به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله احمدی، شب گذشته در نشست اساتید حوزه علمیه قم، با بیان این مطلب که در آثار و نصوص اسلامی، از بیان نام مبارک و اصلی حضرت ولی عصر (عج) منع شده، اظهار داشت: نکته ای که باید به آن توجه کرد، این است که آیا این منع، جنبه تعبدی داشته و الی یوم الظهور است، یا این که در زمان حضور حضرت نیز چنین منعی به دلیل امنیتی وجود داشته است.
وی با بیان این مطلب که در این مورد دو دیدگاه نزد متکلمین شیعه وجود دارد، ادامه داد: دیدگاه نخست، نظر علامه مجلسی (رضوان الله تعالی علیه) است که می فرماید این قضیه الی یوم الظهور تعبدی است.
این استاد حوزه ابراز داشت: دیدگاه دوم، قائل به منع بیان نام حضرت ولی عصر(عج) است که جنبه امنیتی آن را مورد اشاره قرار داده و گفته: به خاطر این که جان ایشان به خطر نیافتد، بیان نام و نشان ایشان در چند سالی که در میان مردم منع شده است.
حجت الاسلام والمسلمین احمدی خاطرنشان ساخت: از بین این 2 دیدگاه، نظر دوم می تواند قوی و مستند باشد؛ چراکه در این گونه مسائل جنبه تعبدی بسیار ضعیف است.
وی تصریح کرد: چه بسا بیان نام حضرت در زمان غیبت خوب هم باشد و دعای سلامتی ایشان را به نام خودشان «محمد بن الحسن المهدی علیه السلام» بخوانیم؛ چراکه مطلوب است.
این استاد حوزه با اشاره به رد شبهه سرداب صاحب الزمان(عج)، تصریح کرد: برخی از نویسندگان اهل سنت همچون ابن خلدون بیان کرده امام زمان (عج) از سرداب مقدس غائب شده و روزی از آنجا ظهور خواهند کرد.
حجت الاسلام والمسلمین احمدی با بیان این مطلب که اطلاعات و آگاهی نویسندگان؛ حتی قلم به دستان پرتوان اهل سنت در رابطه با عقائد و معارف شیعه ضعیف است، افزود: حتی ابن خلدون در کتاب خود به شیعیان تهمت زده و می گوید: شیعه اثنی عشری فکر می کند امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در آنجا غایب شده و شیعیان شب های جمعه در آن مکان منتظر ظهور او می مانند.
وی بیان داشت: شیعه معتقد است که تولد حضرت مهدی (عج) در سرداب مقدس بوده؛ نه این که غیبت ایشان در آنجا اتفاق افتاده باشد.
این استاد حوزه با بیان این مطلب که بر اساس نصوص، ظهور حضرت مهدی(عج) از مکه آغاز خواهد شد؛ نه از سرداب، ابراز داشت: هیچ کتاب کلامی شیعه از شیخ مفید، شیخ طوسی، شیخ صدوق، شیخ کلینی و ... چنین مطلبی را درباره سرداب مطرح نکرده است.
حجت الاسلام والمسلمین احمدی با اشاره به رخدادها و وقایعی که در قیام حضرت مهدی(عج) اتفاق می افتد، خاطرنشان ساخت: برخی شبهه ها چنین مطرح شده که در زمان ظهور حضرت، کشتار جمعی رخ داده و حتی خون تا رکاب ایشان به بالا می آید و 99 درصد مردم در این قیام کشته خواهند شد که چنین مطلبی صحت نداشته و در صدد خشن و جنگ طلب نشان دادن چهره مهربان ایشان می باشد.
وی با بیان این مطلب که این همان مسئولیتی است که امروز داعش و گروه های تروریستی به عهده گرفته اند، تصریح کرد: با وجود چنین شبهاتی باید توجه داشت که امام زمان(عج) احیاگر دین و سیره نبی مکرم اسلام (ص) است و هماند ایشان رحمت و مهربانی را سرلوحه افعال خویش قرار داده و برای عرضه پیام دین، هیچ خشونتی به خرج نخواهند داد.
این استاد حوزه بیان داشت: پیامبر اسلام(ص) در فتح مکه با دشمن ترین دشمن خود در ستیز بود؛ اما بدون خونریزی مکه را فتح کردند و می توان به این نکته اشاره کرد که شاید در زمان قیام حضرت حجت(عج) نیز هیچ شخصی کشته نشود.
حجت الاسلام والمسلمین احمدی افزود: اما مشکل این ادعا، سران استکبار هستند که باید گفت آنان نیز بر اثر توانمندی حضرت مرعوب شده و دست از پا خطا نمی کنند و هیچ گونه خونریزی رخ نخواهد داد.
وی با اشاره به بیانات مرحوم ابن طاووس، اظهار داشت: ایشان نقل کرده که «يبايع المهدي بين الرکن و المقام، لا يوقظ نائما و لا يهريق دما/ امام بین رکن و مقام ظهور می کند و در قیام امام حتی کسی که در خواب است، بیدار نمی شود».
این استاد حوزه در پایان ابراز داشت: از محضر امام باقر(علیه السلام) سوال شد که آیا ممکن است که در قیام حضرت مهدی(عج) خونریزی شود؟ که ایشان پاسخ دادند: «إِنَّهُمْ یَقُولُونَ إِنَّ الْمَهْدِیَّ لَوْ قَامَ لَاسْتَقَامَتْ لَهُ الْأُمُورُ عَفْواً وَ لَا یُهَرِیقُ مِحْجَمَةَ دَم/ به راستی وقتی که مهدی(عج) قیام کند کارها برای او به خودی خود حل شود و به اندازه شاخ حجامتی خونریزی نشود».
نظر شما