پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ |۱۷ رمضان ۱۴۴۵ | Mar 28, 2024
دیدار رئیس مرکز خدمات حوزه با آیت الله علوی گرگانی

حوزه/ حضرت آیت الله علوی گرگانی گفتند: خدماتی که شما در مرکز خدمات ارائه می‌کنید بسیار ارزشمند است و در حوزه این خدمات را تا این اندازه نداشته‌ایم؛ مرکز خدمات به خوبی وظیفه خود را انجام می‌دهد و امیدوارم در آینده موفق‌تر باشد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله علوی گرگانی در دیدار رئیس و جمعی از مسئولان مرکز خدمات حوزه با اشاره به آیه ۱۸ سوره نحل گفتند: خداوند در قرآن می‌فرماید: « وَإِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ لَا تُحْصُوهَا؛ اگر بخواهید نعمت‌های خدا را شماره کنید هرگز نتوانید».

ایشان افزودند: مرکز خدمات مصداق این آیه است؛ یکی از نعمت‌هایی که خداوند به طلاب و روحانیون عنایت کرده است و قابل احصا نیست این مرکز است.

معظم له بیان کردند: امام صادق(ع) می‌فرمایند همه عمل‌ها از بین می‌روند جز سه عمل که یکی از آنها صدقه جاریه است؛ این خدماتی که شما در مرکز خدمات ارائه می‌کنید جزء صدقات جاریه است و از بین نمی‌رود.

ایشان بیان کردند: خدماتی که شما ارائه می‌کنید بسیار ارزشمند است و در حوزه این خدمات را تا این اندازه نداشته‌ایم؛ مرکز خدمات به‌خوبی وظیفه خود را انجام می‌دهد و امیدوارم در آینده موفق‌تر باشد.

حضرت آیت الله علوی گرگانی تصریح کردند: فعالیت‌های شما از همه جهات قابل تقدیر است و اکثر طلاب نسبت به عملکرد شما رضایت دارند.

ایشان عنوان کردند: امام علی(ع) در خطبه مسجد کوفه بر مسئله نظم در کارها بسیار تأکید کرده‌اند و علما نیز می‌گویند که نظم، برکت کار است. مدیریت شما نشان داده است که در کار خود نظم دارید و این نحوه فعالیت باعث شده است همه مسائل را به احسن وجه پیش ببرید.

معظم له افزودند: در مشکلات اقتصادی اخیر فشارهای زیادی به همه اقشار جامعه وارد شد به‌خصوص به قشر روحانیت که منبع درآمدی جز شهریه ندارد.

ایشان تصریح کردند: شهریه‌های روحانیون بسیار اندک است و زندگی امروز را تأمین نمی‌کند و طلبه‌ها در تأمین زندگی خود با مشکلات بسیاری رو به رو هستند.

حضرت آیت الله علوی گرگانی گفتند: با توجه به مشکلات اقتصادی در جامعه، قانونی تصویب شده است که حقوق کارمندان در همه بخش‌ها مقداری افزایش یابد ولی روحانیون جزء اقشاری هستند که درامد آنها افزایش نداشته است و با همان شهریه اندک طلبگی زندگی خود را می‌گذرانند.

ایشان افزودند: طلاب و روحانیون یکی از اقشار مفید و مؤثر در جامعه و یکی از پایه‌های انقلاب و نظام بوده‌اند و درست نیست که در این شرایط سخت اقتصادی برای همه اقشار فکری شود جز روحانیت.

ارائه خدمات هدفمند در مرکز خدمات

در ابتدای این دیدار، رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با بیان اینکه فعالیت‌های مرکز خدمات هدفمند است گفت: مرکز خدمات مأموریت خود را این‌گونه تعریف کرده است که حوزویان با دغدغه کمتری به وظایفشان عمل کنند.

حجت الاسلام و المسلمین ربانی بیان کرد: بر اساس رویکرد هدفمندی مرکز خدمات، عناصر تأثیرگذار در تبلیغ و مأموریت حوزه در اولویت ارائه خدمات قرار دارند.

وی گفت: مرکز خدمات، طلاب برادر، خواهر، غیر ایرانی، ایرانی، شیعه و اهل تسنن و همچنین جمع دیگری از طلاب که در این چارچوب‌ها نیستند مانند ائمه جمعه و جماعات و منبری‌ها را تحت پوشش خود دارد.
رئیس مرکز خدمات با اشاره به برنامه‌های مرکز خدمات در زمینه سلامت و تأمین اجتماعی افزود: طلاب و روحانیون بعد از گذراندن مقطع اول تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند و قبل از گذراندن این دوره تحت پوشش بیمه خدمات درمانی هستند.

وی تأکید کرد: هر طلبه عزیزی که وارد حوزه می‌شود چه مجرد و چه متأهل، مشمول بیمه خدمات درمانی است اما پس از اینکه حضورش در حوزه تثبیت شد تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین ربانی به خدمات مرکز ویژه معمرین و خانواده‌های مرحومین اشاره کرد و گفت: در گذشته بعد از اینکه روحانیون فوت می‌کردند کسی نبود که از خانواده آنها حمایت کند و آنها با مشکلات بسیاری مواجه می‌شدند ولی امروز مرکز خدمات تلاش می‌کند در حد بضاعت خود از آنها حمایت کند.

وی بیان کرد: خدمات مرکز در حوزه سلامت تنها محدود به درمان نیست، بلکه بحث پیشگیری از بیماری‌ها را مورد توجه قرار داده است. سنجش سلامت طلاب جدیدالورود به حوزه و استادان و ائمه جمعه و برگزاری کارگاه‌های آموزشی بهداشت و سلامت در راستای این رویکرد انجام می‌شود.

رئیس مرکز خدمات حوزه تصریح کرد: تلاش ما این بوده است که خدمات خود را از خدمات صرفاً مادی به خدمات عاطفی و فرهنگی گسترش داده و جامعه هدف مرکز را از خود روحانیت به خانواده و فرزندان که نقش ویژه‌ای در مأموریت روحانی دارد توسعه دهیم.
وی با اشاره به اینکه خانواده‌ها نقش مؤثری در انجام رسالت طلبگی روحانیون دارند گفت: یکی از رویکردهای مهم مرکز خدمات ارائه خدمات فرهنگی ویژه خانواده‌ها است و به آنها توجه ویژه‌ای دارد.
وی گفت: گاهی احوالپرسی از یک معمر تأثیر بسیار بیشتری از ارائه خدمات مادی دارد و در روحیه آنها مؤثر است.

بیش از ۳۹ هزار فرزند روحانی ممتاز تحصیلی هستند

حجت الاسلام و المسلمین ربانی به برنامه‌های مرکز خدمات در تجلیل از فرزندان ممتاز تحصیلی اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی ۹۱-۹۰ در کل کشور حدود ۸ هزار فرزند روحانی ممتاز تحصیلی داشتیم درحالی‌که با تشویق‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال جاری بیش از ۳۹ هزار فرزند روحانی، ممتاز تحصیلی شدند و در برخی از رشته‌ها در مقطع دکتری جزو برترین‌های کشور بودند.
وی گفت: برگزاری اردوهای خانوادگی با هدف تحکیم و تعالی بنیان خانواده و کارگاه‌های مشاوره ویژه زوج‌های جوان طلبه از دیگر برنامه‌های فرهنگی مرکز خدمات ویژه خانواده‌ها است.

رئیس مرکز خدمات حوزه با اشاره به برنامه‌های مرکز خدمات در زمینه توانمندسازی معیشتی خانواده‌های طلاب عنوان کرد: در تلاشیم با برگزاری کارگاه‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای ویژه خانواده‌های روحانیون، آنها حرفه‌ای را یاد بگیرند تا حداقل بتوانند هزینه‌های زندگی خود را کم کنند و به اقتصاد خانواده نیز کمک کنند.

وی به برنامه‌های مرکز خدمات در زمینه مسکن اشاره کرد و گفت: با هدف مهاجرت طلاب و روحانیون از شهر قم، تلاش ما این است که برای طلاب در شهر خودشان مسکن را دنبال کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین ربانی گفت: بر اساس این رویکرد مرکز خدمات تنها در شهر قم برای اساتید و ممتازین بحث مسکن را دنبال می‌کند و البته با توجه به تورمی که وجود دارد برنامه ما این است که از طریق دیگری به بحث مسکن بپردازیم.

وی بیان کرد: در استان‌ها این کار به خوبی انجام شده است و در سه سال اخیر نزدیک به سه هزار واحد مسکونی با توجه به آورده خود طلاب و از طریق مسکن مهر و بنیاد مسکن واگذار شده است.

رئیس مرکز خدمات حوزه با اشاره به برنامه‌های صندوق قرض‌الحسنه مرکز خدمات گفت: تمامی فرایند درخواست وام در صندوق قرض‌الحسنه مرکز خدمات به صورت سیستمی انجام می‌شود و متقاضیان تنها یک بار برای دریافت وام قرض‌الحسنه به مرکز مراجعه می‌کنند.

وی گفت: تلاش ما این است که اگر مراجع بزرگوار عنایت داشته باشند شهریه از طریق خدمات کارت پرداخت شود که علاوه بر تکمیل شدن این فرایند حوزوی، صندوق قرض‌الحسنه مرکز خدمات ظرفیت بیشتری برای پرداخت وام به طلاب داشته باشد.

حجت الاسلام و المسلمین ربانی بیان کرد: یکی از برنامه‌های مرکز خدمات این است که در زمان بروز حوادث ناگواری مانند سیل تا حد امکان برای حمایت از حادثه دیدگان اقدام کند.

وی گفت: در حادثه سیل اخیر، در کنار مردم و مسئولان که به خوبی در صحنه حضور داشتند، طلاب و روحانیون نیز همت و ایثار فداکارانه‌ای داشتند و با حضور فیزیکی گسترده در مناطق سیل‌زده به کمک سیل‌زدگان شتافتند.

رئیس مرکز خدمات حوزه ادامه داد: علاوه بر حضور فیزیکی، طلاب و روحانیون با وجود مشکلاتی که دارند کمک‌های مالی خوبی به سیل‌زدگان عرضه داشتند و بیش از ۴ میلیارد تومان به‌صورت نقدی و غیر نقدی به سیل‌زدگان کمک کردند.

انتهای پیام/۳۱۳/۳۰

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
    0 0
    با سلام: چرا فرزندان طلبه از تحت پوشش والدین در بحث بیمه خارج میکنند اما دانشجویان همچنان در تحت پوشش هستند؟ چه فرقی بین دانشجو و طلبه هست؟ آیا این رویکرد با سیاستهای کلان حوزه در زمینه جذب فرزندان به حوزه منافات ندارد؟ ؟؟؟؟؟