به گزارش خبرگزاری حوزه، نخستین جلسه هیئت امنا و هیئت مدیره بنیاد هدایت در مسجد مقدس جمکران برگزار شد. در ابتدای این نشست حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس هیئت امنا با توجه به اهداف و چشم انداز پیش روی مجموعه برای بهره مندی بهتر و بیشتر از ظرفیت علمی و تجربی اعضای هیئت امنا پیشنهاداتی را ارائه داد.
در بخش دیگر این مراسم حجت الاسلام سید ناصر میر محمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت به ارائه گزارشی از عملکرد یک ساله بنیاد پرداخت و اظهار داشت: ۴۴۳ نفر عضو شبکه راهیاری ما هستند که از این تعداد ۱۱ نفر راهیار منطقهای، ۳۲ راهیار استانی و ۴۰۰ نفر راهیار شهرستانی هستند.
وی یکی از فعالیتهای راهیاران را ارزیابی عملکرد چهار هزار روحانی مستقر در روستا عنوان کرد و گفت: همچنین برای جذب و گزینش جدید امامان روستا، با ۱۴۵۰ نفر مصاحبه کرده ایم که از این تعداد ۹۰۰ نفر انتخاب شدند.
برگزاری دورههای آموزشی برای ارتقاء شبکه امامت
مدیر عامل بنیاد هدایت با اشاره به برگزاری ۴ دوره آموزشی سراسری برای تعالی شبکه امامت، بیان داشت: در بخش آموزش شش هزار نفر روز از امامان به صورت حضوری آموزش دیده اند و ۱۵۰ هزار نفر ساعت نیز در دورههای مجازی شرکت کرده اند. آموزشهایی را نیز برای همسران امامان داشتیم که در آنها دوهزار نفر روز به صورت حضوری و شش هزار نفر ساعت به صورت مجازی شرکت کرده اند.
حجت الاسلام میرمحمدیان یکی از اقتضائات کار راهبری و هدایت را سفر و ارزیابی میدانی و از نزدیک دانست و گفت: در سفرهای توجیهی و جلسات شبکه امامت و اعضای ستاد مجموعاً ۱۴۸ سفر منطقه ای و ملی، ۶۹۳ سفر استانی و ۷۴۸۱ سفر شهرستانی صورت گرفته است. تعداد جلسات منطقه ای و ملی ۷ جلسه و جلسات استانی و شهرستانی به ترتیب ۱۵۳ و ۲۰۲۹ جلسه بوده است.
وی به آمار مساجد تحت پوشش نیز اشاره کرد و اظهار داشت: بنیاد هدایت هزار مسجد شهری، ۳۷۰۰ مسجد روستایی و ۳۵۰ مسجد در مناطق آسیب پذیر را تحت پوشش دارد. همچنین میزان ساعت مشاوره در شبکه راهیاری در طول این مدت ۸۳۴ ساعت بوده است.
تدوین سند مسجد؛ مسئولیتی مهم بر دوش بنیاد هدایت
مدیر عامل بنیاد هدایت با بیان اینکه یکی از مهمترین پروژههایی که بنیاد هدایت برعهده گرفته است، تدوین سند ملی مسجد است، گفت: ۱۵ مرداد ۹۹ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، این مسئولیت بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی قرار داده شد و بنیاد هدایت نیز از سوی سازمان امور انجام این کار شد. برای تدوین سند یک تیم مشورتی متشکل از بزرگان و صاحبان ایده داریم و در کنار آن کمیته تخصصی ما متشکل از نمایندگان حوزوی، دانشگاهی، فعالان مردمی مؤثر در مسجد، سازمان برنامه و بودجه و دیگر نهادهای داخل در فعالیت های مسجد هستند.
حجت الاسلام میرمحمدیان در ادامه به اهم وظایف مؤسسه طبق اساسنامه پرداخت و خاطرنشان کرد: موضوع فعالیت شخصیت حقوقی این است که مؤسسه با هدف تحول در تبلیغ دینی برای خودسازی، جامعه پردازی، تحقق تمدن نوین اسلامی و زمینه سازی ظهور تأسیس شده است.
وی در ارائه آمار شبکه امامت محلات بنیاد هدایت، گفت: هزار امام محله مستقر در محلات برتر شهری با هدف الگوسازی و گفتمان سازی فعالیت دارند؛ ۳۵۰۰ نفر امام روستا داریم که در روستاهای هدف ما مستقر شده اند؛ ۴۰۰ امام نیز در نقاط هدف بنیاد علوی هستند که بنیاد نیز با آنها همکاری دارد؛ ۳۵۰ امام پایگاه فرهنگی و اجتماعی داریم که با همکاری وزارت کشور در مناطق آسیب پذیر مستقر شده اند.
مدیر عامل بنیاد هدایت در ادامه به ارائه گزارشی از عملکرد معاونتها، واحدها و کارگروههای مختلف بنیاد هدایت پرداخت و همچنین شرح اهداف، راهبردها و فعالیت های دفتر امور بانوان بنیاد هدایت از دیگر مباحثی بود که در این گزارش مطرح شد.
ارائه بحث از سوی اعضای هیئت امنا
در ادامه اعضای هیئت امنای بنیاد هدایت هر کدام به ارائه بحث و دیدگاههای خود پرداختند. حجج اسلام والمسلمین سید محمد مهدی میرباقری نماینده مردم البرز در مجلس خبرگان رهبری و سیدابوالحسن مهدوی نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری؛ محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، علیرضا پناهیان تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه تهران، ناصر رفیعی عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه، مسعود عالی سرپرست مرکز جامع علوم اسلامی، مهدی ماندگاری مدیر مؤسسه فرهنگی تفحّص سیره شهدا، محمدرضاعابدینی استاد حوزه و دانشگاه، محمدرضا برادران عضو هیئت علمی مرکز تخصصی تبلیغ، سید ابراهیم حسینی اراکی استاد حوزه علمیه و آقای محمد مهدی دادمان رئیس حوزه هنری، اعضای هیئت امنای بنیاد هدایت هستند که در این جلسه حضور داشتند.
همچنین حجج اسلام عزت زمانی، باباخانی، نوری، غلامی و آقایان روح الامینی، معلمی و شریفی نیز اعضای هیئت مدیره بنیاد هدایت هستند که در جلسه حضور داشتند؛ آقای شریفی به بیان نکاتی در خصوص اساسنامه بنیاد و شرح وظایف حقوقی اعضا پرداخت.
حسن ختام این جلسه، سخنان آیت الله موسوی جزایری نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری بود که پیشنهاداتی را برای استفاده بهینه از وقت جلسات هیئت امنا برای سیاستگذاری و ارائه راهبردهای عملی ارائه کرد.