پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
جوادی آملی

حضرت آیت الله جوادی آملی ایمان به "ابدی بودن" را مهمترین دستاورد انسان شناسی الهی بیان کردند و گفتند: باید نگاه انسان به مرگ را تغییر داد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»،  این مرجع تقلید در دیدار جمعی از اساتید جامعة المصطفی العالمیه تهران به همراه برخی شخصیت های برجسته علمی خارجی حاضر در دوره آموزشی «رویکردها و رهیافت‌های مطالعات اسلامی پرسش از امکان و مشروعیت» توجه به مقوله انسان و انسان شناسی را از اشتراکات مهم همه ادیان توحیدی خواندند و اظهار داشتند: کسی که بخواهد خود را بشناسد باید ابتدا جهان هستی و انسان را بشناسد و سپس رابطه بین آنها را تبیین و درک کند، تنها در این صورت است که می تواند معرفت درستی نسبت به هویت خود به دست آورد.

ایشان ادامه دادند: در حوزه انسان شناسی و جهانبینی بر خلاف مسایل سیاسی و اقتصادی که شعار "نه شرقی و نه غربی" سر می دهیم، باید همه تفکرات را در همه شرق و غرب عالم مطالعه و بررسی کنیم.

معظم له به تعریف قرآن از انسان اشاره کردند و اظهار داشتند: اگر باور کنیم خالق ما حکیم است و قرآن حکیمانه سخن می گوید با مراجعه به قرآن متوجه می شویم نگاه قرآن به انسان تنها نگاه به یک کالا نیست یعنی قرآن به هیچ وجه نگاه مجرد و انتزاعی به انسان ندارد، بلکه انسان در نگاه قرآن حقیقت جامعی است که هم بخش ملکی دارد و هم بخش ملکوتی دارد و لذا هم بندگی می خواهد و هم زندگی.

حضرت آیت الله  جوادی آملی ایمان به "ابدی بودن" را مهمترین دستاورد انسان شناسی الهی بیان کردند و اذعان داشتند:

باید نگاه انسان به مرگ را تغییر داد. در نگاه ادیان الهی انسان موجودی ابدی است لذا فکری ابدی می خواهد؛ مرگ برای انسان تنها عبور از یک پل به سوی بی نهایت و ابدیت است، انسان امروزی این فرجام و آینده را فراموش کرده است، اگر انسان به این فرجام ایمان و باور داشته باشد و بداند در برابر همه کارهای خود باید در دنیای دیگر پاسخگو باشد طرزی دیگری زندگی خواهد کرد.

ایشان افزودند: انسانی که به غیب و جهان ابدی پس از مرگ ایمان ندارد همان انسانی است که بیشتر بودجه خود را صرف ساخت اسلحه و آدم کشی و به راه انداختن جنگ می کند. در حقیقت این نوع زندگی نوعی مرگ معنویی است و این افراد مرد های متحرک اند که به قول حکیم سنایی " از اين زندگاني ترس که اکنون در آني."

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha