به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین علی فتحاللهزاده طی گفتوگویی اظهار کرد: این نسخه کامل قرآن کریم به خط کوفی است و جز نسخههای منحصر بهفرد در قرن دوم یا سوم هجری نوشته شده و از نظر اصالت و کامل بودن قابل توجه است که در دوره صفویه روی آن مرمت انجام شده است.
وی ادامه داد: این نسخه قرآن کامل مورد توجه متخصصان این امر است، اگرچه در موزههای مختلف قرآن کوفی موجود است اما قرآن کامل بسیار کم است.
مدیر موزه، مرکز اسناد و کتابخانه آستان مقدس کریمه اهل بیت(س) با اشاره به فن و تخصص لازم برای نگهداری از اینگونه نسخ قرآنی، تصریح کرد: در دورهای قبل از انقلاب اسلامی که این نسخه از موزه حضرت معصومه سلامالله علیها خارج شده بهخوبی از آن محافظت نشده و آسیبهایی دیده است.
وی با بیان اینکه برای مرمت چنین نسخهای افراد بسیار محدودی هستند که بتوانند آن را انجام دهند، افزود: اگرچه نرمافزارهایی در کشور بهوجود آمده که حروف اینگونه نسخ خطی را شناسایی و نظیرسازی میکنند که در اینصورت دیگر نسخه خطی اصیل نخواهد بود.
مدیر موزه آستان مقدس کریمه اهل بیت(س) گفت: با وجود قدمت ۱۲۰۰ ساله اتفاقی برای این اثر موزهای نیفتاده است.
وی با اشاره به اینکه حفظ اصالت نسخه در مرمت بسیار قابل توجه است، اظهار کرد: مرمت در اینگونه نسخ خطی قرآن باید به شکلی باشد که در آینده به اصل اثر آسیب وارد نشود ضمن اینکه بحث رسمالخط و توجه به جنس اوراق نسخه که چه چیزی است نیز بسیار مهم است؛ همچنین باید در مرمت به جوهر و مرکب استفاده شده نیز توجه کرد که نزدیک به آن جوهر و مرکب اصلی خود نسخه باشد.