شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
نیکوکار دغدغه مند

حوزه/ همسرش اهل سخاوت بود و کمک به دیگران و قدم برداشتن برای خدا، در وجودش نهادینه شده بود. همیشه دوست داشت تا از اموالشان، مسجدی بسازد و این آرزویی برای او بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، ۲۵ ذی القعده (دحوالارض) سالگرد درگذشت مرحوم حاج محمد حسن ربانی، نیکوکاری دغدغه مند بود. اگر چه که هیچ گاه زمینه تحصیل دروس حوزوی برایش فراهم نگردید؛ اما علاقه و اشتیاقش به مکتب اهل بیت علیهم السلام، او را به مطالعه ی کتاب هایی چون: "منتهی الآمال مرحوم شیخ عباس قمی"، "تفسیر مجمع البیان"، "شفاء بوعلی سینا"، "کتاب های شهید آیت الله دستغیب"، "کتاب های شهید آیت الله مطهری" و کتب متفرقه دیگر کشاند و از او شخصیتی معنوی، تاثیر گذار و انقلابی در روستای "علاقه دارالمومنین" ساخت.

از خدا می خواست تا زمینه ای فراهم شود و بتواند طلبه هایی که قصد زیارت حضرت رضا علیه السلام را دارند، اسکان دهد. بارها پیشنهاد ساخت مسجدی در نزدیکی حرم مطهر امام رضا علیه السلام را به شوهرش می داد؛ اما با دستان خالی که نمی شد! خودشان در روستای "علاقه دارالمؤمنین" در ۸۵ کیلومتری مشهد مقدس زندگی می کردند؛ اما آرزوی ساخت مسجدی را در جوار امام رضا علیه السلام، در ذهن می پروراندند.

روزها نه! سال ها گذشت تا اینکه به ذهنشان رسید منزلی که از سال ها قبل، در مشهد خریده بودند و مدت کوتاهی در آن ساکن بودند را به این امر، اختصاص دهند و وقف مسجد کنند.با پیگیری ها و رفت و آمدهای زیاد، شالوده فکر بنای مسجد، پی ریزی شد و مقدّمات آن فراهم گردید.

با دستانی خالی اما با قلبی سرشار از توکّل به خدا و توسّل به اهل بیت علیهم السلام، کار شروع شد و پس از ۴ سال، به همّت برادر خانمش، مرحوم حاج عباسعلی صافدل و فرزند ارشد خانواده که دانش آموخته حوزه های علمیه مشهد و قم است، خانه این زوج دلباخته امام رضا علیه السلام، که هر کدام از خشت های آن، از دسترنج کشاورزی و دامداری، با نیّتی پاک و خالصانه، روی هم گزارده شده بود، تبدیل به خانه خدا شد.

مسجد بزرگی که در چهار طبقه ساخته شد و با نام مبارک "چهارده معصوم علیهم السلام"، مزین گردید.

طبقه اول و دوم مسجد، ویژه اقامه نماز جماعت خواهران و برادران و برگزاری مراسمات

طبقه سوم: کتابخانه و سالن ورزشی

زیرزمین شامل: آشپزخانه مجهّز (جهت پخت و پز مراسمات)، مطب پزشک و کارگاه خیاطی

و طبقه چهارم: سوئیت ویژه خادم مسجد و همینطور، زائرسرای چهارده معصوم علیهم السلام که به طلاب متاهل  اختصاص یافت.

واقف نیکوکار، مرحوم حاج محمّد حسن ربانی در سال ۱۳۱۷ در خطّه خراسان متولد شد و پس از تحصیل در مکتب خانه، از محضر عالمان آن دیار همچون: مرحوم حاج شیخ محسن فیاض و مرحوم حاج شیخ محمد علی ربانی، بهره مند شد.

مرحوم حاج محمد حسن ربانی، اگر چه که هیچ گاه زمینه تحصیل دروس حوزوی برایش فراهم نگردید؛ اما علاقه و اشتیاقش به مکتب اهل بیت علیهم السلام، او را به مطالعه ی کتاب هایی چون: "منتهی الآمال مرحوم شیخ عباس قمی"، "تفسیر مجمع البیان"، "شفاء بوعلی سینا"، "کتاب های شهید آیت الله دستغیب"، "کتاب های شهید آیت الله مطهری" و کتب متفرقه دیگر کشاند و از او شخصیتی معنوی، تاثیر گذار و انقلابی در روستای "علاقه دارالمومنین" ساخت.

وی در جریان پیروزی انقلاب، با سرودن اشعار و ایراد خطابه هایی پیرامون حضرت امام خمینی (ره)، عشق و ارادت خود را به ایشان نشان می داد.

وی در اواخر عمر، در ایامی که طلاب حوزه علمیه حضور نداشتند، رسما امامت جماعت و سخنرانی های مسجد صاحب الزمانِ روستا را به عهده داشت.

سرانجام پس از ۸۷ سال عمر با برکت، در روز "دحوالارض" سال ۱۳۹۵، به جایگاه ابدی پر کشید.

از او هفت فرزند باقی مانده که سه نفر آنها، دانش آموختگان حوزه علمیه قم هستند و هر کدام، منشاء خدمات و برکات و هم اکنون زائرسرای مسجد چهارده معصوم علیهم السلام واقع در خیابان مسلم شمالی مشهد مقدس، پذیرای طلاب متاهل حوزه های علمیه، در تمام ایام سال می باشد.

طلاب گرامی می توانند جهت ثبت نام به آدرس lmamhadi.ir بخش زائرسرای چهارده معصوم علیهم السلام، مراجعه نمایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha