بسته ویژه خبری حوزه نیوز:
حوزه
فریاد خشم ماندگاری بر سر روحانیت،درد رهبری را افشا کرد
رئیس موسسه روایت سیره شهدا گفت: حوزه و روحانیت جایی که باید در برابر بیعدالتی و فساد در جامعه امربهمعروف میکرد و فریاد میزد کوتاهی کرد تا امروز کار بهجایی رسید که مقام معظم رهبری بابت بیعدالتیها در جامعه عذرخواهی کنند. استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه سه نکته برای رسیدن به اطاعت ضروری است، اظهار کرد: باید باور کنیم ولایت از ما آگاهتر است و امروز در زمان ما ولیفقیه از ما بیشتر آگاهی و درک دارند.حجتالاسلام ماندگاری افزود: باید باور کنیم خداوند از همه به ما مهربانتر است و هیچ غرضی جز رشد ما ندارد و بدانیم که هر چه بیشتر اطاعت کنیم به نفع خود ماست. شهدا بیشتر اطاعت کردند و مقام قرب الهی را کسب کردند.وی افزود: اگر همه ما اعم از روحانیت و حوزه و همه مسئولین و مردم به حرف ولایت عمل میکردند امروز در چهلسالگی انقلاب وضعیت ما اینگونه نبود.
موانع اسلامی شدن،سه رقمی شد
دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی پیشرفت، با بیان اینکه بحث الگوی پیشرفت اسلامی که ما پی آن را گرفتیم این است که ۱۰۰ مسئله در کشور، مانع اسلامی شدن هستند، تصریح کرد: در طول دو دهه گذشته، آسیبشناسی از انقلاب انجام دادیم که این آسیبشناسی به ما میگوید اگر ۱۰۰ مسئله در کشور ما تغییر نکند، آرمانهای انقلاب و فرایند اسلامی شدن به نحو تام محقق نمیشود. وی با بیان اینکه 2 مسئله از این 100 مسئله، اولویت اصلاح دارد، افزود: یکی از آنها مفهوم «نگهبانی از نظام» است که شورای نگهبان متکفل آن است و باید مفهوم نگهبانی از انقلاب و نظام ارتقا پیدا کند؛ یکجا هم مدل برنامهریزی کشور است که اگر ما با این شکل فعلی ادامه دهیم، اصلاحات در راستای اسلامی شدن در کشور ما اتفاق نمیافتد.
حوزه قطر هم به نوک پیکان قدرت بزرگ اسلامی،اعتراف کرد
محمود الصدیقی بر نقش مهم و راهبردی جمهوری اسلامی در ایجاد یک نیروی بزرگ اسلامی که می تواند با همکاری دیگر کشورهای اسلامی نیز همراه باشد تاکید کرد. دکتر یوسف محمود الصدیقی گفت: فقها میراث ارزشمندی را برای ما خلق کردند و این علوم از علوم غربی بالاتر است. محمود الصدیقی گفت: نقش علمای حوزه علمیه قم و نجف که ابزارهای منطقی و عقلانی در اختیاردارند نقش ارزشمندی در رفع اشکالات و مشکلات اجتماعی دارند که میتوانند بر مشکلات امروزی نیز فایق آیند.وی گفت: باید هیئتی متشکل از علمای اسلام از همه گروهها، فقها، علمای قانون و جامعه شناسان و متفکران دستبهدست هم دهند و با درک یکدیگر کلمه واحدی بسازند و روی مسئله آموزش متمرکز شوند زیرا آموزش کلید پیشرفت است و باید از این جنایات با این حربه آموزشی خارج شود.وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران باید در جهت ایجاد یک نیروی اسلامی اقدام کند؛ حتی اگر این کار با حضور کشورهای بزرگ اسلامی دیگر رقم بخورد انجام شود.
تپش قلب اهل سنت به سید لبنان رسید
عضو هیئت تجمع علمای مسلمین لبنان امروز چه شیعه و چه سنی به سید حسن نصرالله افتخار میکنند و اهداف مقاومت اسلامی در «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر آمریکا» خلاصه میشود، گفت: با طلوع اندیشههای امام راحل، وحدت در بین مسلمین اهمیت زیادی پیدا کرد و آنان به اهمیت وحدت و یکی بودن پی بردند. وی تصریح کرد: همانطوری که بنده بارها اعلام نمودهام بهطورقطع میدانم که اگر این وحدت بیشازپیش و همچنان تقویت و گسترش یابد، بهزودی شاهد اقامه نماز شیعه و سنی در مسجد القصی، به کوری چشم دشمنان خواهیم بود و نماز وحدت در یک صف اقامه خواهیم کرد و این آرزوی پیامبر اسلام و سایر امامان ما است.
بعد از اتباع،حوزه هم تحت آمایش رفتند
رئیس کمیسیون نشریات علمی حوزوی تصریح کرد: در شرایط کنونی نیازمند آمایش دقیق مجلات و نشریات علمی حوزه و توجه به عرصه های گوناگون هستیم. وی با بیان این که نیازمند آمایش دقیق نشریات علمی حوزه هستیم، گفت: متاسفانه ما در برخی عرصه ها خلاء داریم و به عنوان مثال در شأن حوزه نیست که نشریات فقهی و اصولی آن کم باشد؛ از سویی مشاهده می کنیم که همه نشریات می خواهند پزوهشی باشند و این برای قم خوب نیست ؛ قمی که طلاب در آن می خواهند رشد کنند نباید همه نشریاتش علمی پژوهشی باشند بلکه باید به عرصه های دیگر به خصوص محوریت دروس نیز توجه کرد.حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا همچنین بیان داشت: چندی است که در کمیسیون نشریات حوزوی و در معاونت پژوهش حوزه به دنبال این هستیم که پیش نویسی برای نشریات فرهنگی با دو سطح علمی فرهنگی و نیز علمی و ترویجی تعریف کنیم و طبعاً کسانی که سابقه بیشتری در کارهای حوزوی دارند می توانند در این راستا همکاری لازم را داشته باشند.
ندای امام(ره)،اینبار از لبنان برخواست
عالم لبنانی بر لزوم حرکت جمعی مسلمانان در زمینه مقابله با رژیم صهیونیستی در حوزه حقوقی و سیاسی تاکید کرد. وی اظهارکرد: برخی از افرادی که بدون علم و آگاهی فتوا صادر می کنند می گویند بین فقه و قوانین وضعی بشر، تفاوت وجود دارد؛ این دسته به دنبال تضعیف فقه هستند در حالی که قانون و فقه همدیگر را تکمیل می کنند.وی تصریح کرد: از قانون گذاران فقهی می خواهیم که کسانی که به معاهده های بین المللی ارزش قائل نیستند را رسوا کنند که این گروه شامل آمریکا و رژیم صهیونیستی است که همه مقدسات انسان ها را زیرپا گذارند.مصطفی ملص بیان کرد: برخی از کشورهای عربی بر علیه کشورهای اسلامی توطئه می کنند و به آمریکا و رژیم صهیونیستی کمک می کنند؛ بایدعلیه این رژیم صهیونیستی در ارگان های بین المللی ارایه شکایت کنیم زیرا او حقوق ملت های مسلمان را زیر پا گذاشته است.
جوشقانیان به بحرین وعده قرآنی داد
حجت الاسلام والمسلمین حسین جوشقانیان اظهار داشت: صلح مستمری که آمریکایی ها در منطقه بیان می کنند دروغی است که از اساس غلط می باشد، چرا که به دنبال چپاول منطقه خاورمیانه هستند.وی به آیاتی از سوره کافرون اشاره کرد و افزود: خداوند در قرآن کریم در سوره کافرون می فرماید "پیامبر دعوت خود را علنی کن و از این افراد دوری کن چرا که ما تورا کفایت می کنیم" پیامبر هنگامی که می خواست با کافران سخن بگوید خداوند آیاتی پیرامون کنار نیامدن با سلطه نظام و کافران را به حضرت نازل کرد.دبیر شبکه ملی جهاد و شهادت ادامه داد: خداوند در قرآن کریم می فرماید اهل کفر با مسلمانان کنار نخواهد آمد تا اینکه شما با آنان کنار بیاید.وی با بیان اینکه جنایت هایی که آل سعود انجام می دهد به سرکردگی اسرائیل و آمریکا است، تصریح کرد: نظام سلطه دست به دست یکدیگر داده اند که نقشه منطقه را عوض کنند اما به لطف خداوند نتوانسته اند و همانطور که امام (ره) فرمود اکنون دشمنان در موضوع تدافعی قرار گرفته اند.
آیت الله مکارم به واژه ساختگی،واکنش نشان داد
حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفتند: اخیرا در برخی از رسانه های داخلی و خارجی بر روی مسئله بی حجابی سرمایه گذاری کرده و می گویند: «چرا حجاب باید اجباری باشد؟ در اسلام چیزی به نام اجبار نیست و حجاب هم نباید اجباری باشد» که باید گفت این افراد کلمه اجبار را به غلط در این مسئله استفاده می کنند.ایشان اظهار داشتند: ما اعمالی همچون شرب خمر، مواد مخدر، رشوه خواری، دزدی، اعمال خلاف عفت، بی حجابی و ... در اسلام داریم که جزو گناهان بوده و ممنوع است.این مرجع تقلید ابراز داشتند: یک وقت شخصی در خانه خود از این قبیل اعمال حرام انجام می دهد که ما مأمور به ورود در زندگی خصوصی افراد نبوده و نمی توانیم تجسس کنیم؛ اما وقتی در ملأ عام از این کارهای خلاف انجام می دهد، هم حکومت مأمور به نهی از منکر است؛ هم آحاد مردم این وظیفه را دارند.بی حجابی در صحنه اجتماع، فعالیتی عمومی است و باید نهی از منکر انجام داد؛ اما اینکه بگوییم این شخص آزاد است و بی حجابی جزو زندگی خصوصی او می باشد، سخن درستی نیست؛ بی حجابی همانند رشوه خواری است که باید در مقابل آن ایستاد.
آیت الله مروی،دستی بر روی البرزی ها کشید
حجتالاسلاموالمسلمین عبدالفتاح نواب بیان داشت: بازدید از استان البرز با حضور آیتالله جواد مروی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه به نمایندگی از کلیه اعضای شورای عالی حوزه و با همراهی حججالاسلاموالمسلمین نواب، مسئول دبیرخانه و اخویان مسئول نظارت و بازرسی دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه، به مدت سه روز در حال انجام است. وی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری حوزه مبنی بر هدف سفر اعضای شورای عالی حوزههای علمیه به استانهای کشور، با بیان اینکه بازخوردگیری نسبت به مصوبات شورای عالی حوزههای علمیه در طول سال از اهداف سفر به استانها است، گفت: در سال گذشته با حضور شورای عالی حوزههای علمیه در 12 استان مسائل پرتکرار طلاب و روحانیون بحث و بررسی شد که با احصا کردن این مشکلات و یافتن راهکار در کارگروه شورای عالی حوزههای علمیه با حضور آیتالله علیرضا اعرافی، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری، آیتالله سید محمد غروی و آیتالله جواد مروی این مشکلات بررسی و 94 بند مصوبه در این کارگروه شورای عالی داشتیم که برای برنامههای حوزههای علمیه در سطح کشور ابلاغ شد و در حال اجراست.
معاون پژوهش از سیاست محوری حوزه،پرده برداشت
حجت الاسلام والمسلمین میر معزی صریح کرد: راهبری نشریات به سمت نیازهای حوزه ، جامعه و نظام اسلامی، سیاست محوری و کلیدی معاونت پژوهش در رابطه با نشریات علمی حوزوی است. وی گفت: یکی از اقدامات این بوده که پژوهش را وارد نظام آموزش حوزه کنیم که در این باره نیز از قبل تلاش های بسیاری صورت گرفته، ضمن آن که برای آشنایی طلاب سطح یک با عرصه پژوهش حدود 32 ساعت کارگاه پژوهشی در برنامه درسی آن ها گنجانده شده است.وی با بیان این که هم اکنون در حال زمینه سازی برای اجرای موفق آیین نامه رتبه بندی پژوهشگران حوزوی هستیم، خاطرنشان کرد: در این آیین نامه تمام فعالیت های پژوهشی افراد را امتیازدهی کرده و بر اساس آن ، پژوهشگران رتبه بندی شده و از مزایا و حمایت هایی برخوردار می شوند که بحث زیادی در این خصوص صورت گرفت و در نهایت به تصویب رسید.
حوزه از تغییری ناگهانی و استراتژی اسلام دفاع کرد
استاد محسن قرائتی در مورد تغییر قبله در تفسیر آیه 143 سوره بقره بیان داشتند:
وَمَا جَعَلْنَا الْقِبْلَةَ الَّتِى كُنْتَ عَلَيْهَآ إِلاَّ لِنَعْلَمَ مَنْ يَتَّبِعُ الرَّسُولَ مِمَّنْ يَنْقَلِبْ عَلَى عَقِبَيْهِ وَإِنْ كَانَتْ لَكَبِيرَةً إلاَّ عَلَى الَّذِينَ هَدَى اللَّهُ وَمَا كَانَ اللَّهُ لِيُضِيعَ إيمَنَكُمْ إِنَّ اللَّهَ بِالنَّاسِ لَرَءُوفٌ رَّحِيمٌ
در مورد فلسفه تغییر قبله، تحلیل هاى متعدّدى صورت گرفته است؛ برخى گفته اند انتخاب اوّلیّه بیتالمقدّس به عنوان قبله، به منظور جلب افكار یهود و همراهى آنان بوده است و آنگاه كه مسلمانان خود قدرت و توانایى پیدا كردند، دیگر به این كار نیاز نبود. برخى نیز گفتهاند: علاقه به مكّه و وطن موجب شد كه قبله تغییر یابد. لیكن این تحلیل ها موهوم و خلاف واقع هستند.آنچه قرآن در این باره تصریح و تأكید دارد این است كه تغییر قبله، آزمایش الهى بود تا پیروان واقعى پیامبر شناخته شوند. زیرا آنها كه ایمان خالص ندارند، به محض تغییر یك فرمان، شروع به چون و چرا مى نمایند كه چرا اینگونه شد؟ اعمال ما طبق فرمان سابق چه مى شود؟ اگر فرمان قبلى درست بود، پس فرمان جدید چیست؟ اگر دستور جدید درست است، پس فرمان قبلى چه بوده است؟ خداوند نیز به كسانى كه در برابر فرامین او تسلیم هستند، بشارت مىدهد كه اعمال گذشتهى شما ضایع نمى شود، زیرا مطابق دستور بوده است.در این آیه به جاى كلمه نماز، واژه ایمان بكار رفته است كه نشان دهندهى اهمیّت و مقام نماز و برابرى آن با تمام ایمان مىباشد. «وما كان اللّه لِیضیع ایمانكم».
پیام آیت الله مکارم،جرائم را نشانه گرفت
حضرت آیت الله مکارم شیرازی تاکید کردند: لازم است علمای اسلام بر مبارزه با جرائم اجتماعی تمرکز کنند و در این زمینه، به همگرایی و همکاری جدی رویآورند.ایشان تاکید کردند: لازم است حوزه های علمیه و مراکز فقهی جهان اسلام به آن دسته از جرائم اجتماعی که سابقاً وجود نداشته و در دنیای جدید پا به میدان نهاده است، بهعنوان بخش مهمی از مسائل مستحدث نگاه کرده و بررسی علمی و فقهی این جرائم را به دلیل حساسیت و خطرهای آنها در زمره اولویت های فعالیت های علمی و فقهی خود قرار دهند.
گرد و غبار اهواز به بیت معظم له رسید
آیت الله نوری همدانی بابیان اینکه آدم زنده، تحرک دارد، و پذیرش مسئولیت برای خدمترسانی بهتر به جامعه در همین رابطه است، اظهار داشتند: بر اساس روایات اگر کسی فریاد مسلمانی بشنود و به فریاد او نرسد، او مسلمان نیست، این نشان از اهمیت مسئولیت میدهد. معظم له بیان داشتند: کسی که در جامعه اسلامی پستی را قبول میکند، باید بداند در چه جایگاهی در نظام انقلاب اسلامی قرارگرفته و همین مسئله مسئولیت او را برای خدمترسانی سنگینتر میکند.این مرجع تقلید با اشاره به ریز گردهای استان خوزستان گفتند: درگذشته این مشکلات نبود، اما الآن این مشکلات زیاد شده، قطعاً دلیلی دارد که ازجمله آنها خشک شدن آبها زیرزمینی و چاه و قنات است.این مسئله جزء امور اجتماعی و مسئولیتهای اجتماعی است. مسئولین باید فکری برای این مشکل کنند و شهر اهواز را به شکل زمان گذشته برگردانند.
آیت الله سیستانی،پای یونیسف را وسط کشاند
شیخ عبدالمهدی کربلایی نماینده آیتالله العظمی سیستانی در کربلای معلی در دیدار با هیئتی از یونیسف، تصریح کرد: ما از سازمان شما میخواهیم به منظور کمک به ایجاد همبستگی اجتماعی و ملی در عراق، مقدمات سفر چند روزه کودکان و جوانان مناطق آزادشده از چنگال تروریستهای داعشی به کربلا را فرهم کند. وی با بیان این که آستان مقدس حسینی پذیرای این کودکان خواهد بود، از این نهاد خواست که علاوه بر توجه به ساخت مدارس و ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان در مناطقی که از سیطره داعشیها آزاده شدهاند، برای ایجاد تغییر در این اندیشهها و افکار کودکان و جوانان و برپایی دورههای آموزشی و علمی برای آنها تلاش کند.
معرض الکرامه علیه آل سعود،قد علم کرد
در ادامه تحولات جاری در عربستان چندی پیش «جنبش معارض الکرامه» با هدف متحد کردن جریان های معارض عربستانی در برابر محمد بن سلمان، ولی عهد سعودی اعلام موجودیت کرد.به نظر می رسد، تحولاتی که ماههای اخیر، کشور عربستان سعودی شاهد آن است، سمت و سو و سبک و سیاق متفاوتی دارد، به گونه ای که چندی پیش فعالان معارض عربستانی از تشکیل جنبش سیاسی معارضی خبر دادند که در چارچوب آن مطالبات مشروع و بر حق خویش از حکومت سعودی را دنبال کنند. در این ارتباط «معن الجربا»، فعال معارض عربستانی از تاسیس «جنبش الکرامه» خبر داد و اعلام کرد که هدف از تاسیس این نهاد سیاسی پیگیری حقوق مشروع مردم عربستان از جمله بهره مندی از قانون اساسی و حقوق شهروندی در شبه جزیره العرب است.
ادعای حورا صدر،لبنان را امیدوار نگه داشت
حوراء صدر در مصاحبهای اعلام کرد او و خانوادهاش باور دارند که امام موسی صدر هنوز در قید حیات است و در زندانی در لیبی نگهداری میشود.صدر گفت: شواهد و مدارکی وجود دارد که نشان میدهند پدرم زنده است و در جایی در لیبی زندانی است؛ تاکنون هیچ مدرک محکمی دال بر مرگ او نیافتهایم.گفتنی است امام موسی صدر با دو تن از همراهانش در سفر به لیبی در ۳۱ اوت سال ۱۹۷۸ میلادی ربوده شد.
رهبر انقلاب آخرین ناکامی دشمنان را شفاف کرد
حضرت آیت الله خامنهای گفتند: تکریم شهدای برخی اقشار از جمله شهدای کارگری ارزش مضاعف دارد زیرا در همه حوادث دوران انقلاب، مقابله با گروهکها و دفاع مقدس، کارگران با غیرت و بصیرت در صحنه حاضر شدند.ایشان با اشاره به ناکام ماندن ضدانقلاب در تحریک کارگران علیه جمهوری اسلامی، افزودند: یکی از کارهای اساسی دشمنان، تحریک و وادار کردن کارگران به ایجاد رکود در کارخانهها بود اما کارگران در طول این سالها همواره با بصیرت و همت و تدین ایستادند و دست دشمن را رد کردند.رهبر انقلاب اسلامی حضور برجسته کارگران در دفاع مقدس را عرصه دیگری از غیرت و حمیّت دینی آنان برشمردند و خاطرنشان کردند: هر گاه امام بزرگوار فراخوان میدادند، بسیاری از کارگران جوان و مؤمن که حتی نان شب و زندگی آنها وابسته به درآمد روزانهشان بود، بهعنوان بسیجی به جبههها میرفتند و با منطق و استدلال میگفتند "باید برویم از کشور و مرز اسلامی دفاع کنیم زیرا اگر دشمن مسلط شود، نه نان، بلکه هیچچیز نخواهیم داشت."
پارسانیا از کم خونی حوزه به شدت انتقاد کرد
رئیس کمیسیون نشریات حوزوی بیان داشت: در برخی از حوزه ها خلأ وجود دارد و در شأن حوزه علمیه نیست که نشریات فقهی و اصولی کمی وجود داشته باشد. امیدواریم معاونت پژوهشی بتواند این مشکل را به حداقل برساند. حجت الاسلام و المسلمین پارسانیا بر لزوم بومی سازی نشریات و مقالات حوزوی تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: فرهنگ یکی از رسالت های حوزه به شمار می آید و نشریات حوزوی نیز باید جایگاه خود را در حوزه داشته باشند.وی افزود که کار فرهنگی به تخصص و دانش در این عرصه نیاز دارد و مدتی است که دوستان در کمیسیون به دنبال پیش نویسی برای تعریف نشریات فرهنگی هستند.وی در بخش پایانی سخنانی خود از کمبود نشریات عربی و انگلیسی انتقاد کرد و گفت که هم اکنون تنها یک نشریه انگلیسی وجود دارد که ضعف بزرگی محسوب می شود.
موتور آزاد اندیشی حوزه به راه افتاد
حجت الاسلام و المسلمین میرمعزی از تهیه سامانه نشریات علمی حوزه و به نمایش گذاشتن مجلات علمی ـ پژوهشی و علمی ـ تدریجی در این سامانه خبر داد و خاطرنشان ساخت: بحث رتبه بندی پژوهشگران را نیز دنبال می کنیم تا همه فعالیتهای پژوهشی پژوهشگران را امتیازدهی کرده و بر اساس آن پژوهشگران رتبه بندی شده و از مزایا و حمایت هایی برخوردار شوند.وی به اهمیت کرسی های آزاد اندیشی در حوزه اشاره کرد و گفت: کرسی های آزاد اندیشی در حوزه در حال راه اندازی است که همه مقدمات این کرسی ها که از مطالبات رهبری هستند، آماده شده است. چند کرسی آزاد اندیشی نیز برگزار شده که عمدتا موضوع آنها می تواند مقالات علمی و پژوهشی باشد.وی بر لزوم اعتباردهی به مجلات حوزوی برای دیده شدن تأکید کرد و افزود: ما از لحاظ بودجه و امکانات بسیار تحت فشار هستیم و کارهای صورت گرفته با وجود محدودیت ها انجام شده است.وی در پایان تأکید کرد که یکی از سیاست های کلی ما اینست که مقاله نویسی را میان طلاب درس خارج جدی بگیریم تا طلاب به نگارش مقالات از درس های خارج پرداخته و در مسیر ترقی گام بردارند.
آیت الله نجفی افتخار بزرگ را به سینه عراقی ها زد
آیت الله نجفی در جمع زائرین عتبات عالیات به اهمیت و جایگاه عراق پرداخته و تصریح کردند: عراق جایگاه و قداست خاصی در دل مومنان دارد و وجود 6 بارگاه ائمه اطهار (ع) و همچنین قبور انبیا و اولیا و صالحان افتخاری برای عراق به شمار می آید.ایشان اظهار داشتند: افتخار دیگر برای عراق اینست که پایتخت آخرین امام از ائمه اهل بیت(ع) می باشد.این مرجع تقلید ادامه دادند: شارع مقدس از ما می خواهد که هر آنچه دوست دارید برای دیگران نیز دوست داشته باشید بنابراین من عراق و نجف اشرف را دوست دارم و توصیه می کنم که دوست داشته باشید.
نظر شما