به گزارش خبرگزاری«حوزه»، مؤلف کتاب معتقد است كه در تفسير قرآن بايد به تأويل كه همان روش اهل بيت عليهم السلام است روى آورد، از اين رو براى فهم بهتر آيات الهى، مطالبى را بيان مى كند.
نویسنده برخلاف عقيده برخى، فهم زبان قرآن را مختص به من خوطب به (مخاطبان قرآن) ندانسته و همگان را قادر به درك معانى آن- البته در سطوح مختلف- مى دانند.
از اين رو انواع كار تحقيقى روى قرآن كريم- براى علاقه مندان- را معرفى مى كند. نظم كتابى قرآن از جمله مطالبى است كه در اين كتاب بدان پرداخته شده است. نظم كتابى يعنى اينكه قرآن كريم به همين صورت فعلى و با همين نظم موجود در زمان خود پيامبر اكرم (صلى اللّه عليه و آله و سلم) تهيه و تدوين شده است نه پس از ايشان و زير نظر خلفاء.
به اعتقاد نويسنده نظم موجود در قرآن، نظم هدايتى است از اين رو با نظم علوم معمولى تفاوت دارد. در اين كتاب همچنين به تأويلات ائمه اهل بيت عليهم السلام درباره برخى آيات قرآن كريم پرداخته شده كه لازمه دستيابى به اين گونه تأويلات رسوخ علمى است و اين رسوخ علمى با ممارست كافى در كلمات اهل بيت عليهم السلام و بررسى عميق ريشه لغات و كلمات و جمع و تفريق آيات قرآن دست يافتنى است.
انواع مشمول و گسترش معنى، عربى بودن قرآن در اسلوب كلمات و آيات و ويژگى خاص آن، كتاب هدايت بودن قرآن نه كتاب علمى بودن آن، روش هاى مختلف تفسيرى نظير تفاسير ادبى، علمى، فلسفى، عرفاني، جامعه شناختى و...، مبانى ديد هدايتى، دوگونه طرز كار با قرآن؛ يعنى كار موضوعى و كار قطعه اى و واژه اى از جمله مطالبى است كه براى شناخت زبان خاص اين كتاب آسمانى بدان ها پرداخته مى شود.
كتاب حاوى مختصرى از زندگينامه نويسنده، مقدمه چاپ پنجم و مقدمه خود نويسنده و بخش هاى ذيل مى باشد: «شناخت قرآن»، «نظم هدايتى قرآن»، «عربى بودن قرآن»، «روش هاى مختلف تفسيرى»، «مبانى ديد هدايتى، طرز كار: كار واژه اى، كار قطعه اى و كار موضوعى».
اين كتاب در قطع رقعى با جلد شوميز براى پنجمين نوبت در 160 صفحه در سال 1383 شمسى توسط انتشارات «موسسه فرهنگ منهاج» قم به چاپ رسيده است.