به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در خراسان شمالی، حجتالاسلام سالاری مکی، امروز در جمع طلاب مدرسه علمیه حضرت بقیةالله الاعظم (عج)، با اشاره به حدیثی از امام علی (ع)، اظهار کرد: این امام همام میفرمایند: «اَصْعَبُ الْاَعْمالِ اَرْبَعَةٌ، اَلْعَفْوُ عِنْدَالْغَضَبِ، وَالْجُودُ مِنَ الْیسِیرِ، وَالْعِفَّةُ فِی الْخَلْوَةِ، وَ قَوْلُ الْحَقِّ عِنْدَ مَنْ تَخافَهُ وَ تَرْجُوهُ».
وی افزود: بنا به فرموده مولای متقیان مشکلترین کارها چهار چیز است؛ عفو و گذشت کردن در هنگام خشم و غضب، بذل و بخشش از مال کم و اندک، عفت ورزیدن در مکان خلوت و راستگویی در نزد کسی که از او میترسی و به او امید داری.
حجتالاسلام سالاری مکی با تأکید بر اینکه طلاب و روحانیان باید بکوشند در این زمینهها ورزیده شوند، ادامه داد: وقتی انسان ناراحت میشود هنر این است که در اوج ناراحتی و عصبانیت عقل از او زایل نشود.
وی افزود: انسان در هنگام شادی بخشش میکند و این کار چندان دشواری نیست، اما هنر این است که در اوج ناراحتی عفو و بخشش داشته باشیم.
حجتالاسلام سالاری مکی با اشاره به اهمیت رعایت عفت بهویژه در خلوت، خطاب به طلاب، اضافه کرد: همواره زی طلبگی را رعایت کرده و برای مردم الگو باشید.
وی تصریح کرد: در دوره و زمانهای که انسان با لمس گوشی میتواند به فضاهایی برود که او را از معنویت و فضای طلبگی جدا و دور میکند رعایت عفت در خلوت بسیار مهم است.
حجتالاسلام سالاری ادامه داد: خداوند میخواهد شما را با زمین و زمان امتحان میکند و یکی از مهمترین امتحانها در جامعه امروزی از مسیر شهوات میگذرد.
دبیر شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی خاطرنشان کرد: امروز سختترین آزمایش برای طلبه مواجه با سیستم موجود است، به این معنا که در چنین فضایی چگونه تقوا را رعایت کنیم و آیا در این میدان مسابقه زمینخورده شیطان هستیم یا خیر.
وی خطاب به طلاب و روحانیان، ادامه داد: اگر زمانی میرداماد برای اینکه شیطان را از خود دور کند، انگشتهای خود را سوزاند باید ببینیم ما امروز چه اندازه اراده و توانایی داریم.
مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی افزود: امروز انسان میتواند با لمس گوشی یک کانال را باز کند و یا صحنه نامناسبی را ببیند، اما باید بهاندازهای اراده خود را قوی کند که از این کار حتی در خلوت خود خودداری کند.
انتهای پیام/