سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۱ شوال ۱۴۴۵ | Apr 30, 2024
 حجت الاسلام والمسلمین سید صمصام الدین قوامی

مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی بر لزوم اجرای طرح‌های هدفمند مدرسه، قرض‎الحسنه و خیریه در هیئت‎های مذهبی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجتالاسلام والمسلمین سید صمصام الدین قوامی، امروز در دومین روز از سومین اجلاس رابطان جامعه ایمانی مشعر در مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) در قم با اشاره به آیات سوره کهف گفت: اصحاب کهف به دلیل نارضایتی فرهنگی و خودسازی و مقابله با این شرایط وارد غار شدند.

وی افزود: خداوند در خصوص این جوانان از واژه فتی استفاده کرده است که جوانان هدفمند و دغدغه مند بودند و این فتی که به معنی جوان است، در بردارنده عنصر تحسین هم میباشد.

استاد حوزه تصریح کرد: این جوانان زیر بار سلطه نرفتند و ربوبیت دقیانوس را نپذیرفتند و به خداوند و پروردگار خود التزام کرده و برای پناه بردن از این شرایط به کهف وارد شدند؛ کهف، در صلوات شعبانیه که از امام زین العابدین مطرح می شود به کهف حصین اشاره میکنند؛ یعنی اهل بیت(ع) کهفی که بسیار محکم و آرامش بخش است؛ لذا باید از این حوادث و دشمنان به کهف اهل بیت(ع) پناه برد؛ در ادامه قرآن کریم به بحث «تهیی»و هیئت اشاره میشود.

مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی یادآورشد: هیئت ها بدون کهف حصین ایجاد نمی شود؛ در این ماجرا اهل بیت(ع) دارای اهمیت هستند که کهف حصین هستند و کسانی که به این کهف پناه می برند، جوانانی هستند که از این فضای غبارآلود خسته شده اند و به دنبال آرامش گاه و امان گاه می گردند.

یکی از راههای مشارکت در شکل دهی حکومت جهانی اهل بیت(ع)، تشکیل و مشارکت در هیئات است

امام جمعه پردیسان یادآورشد: علامه طباطبایی میفرمایند که دعای اصحاب کهف بسیار زیبا است؛ وقتی این جوانان با این عزم و اراده حرکت کردند، خدا نیز برای آنها این امر را فراهم می کند؛ در ادامه هدایت و قوت قلب به این جوانان هدیه شد؛ اگر قیام کنیم قلب انسان نیز محکم میشود؛ در این میان امام خمینی(ره) یک مثال بسیار جالب توجه است.

استاد حوزه تصریح کرد: حرکت هیئتی باید با اهل بیت(ع) انجام شود و سپس باید به سمت هیئت پناه برد؛ چه بخواهیم و چه نخواهیم حکومت الهی در سراسر زمین حاکم می شود؛ اگر در این امر شرکت کنیم، این حکومت محقق می شود و یکی از راههای مشارکت، همین هیآت است.

 

هیئتها میتوان چهرههای آینده انقلاب را بسازند

امام جمعه پردیسان یادآورشد: هیئتها برای توسعه فعالیتهای این جبهه باید با هم ائتلاف کنند؛ این هیئتهای ائتلافی در سال 42 با مشارکت بزرگانی چون شهیدان مطهری و بهشتی و باهنر تشکیل شد؛ منافقان پس از ترور این شهیدان بیان کردند که چهرههای آینده ساز رهبر نظام را گرفتهایم؛ پس هیئتها میتوانند نیروهای انقلابی و انقلاب ساز تربیت کنند.

وی افزود: مرتبه و مرحله بعدی ایجاد مدرسه ای است که جوانان را بسازد؛ اولین اقدام این بزرگان، تاسیس مدرسه بود؛ گام دوم مرتبط به جوانان است؛ جوانان جز در هیآتها در جای دیگر سالم نمیمانند؛ خود هیئت یک مدرسه انسان سازی است.

استاد حوزه با اشاره به طرح اتحاد امامت و امارت در پردیسان تصریح کرد: هیئت باید از نظر مکانی بیرون مسجد ولی از نظر کاری زیر نظر مسجد باشد؛ محله یاران باید توسط امام جماعت نصب شوند؛ در گام اول، سرای محلهها دارای خطر بود ولی در گام دوم این محله یاران منصوب امام جماعت باشند و شهردار نیز باید این افراد را حمایت کند؛ یکی از فعالیت های هیئت در همین محلهها است.

مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی یادآورشد: امام جماعت رهبر محل است و محله یار را نصب می کند و یکی از فعالیتهای محله یار نیز پیگیری امور هیئات است؛ یکی از فعالیتهای هیئاتهای سال 42 فعالیت قرض الحسنه و خیریه بود.

امام جمعه پردیسان یادآورشد: گام دوم بیان میکند که همه چیز یک محل در اختیار امام جماعت است ولی همه چیز در مسجد قرار نمیگیرد بلکه زیر نظر مسجد است.

محوریت امام و مسجد

وی افزود: مدل پس از انقلاب تغییر کرده است و بذر هیئت باید جهانی و بینالمللی شود؛ محوریت امام و مسجد، مایه بقا و تاثیرات هیئت است؛ یکی از ویژگیهای هیئتهای سه گانه 42 این بود که تحت نظر یک مجتهد فعالیت می کردند و به جای مضاربه و... کار قرض الحسنه میکردند؛ هیآت ها باید در کنار تاسیس مدرسه، صندوق قرضه الحسنه و خیریه راه اندازی کنند.

استاد حوزه تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب یک هیئاتی اصیل است؛ مجالس مقام معظم رهبری و مراجع یادآور مجالس ائمه است؛ شهید رجایی  و شهید باهنر در همین هیآتهایی که به مدرسه نیز مبدل شد تربیت شدند و وزیر و رئیس جمهور شدند؛ نیروهای آن هیآت شهید شدند و جزو افتخارات نظام ما شدند.

مدرسه اسلامی، قرضالحسنه و خیریه، سه ضلع حیاتی هیئات هستند

مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی یادآورشد: کار هیئتی به معنی سازمان یافتگی است ولی وقتی زمان شروع و ختم و فعالیتها مشخص نباشد هر کار بی نظمی را فعالیت هیئتی مینامند.

جوانان را در گام دوم تحت هیئتها تجمیع کنیم

امام جمعه پردیسان یادآورشد: توجه داشته باشیم که با هیئتهای زیر نظر روحانیت و تحت حمایت مسجد انقلاب کردیم؛ در گام دوم باید همه جوانان انقلابی را زیر نظر این هیئت تجمیع کنیم؛ حزب ها در کشورهای غربی نخست وزیر و وزرای فنی تربیت می کنند؛ این تربیت نیرو باید در حزب های ما انجام شود؛ شورای انقلاب به علاوه رهبر انقلاب اعضای همان کادرهای هیاتی بودند.

استاد حوزه تصریح کرد: اگر قرض الحسنه نباشد، مدرسه نیز ایجاد نمیشود؛ همچنین اگر مدرسه نباشد، خیریه ای نیز تاسیس نمیشود، این سه کار تیری در چشم دشمن است که به نابودی او میانجامد.

مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی یادآورشد: هیآتها ان جی او ترین ان جی او ها هستند؛ قطعا فعالیتهای خیریه می تواند به جذب اقشار مختلف منجر شود؛ گاهی می‌توان با جذب سرمایه‌های کوچک و پاک، مشکلات بزرگ اقتصادی مردم را حل کرد.

بدون هیئات نمیتوانیم به تمدن برسیم/ گام دوم را با هیئات محکم‌تر بر میداریم

امام جمعه پردیسان با تحسین فعالیتهای گسترده قرارگاه خاتم الاوصیا(ع) و مشعر یادآورشد: اگر این قرارگاه به یک خیمه بزرگ مبدل شود، قطعا گام دوم را محکم تر بر می داریم؛ قطعا بدون هیئات نمیتوانیم به تمدن برسیم.

وی افزود: فرزندان ما در هیئت ها سلحشور بار می‏آیند؛ هیچ کسی در کربلا بدون نماینده نیست یعنی در هر قشر سنی شاهد بزرگانی هستند که در کربلا در پای امام جان دادند.

استاد حوزه تصریح کرد: عقاید و اخلاق و احکام در هیآتهای موتلفه مورد تاکید بود که جمع آنها به رکن دین ختم میشود؛ باید کاری کنیم که اساتید دانشگاه و طلاب و دانشمندان در آن حضور یابند.

مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی یادآورشد: هر محلی باید یک هیآت داشته باشد و این هیئتها باید تحت نظر یک هیئت مرکزی فعالیت کنند؛ همچنین نباید ذرهای دنیا طلبی در کار هیآت وجود داشته باشد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha