یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
تصاویر/  مصاحبه با روحانی داور فوتبال

حوزه/ حجت الاسلام پور متقی داور لیگ برتر فوتبال ایران از اهداف خود در این رشته می گوید.

حجت الاسلام محمد پور متقی، داور مسابقات فوتبال لیگ برتر ایران و از طلاب حوزه علمیه، در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه، با اشاره به فعالیت های علمی و ورزشی خود، گفت: ۳۱ ساله هستم و از سال ۸۵ وارد حوزه علمیه شدم.

وی با ذکر این مطلب که حدود ۱۵سال است که در حوزه علمیه مشغول به تحصیل هستم، افزود: با توجه به علاقه ای که به ورزش فوتبال داشتم از این طریق به داوری فوتبال هم علاقه مند شدم و کار داوری را از ۱۷ سالگی شروع کردم. البته پیش از آن به شکل حرفه ای فوتبال بازی می کردم. پس از ارتقای رتبه ای در فوتبال و امر داوری هم اکنون به عنوان کمک داور در لیگ برتر فوتبال کشور مشغول هستم.

این داور لیگ برتر فوتبال ایران بیان کرد: بنده متولد و بزرگ شده قم هستم و یکی از افتخاراتم این است که گرد و غبار شهر قم در تن ما هست، ولی اصالتا گیلانی هستیم از طرف پدری و مادری به روستایی به نام آلمان در گیلان می رسیم.

وی با ذکر این مطلب که در حال حاضر مشغول سطح چهار حوزه هستم، گفت: پیش از ورود به حوزه هم فوتبال حرفه ای بازی می کردم و همزمان وارد قضاوت شدم. در این بین در پایه سه و چهار حوزه تحصیل می کردم که برای خودم ابهامی پیش آمد که آیا ممکن است داوری و طلبگی با هم تناقضی داشته باشند که با مشورت به پاسخ خود رسیدم.

حجت الاسلام پور متقی افزود:  استاد بنده هم با نگاه آینده نگر و تفکر خوبی که نسبت به  جامعه  و شناخت آن داشت راهنمایی کرد  و در وهله اول سفارش کرد که در عین اینکه درس حوزه را ادامه می دهم حتما قضاوت داوری را رها نکنم که با مباحثی که مطرح کرد این ابهام برای من هم به پایان رسید و چنانچه در امر طلبگی فعالیت داشتم به فوتبال و داوری هم ادامه دادم.

وی گفت: همین مساله تلاش من را دو چندان کرد که در کنار فوتبال و قضاوت به شکل جدی تری به درس و بحث های حوزه هم رسیدگی کنم. همیشه در قضاوت هم سعی می کنم که رویه کاری طلبگی را حفظ کنم و از قضاوت به کارهای تبلیغی هم بپردازی و در حین بازی و پیش و پس از آن با روش های مختلف به تبلیغ معارف اسلامی و اخلاقی بپردازم.

حضور طلبه در یک میدان حرفه ای ورزشی

این طلبه ورزشکار یادآورشد:  برای بسیاری از مردم و طلاب این سوال پیش می آید که حضور طلبه در یک میدان حرفه ای ورزشی به چه معنی است، ولی گاهی شکل صرف حضور است و گاهی  طلبگی در عرصه داوری فوتبال دارد و گاهی مسایل دیگر. مردم خیلی به ورزش فوتبال رغبت دارند در وهله اول صرف حضور در این جایگاه یک بحثی دارد که خود طلاب هم در بحث ورزش شرکت می کنند . بحث بعدی که این قشر داور و فوتبالیست ها در ورزش تخصصی خودشان یک سری سوالات شرعی و.. دارند که در این زمینه همیشه محل سوال هستم.

گفت وگو با طلبه داوری که می خواهد به جام جهانی فوتبال برود

وی با ذکر این مطلب که در حال حاضر داور ملی هستم و در حال حاضر به دنبال بین المللی شدن هستم، گفت: از چهار سال پیش وارد لیگ برتر شدم. به دلیل حساسیت هایی که وجود دارد  معمولا قضاوت هایی برای استقلال و پرسپولیس و تراکتور سازی انجام دادم از جمله مسابقه امسال بین پرسپولیس و مس رفسنجان که شرایط خاص خود را داشت.

حجت الاسلام پور متقی اظهار کرد: کلا بحث قضاوت امر سختی است و به هر حال یک طرف نافع است و یک طرف غیر نافع و تفاوتی هم که با بحث قضاوت در دادگاه ها داریم این است که آنها بر اساس شواهدی که از قبل دارند و زمان هم دارند قضاوت می کنند، ولی ما باید در صدم ثانیه آنچه دیدیم را قضاوت کنیم که کار ما را سخت می کند.

وی یادآورشد: برای اینکه قاضی بهتری باشیم باید همیشه در حال تمرین و یادگیری باشیم. به همین دلیل است که توجه به کلاس های توجیهی همیشه سعی می کنیم که بار فنی مان را بالا ببریم و از اشتباهات ناخودآگاه جلوگیری کنیم ولی اگر رخ دادی باشد  عمدی در آن نیست و سهوی است. خداوند را شکر می کنم که تا کنون چنین مساله ای پیش نیامده است.

پورمتقی گفت: معمولا اینگونه است که اگر کاری که انجام می شود خوب باشد یک وظیفه است ولی اگر بد از کار در بیاید حملات به داور شروع می شود.جریمه ها و تنبهات معمول اعمال می شود ولی داوران مظلومیت مضاعفی هم دارند که بیش از اشتباهات سایر عوامل فوتبالی از جمله بازیکن و مربیان اشتباهات آنها خیلی به چشم می آید. برای من اتفاق افتاده است باید در صدم ثانیه تصمیم بگیریم. در یکی دوتا بازی اتفاق افتاد که آفساید گرفتیم و کارشناسان گفتند که این امر درست نبوده است.

بازیکنان فوتبال می دانند که من طلبه هستم

وی در خصوص شناخت بازیکنان از وی گفت: خداروشکر یک سری شناخت نسبت به من پیدا شده است که طلبه هستم خیلی اوقات پیش آمده که قضاوتی انجام شده است و مربی یا بازی‌کنی به صحنه ای اعتراض داشته است ولی خوب سعی می کنیم که در وهله اول هیچ اشکالی در تصمیم وجود نداشته باشد ولی خوب این شناخت هم باعث می شود که هم مربیان و هم بازیکنان برخورد دیگری با من داشته باشند.

حجت الاسلام پور متقی اظهارکرد: چند سال پیش کلیپ تصویری پخش شد در یکی از شبکه ها قبل از بازی نفت آبادان با استقلال خوزستان که دربی خوزستان بود که مرتبط با شناخت بیشتر من بود. برای همین خوشبختانه استقبال گرمی هم از من داشتند که برای من جالب بود که این امر چقدر برای مردم جذاب بود. در همان بازی هم صحنه ی اوتی پیش آمد که با برخورد جالب بازیکن همراه بود و گفتند که «حاج آقا درست گرفتید».

سقف کار در داوری 
وی گفت: وقتی این کار را به صورت جدی شروع کردم با خودم گفتم که هدف و رسالت من طلبگی است و باید بتوانم در این کار و کارهای دیگر تاثیر طلبگی خود را در جامعه داشته باشم.  هرچقدر فضا و تاثیرگذاری بیشتر شود چه بهتر و اگر هرچند نشود نگاهم طلبگی است.

جام جهانی

وی اظهارکرد: برای کار حرفه ای خود و اهمیت حضور یک طلبه در عرصه های جهانی خیلی دوست دارم به حد اعلا این رشته که قضاوت در جام جهانی است برسم که امیدوارم رخ بدهد. هرچند که اگر نشد هم خیلی مهم نیست، ولی قابل کتمان نیست که دوست دارم با توجه به هدفی که دارم در جام جهانی حاضر باشم و تاثیر جهانی داشته باشم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • عبدالله IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
    59 7
    چندسال قبل، در مجموعه استفتائات رهبر معظم انقلاب اسلامی خواندم، طلبه محترمی با اشاره به علاقه و استعداد خود در زمینه‌های هنری از یک‌سو و نیاز فضای هنری کشور به حضور فعال متدینین و... از ایشان سؤال کرده بود که آیا می‌تواند در کنار درس و بحث حوزوی، به این امور هم بپردازد و مثلاً کارگردان و تهیه‌کننده سینما بشود؟ مقام معظم رهبری در پاسخ تصریح و تأکید کردند: «طلبه بهتر است به وظیفه اصلی خود بپردازد و این‌گونه امور را به اهل خود واگذارد.» لذا با احترام به علایق این طلبه بزرگوار، عرض می‌شود: اگر ایشان و برخی دیگر از طلاب محترم علاقه‌مند به فعالیت در دیگر امور غیر مرتبط با رسالت طلبگی هستند، لطفاً کار خود را به تبلیغ دین ربط ندهند. چراکه بنا نیست در دنیای امروز با توجه به گسترش عرصه‌های مختلف هنری، ورزشی، صنعتی، پزشکی و...، طلبه‌های عزیز ما به‌عنوان تبلیغ دین وارد صنوف گوناگون شوند. آیا واقعاً تبلیغ دین در بین ورزشکاران عزیز نیازمند پوشیدن لباس داوری ورزشی (با آن‌همه حساسیت‌ها و حواشی) و سوت زدن در زمین فوتبال است؟!
    • IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
      31 1
      احسنت . عالی . هر که را از بهر کاری ...
  • طلبه حوزه IR ۲۰:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
    47 3
    طلبه ای که اندیشه ورزش تو سرشه همون بهتره بره ورزشکار بشه به طلبه چه ربطی داره که با لباس مقدس روحانیت به این امور دون شان روحانیت بپردازد.
  • حامد US ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    4 37
    اتفاقا به نظر من بسیار مناسبه که یک طلبه در عرصه هایی که حفظ شأن و شئونش می شود حضور داشته باشد ایشان هم در این سالها که داوری می کنند هیچگونه حاشیه ازشان شنیده نشده برویم از آنهایی انتقاد کنیم که با لباس روحانیت به دین ضربه می زنند
    • IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
      28 0
      یعنی بیان احکام ، تبیین اعتقادات ، تشریح اخلاقیات و ... کامله که بریم سراغ چنین چیزهایی ؟
  • IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    31 0
    جناب شیخ ، شما می توانستید ، و می توانید ، نقاط ضعف عرصه ورزش را شناسایی کرده و بکنید ، و با استفاده از تعالیم تعالی بخش اسلام ، به رفع آنها همت بگمارید .
  • حامد IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    13 0
    شما که از پارسال به لیگ برتر دعوت شدین چرا ۴ سال هست تو لیگ برتر هستین ۴ سال پیش مثلا سال ۹۴ یا ۹۵ یک بازی بگین که لیگ برتر بوده و شما داورش بودین البته مستند باشه
  • IR ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    15 1
    باید مانند کولینا داور کچل ایتالیایی که تماشاگران را هم اخراج می‌کرد زنان بدحجاب را با سوتی انقلابی از سکوها اخراج کند.
  • محمدحسین عباسی آرند IR ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    2 35
    هم از لحاظ شرعی و هم قانونی کارش درسته ، نه روایتی منع کرده نه ماده قانونی ممنوع کرده ، نه خلاف شأن هست . احسنت احسنت بر طلاب فعال
  • علیرضا IR ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    0 28
    طلبگی و ورزش حرفه ای و تبلیغ منافاتی با هم ندارند و لباسی لکه دار نمی شود! البته ایشون هم باید واقعا موثر باشند...
  • کمیل IR ۰۰:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۴
    0 18
    یکمی ذهن پویا داشته باشید کسی ک تو عرصه دینش اطلاعات داره و هم توی ی رشته ورزشی مهارت ترکیب این دو خیلی مفید میتونه باشه در ضمن لباس روحانیت زمانی لکه دار میشه ک توهین ب مقدسات باشه ن با ورزش....
    • IR ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۴
      3 0
      تفاقا بسیاری وقتی طرف از صنف خودشان است چندان اهمیتی به حرفهایش نمی دهند ...
  • مهدی IR ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۴
    0 17
    اینم خودش با زحمت شخصی به اینجا رسیده تازه خلاف مسیر رودخانه شنا کرده
    • IR ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۴
      18 0
      چند در صد ما طلاب به احکام شرعی آشنایی کامل داریم ؟ چقدر قادریم پاسخ شبهات اعتقادی جوانان رو بدهیم ؟ مشکل جامعه و از جمله ورزش کمبود داور نیست ، آری مشکل کمبود قاضی داریم ، قضای در دادرسیها نه میدان ورزش .
  • IR ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۴
    17 0
    معاونت تهذیب برنامه ای رو تهیه ببینه که هر که نتواند ذوقی اقدامی خلاف موقعیت و وظیفه روحانیت انجام بدهد .
  • یک طلبه از حوزه قم IR ۲۰:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۷
    0 0
    باعث تاسفه که یک شخصی که لباس روحانی بر تن می کنه عشق فوتبال تو سرش باشه و بشه داو ر خب باید لباست رو در بیاری و بری سراغ ورزش حوزه باید با این جور ادمای دو زیست برخورد سختی بکنه. ورزش بد نیست داوری فوتبال بد نیست ولی کسی که معمم میشه باید تو سلک خودش باشه معنا نداره این ها
  • علی IR ۰۴:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۳
    0 0
    یکی از مشکلاتی که بین ما طلاب هست همینه... برا این همه آدم ناموفق نظری نداریم اما یک نفر که توی یک رشته تخصصی کار میکنه همه نظر میدیم و میشیم کارشناس . اگر واقعا بلد هستیم خودمون مشکل اسلام را حل کنیم نه به این طلبه که هم ورزش میکنه و هم درس میخونه گیر بدیم .