یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۶ شوال ۱۴۴۵ | May 5, 2024
وحدت حوزه و دانشگاه در تبریز

حوزه/ ۲۷ آذر، سالروز شهادت آیت الله مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه، در مراسمی در تالار وحدت دانشگاه تبریز گرامی داشته شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز،همایش وحدت حوزه و دانشگاه با حضور نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی، عابدین خرم رضوی استاندار، مدیران حوزه‌های علمیه استان، رؤسای دانشگاه‌های استان، و ... در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار شد.

گزارش از همایش وحدت حوزه و دانشگاه در تبریز

حجت‌الاسلام‌والمسلمین آل هاشم در این همایش ضمن بزرگداشت مقام شامخ علماء و شهدای حوزه و دانشگاه هدف از پایه‌گذاری گفتمان وحدت حوزه و دانشگاه را افزایش بهره‌گیری از ظرفیت‌های دو نهاد مهم توصیف کرد و گفت: این گفتمان قبل از انقلاب توسط شهید مطهری و شهید مفتح و امام راحل (ره) پایه‌گذاری شد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز امام خمینی (ره) ضمن نام‌گذاری ۲۷ آذر بنام روز وحدت حوزه و دانشگاه این گفتمان را تثبیت کرد و در ادامه مقام معظم رهبری نیز از زوایای گوناگون ضرورت و اهمیت این وحدت را منطبق با آرای امام (ره) موردتوجه قرار داده‌اند.

نماینده ولی‌فقیه در استان آذربایجان شرقی ضمن بیان انواع وحدت، منظور از وحدت حوزه و دانشگاه را همان وحدتی دانست که پیامبر (ص) در صدر اسلام در مدینه میان اقشار مختلف مسلمانان از هر طبقه، نژاد، زبان به وجود آورد توصیف کرد و عوامل معنوی ایجاد وحدت بین طلاب و دانشجویان را در عصر حاضر اصل توحید, نبوت، امامت، ولایت و ارزش‌ها و مصالح عمومی جامعه دانست و پایدارترین جلوه وحدت را وحدت مبنایی و محتوایی دانست.

امام‌جمعه شهر تبریز، شناخت وحدت حوزه و دانشگاه به‌عنوان راهبرد استراتژیک توسط فعالان و مسئولین دو نهاد و تنظیم برنامه‌ها متناسب با آن، عدم دل¬مشغولی بدنه اصلی حوزه و دانشگاه به مسائل فرعی و جناحی و سیاسی بازی، دوری از افراط‌وتفریط در مقابل غرب و عدم تحجر غرب‌زدگی، افزایش تحمل همدیگر، گفتگوهای انتقادی قاعده‌مند و ترویج کرسی‌های آزاداندیشی، وحدت در عین تنوع و اختلاف در عین همدلی را از راهکارهای عمده وحدت حوزه و دانشگاه بیان کرد و بر نقش مهم و اساسی علوم انسانی در انسجام فرهنگی جامعه تأکید کرد.

گزارش از همایش وحدت حوزه و دانشگاه در تبریز

در ادامه این مراسم، دکتر صفر نصر الله زاده، سرپرست دانشگاه تبریز ضمن خیرمقدم و بزرگداشت مقام شهید مفتح، برقراری و پایداری وحدت میان حوزه و دانشگاه را علاوه بر ضرورت یک وظیفه دانست که در اسناد بالادستی و راهبردی سند دانشگاه اسلامی و منویات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در بیانیه گام دوم تأکید شده است، افزود: در برنامه‌های مدنظر مدیریت دانشگاه در قالب استراتژی و راهکارهای مختلف از وجود اساتید حوزه و دانشگاه استفاده خواهیم کرد.

سرپرست دانشگاه تبریز در این آیین گفت: لازمه وحدت حوزه و دانشگاه بر همگان روشن و کلید موفقیت و رمز پیروزی تمامی نهضت های آزادی بخش در گرو همین وحدت است.

نصرالله زاده با اشاره به اینکه باید تعمیق باورهای دینی و ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی را اولویت خود قرار دهیم افزود: ما دشمن مشترکی داریم که سعی دارد این ۲ بخش را از هم جدا کند، اما باید هوشیار باشیم تا توطئه های دشمنان را خنثی کنیم .

گزارش از همایش وحدت حوزه و دانشگاه در تبریز

دیگر سخنران این مراسم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین روشن تن مدیر حوزه‌های علمیه آذربایجان شرقی بود که نگاه توحیدی و حرکت در راستای آن در رفتار و اندیشه، دوری از تفکر مختصات محفلی برای حوزه و دانشگاه، عدم جمود فکری بر بحث‌های تئوری و ضرورت کاربردی شدن تفکر، اولویت‌بندی گفتمان فکری و عملی بر اساس نیازهای نظام و جامعه را از راهکارهای اجرایی و عملی برقراری وحدت حوزه و دانشگاه برشمرد.

گزارش از همایش وحدت حوزه و دانشگاه در تبریز

سخنرانی دکتر حسین احمدی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه تبریز و دبیر همایش ملی آینده‌پژوهی، وحدت حوزه و دانشگاه با محوریت گام دوم انقلاب اسلامی از دیگر برنامه‌های این مراسم بود که در آن گزارشی اجمالی از فراخوان این همایش ارائه داد و گفت: در ۶ محور اصلی فراخوان در سال ۹۸ اعلام گردید اما به‌واسطه همه‌گیری کرونا نتوانستیم در موعد مقرر همایش را برگزار نماییم و در این مدت ۲ پیش نشست در شهرستان‌های مراغه و بناب برگزار شد و در روز ۲۷ آذر همایش به‌صورت ویدئوکنفرانس و غیرحضوری با ارائه مقالات برتر به‌صورت تفصیلی بگزار خواهد شد.

دبیر علمی همایش وحدت حوزه و دانشگاه گفت: این همایش را در راستای نگاه به آینده و فرصت ها و چالش ها در محورهای شش گانه «حوزه و دانشگاه و جامعه اسلامی»، «حوزه و دانشگاه و نظام انقلابی»، «حوزه و دانشگاه و اقتصاد مقاومتی»، «حوزه و دانشگاه و فرهنگ و سبک زندگی»، «حوزه و دانشگاه و علم و دین» و «حوزه و دانشگاه و مهندسی تمدن نوین اسلامی» برگزار می شود .

گزارش از همایش وحدت حوزه و دانشگاه در تبریز

در ادامه مراسم، خانم دکتر واعظی رئیس بیمارستان الزهراء تبریز با ارائه مطلبی تحت عنوان نقش معنویت در سلامت به بیان نقش و اهمیت معنویت در ارائه خدمات درمانی توسط پزشکان و کادر درمان پرداخت و گفت: طبق تحقیقات معتبر بین‌المللی معتقد بودن، داشتن روحیه معنوی و باور به دین در ارتقاء سلامت جامعه و درمان انواع بیماری‌ها و کیفیت کار درمان کنندگان تأثیر به سزایی دارد و شایسته است مراکز دینی و حوزه‌ها ضمن ورود به این بخش به کاربردی نمودن نقش دین و معنویت در ارتقای سلامت روانی و بهداشتی جامعه بپردازند.

گزارش از همایش وحدت حوزه و دانشگاه در تبریز

ارائه مطلب توسط خانم جاویدان دانشجوی دکتری عرفان و دارنده مدرک سطح سه با عنوان لزوم گفتگو و تعامل حوزویان با دانشجویان در خصوص مسائل مختلف علمی با الگو گیری از منش متفکران بزرگ ازجمله استاد فقید علامه جعفری از دیگر بخش‌های این نشست علمی بود که به بیان الزامات و راهکارهای موردی گسترش این همکاری پرداخت.

پخش کلیپ و اهداء لوح تقدیر جهت تجلیل از مقام شامخ علمی و معنوی آیت الله محمدتقی آل هاشم به‌عنوان یکی از چهره‌های برجسته دینی و اجتماعی شهر تبریز و همچنین تجلیل از نیم‌قرن فعالیت علمی و دانشگاهی دکتر محمدعلی متفکر آزاد استاد بازنشسته دانشگاه تبریز در زمینه اقتصاد اسلامی و نشر کتاب و مقالات علمی متعدد درخصوص آن از بخش‌های پایانی این مراسم بود.

در این مراسم همچنین از نویسندگان چهارمقاله برتر همایش ملی آینده‌پژوهی وحدت حوزه و دانشگاه با اهداء لوح، تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha