پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
​دانشجویان مسلمان از تحصیل درکبک اجتناب می‌کنند

حوزه/ در پی تصویب قانون جدید ممنوعیت برقع و پوشیه برای زنان مسلمان در ایالت کبک که بر اساس آن زنان مسلمان اجازه زدن پوشیه در اماکن عمومی را از دست خواهند داد، دانشجویان مسلمان در کانادا نسبت به رفتن به دانشگاه‌ها در این استان تغییر عقیده داده‌اند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» به نقل از aboutislam، تصویب قانون جدید ممنوعیت برقع و پوشیه برای زنان مسلمان در ایالت کبک در کانادا، سبب شده بسیاری از دانشجویان مسلمان از تحصیل در این استان صرف نظر کنند.

براساس قانون منع حجاب و برقع در ایالت کبک که به تازگی تصویب شده، کارمندان دولتی و مراجعین به آن‌ها از جمله زنان مسلمان حق زدن پوشیه و برقع را در اماکن عمومی از دست خواهند داد. این قانون در مراکز خدمات شهرداری و دولتی و همچنین ایستگاه‌های حمل و نقل عمومی نیز اجرایی خواهد شد.

منتقدان بسیاری این حرکت دولت ایالتی را زیر سئوال برده و بر این باور هستند که این قانون زنان مسلمان و محجبه را هدف قرار داده است. کارشناسان نیز معتقدند که تصویب چنین قانونی تنها منجر به منزوی شدن زنان پوشیه‌دار شده و آن‌ها را از دسترسی به خدمات بهداشتی، حمل و نقل، رفت و آمد عمومی و امتحانات محروم خواهد ساخت. انتقادات نسبت به این قانون به حد زیاد بوده که حتی جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا نیز با تاکید بر اهمیت آزادی‌های مذهبی در کشور اعلام کرد که دولت نباید حق دیکته کردن به زنان نسبت به آنچه می‌پوشند داشته باشد.

بتول سلمان 17 ساله درباره این قانون می‌گوید: چرا من به عنوان یک شهروند کانادا اجازه ندارم به خاطر لباسم در محلی حاضر شوم. پیش از تصویب این قانون، دانشگاه مک‌گیل مونترال در استان کبک را به عنوان محل تحصیل در آینده انتخاب کرده بودم و می‌خواستم رشته مهندسی شیمی را ادامه دهم اما با تصویب این قانون اشتیاقم تا حد زیادی از بین رفته است.

یک دختر مسلمان محجبه دیگر می‌گوید: در آخرین سفرم به استان کبک با فضای ضداسلامی شدیدی مواجه شدم. این قانون جدید نیز ترس‌های ما را بیشتر ساخته است و از هم اکنون به هنگام استفاده از کتابخانه‌های عمومی و وسایل حمل و نقل عمومی با مشکل مواجه هستیم.

فدارسیون دانشجویان کانادایی قانون منع پوشیه را محکوم کرد

در همین راستا فدراسیون دانشجویان کانادایی نیز با انتشار بیانیه‌ای این قانون و تاثیرات منفی آن را بر زندگی دانشجویان در کبک محکوم کرده است.

در بیانیه فدراسیون دانشجویی آمده است: اسلام‌هراسی تحمل پذیر نیست. فدراسیون دانشجویان کانادایی در این موقعیت پایدار باقی می‌ماند و همچنان از کسانی که در برابر زورگویی و تعصب در این کشور ایستادگی می‌کنند حمایت خواهدد کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha