شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
حرم حضرت معصومه(س) در شام میلاد امام علی(ع)

حوزه/ سخنران حرم بانوی کرامت با بیان اینکه پیامبر(ص) امیرالمؤمنین را میزان اعمال معرفی کردند گفت: امیرالمؤمنین در خطبه متقین ۱۰۵ صفت را برای انسان با تقوا بیان می کنند که انسان باید خود را به این صفات نزدیک کند و اعمال خود را با این اوصاف بسنجد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام محمد سعیدی آریا در سخنرانی شام میلاد امیرالمؤمنین (ع) در حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به هدایتی که امیرالمؤمنین برای بشریت آورده است، اظهار کرد: پیامبر (ص) علی بن ابیطالب علیه السلام را به عنوان میزان و معیار معرفی کردند و اگر انسان می‌خواهد اعمال خود را بسنجد باید با امیرالمؤمنین (ع) بسنجد.

وی با بیان اینکه چطور باید اعمال خود را با امیرالمؤمنین (ع) بسنجیم گفت: شهید مطهری در کتاب سیری در نهج البلاغه گفته است که حضرت علی علیه السلام ۱۰۵ صفت متفاوت در خطبه متقین بیان کرده اند که انسان باید خود را با آن صفات مورد سنجش قرار دهد.

کارشناس مذهبی حرم مطهر بانوی کرامت، با بیان اینکه ما باید با تقوایی که امیرالمؤمنین (ع) روی آن تأکید دارند رفتار کنیم، افزود: اولین فضیلتی که امیرالمؤمنین (ع) فرمودند گفتار درست و صادقانه است که انسان باید مراقب گفتار خود باشد که درست سخن بگوید و امام صادق علیه السلام می‌فرمایند عصبانیت گفتار انسان را تغییر می‌دهد.

وی ادامه داد: دومین ویژگی انسان متقی این است که روش آنها در زندگی میانه روی است به این صورت که چه وضع زندگی‌اش خوب باشد و چه بد میانه رو است؛ سومین ویژگی انسان با تقوا هم راه رفتن بر اساس تواضع است به این صورت که نوع نگرش و عملکردش نسبت به زندگی تواضع است و او را کبر و خودبرتربینی نمی‌گیرد.

حجت الاسلام سعیدی آریا گفت: افراد متقی چشمشان را از چیزی که خدا حرام کرده است می‌پوشانند و نه تنها تصاویر و نگاه‌های حرام، بلکه حتی به مادیات هم زیاد نباید نگاه کرد زیرا نظر به مال دنیا انسان را از خدا غافل می‌کند و رسیدن به دنیا را آرزوی ما قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه کلام اهل بیت تاریخ مصرف ندارد و بر اساس فطرت همه انسان‌ها در طول تاریخ بیان شده است، افزود: حضرت علی علیه السلام در خطبه متقین فرمودند افراد باتقوا گوش‌های خود را وقف شنیدن علمی که به نفعشان است می‌کنند.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: حضرت می‌فرمایند افراد متقی بلا و آسایش برایشان فرقی نمی‌کند و روحیاتشان عوض نمی‌شود ولی افرادی که با تقوا نیستند به محض اینکه پول و قدرت به سراغشان می‌آید طغیان می‌کنند و همه چیز را فراموش می‌کنند و از طرف دیگر اگر مشکل و فقر به سراغشان بیاید باز هم منکر همه چیز می‌شوند و از زمین و زمان شکایت می‌کنند.

وی گفت: حضرت می‌فرمایند اگر خدا برای افراد متقی مدت مشخصی برای زندگی قرار نداده بود روحشان در بدنشان قرار نمی‌گرفت زیرا آدم با تقوا تعریفش از دنیا قفس است و دنیا را مسافرخانه و محل گذر می‌داند.

حجت الاسلام سعیدی آریا بیان کرد: انسان کارهای خود را باید برای خدا انجام دهد و هر کاری که برای غیر خدا انجام دهیم اسراف عمر است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • IR ۱۵:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۷
    0 0
    حرفهایی بسیار زیبا اما چه فایده که فقط در حد حرف هستند نه عمل.