازی سپس اصلاح دیگران گفتند: هر کسی در هر مقامی، جایگاه پیشوایی بر زیردست خود دارد، در گام نخست باید خودش را اصلاح کند و الگویی شود و سپس دیگران را اصلاح نماید.
این مرجع تقلید با بیان این که باید عمل خود را اصلاح کرد تصریح کردند: انسان با اعمال خود می تواند تاثیرگذار باشد، زیرا همان گونه که تاجرهای مسلمانی که به کشور هند مسافرت کرده بودند، با اخلاق و عمل به میثاق و پیمان سبب انتشار اسلام شدند، در خیلی از کشورها این اعمال مسلمین بوده که مردم را به دین اسلام رهنمون ساخته است.
حضرت آیت الله سبحانی ادامه دادند:همه ما به عنوان آمران به معروف و ناهیان از منکر ابتدا باید خود را اصلاح کنیم و بعد به دیگران تذکر دهیم، بنابراین اگر میخواهیم جامعه را اصلاح کنیم، باید ابتدا از خودمان شروع کنیم.
ایشان خطاب به طلاب و فضلای حاضر در درس خاطرنشان کردند:مطالعه کتاب آدابالمتعلمین شهید ثانی موجب عالم شدن به تمام ابعاد امر به معروف و ناهی از منکر میشود.
انتهای پیام 16/313
نظر شما