سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۳ شوال ۱۴۴۵ | Apr 23, 2024
خطيب جمعة طهران سماحة الشيخ كاظم صديقي

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین صدیقی گفت: توقع داریم که نمایندگان مجلس رهنمودهای مقام معظم رهبری برای انقلابی ماندن مجلس را جدی بگیرند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی، در خطبه های امروز جمعه ۶ خردادماه با اشاره به شهادت حضرت امام صادق (ع) و دعوت همگان به تقوای الهی اظهار داشت: تقوا منشأ همه خیرات دنیوی و اخروی و کلید باز کردن همه درهای بسته است.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: خطبه اول به شهادت جانگداز رئیس علمای عالم و فرمانده جبهه جهانی جنگ فرهنگی، علمی، معنوی و جنگ نرم علیه جبهه کفر، شرک، الحاد، نفاق و ظلم؛ وجود مقدس مبین الحقایق، کشاف الدقائق و امام به حق ناطق حضرت جعفر صادق (ع) اختصاص دارد. این شهادت را به محضر مبارک امام زمان (عج) و نائب امام زمان، حوزه‌های علمیه، مراجع عالیقدر تقلید و همه سنگر نشینان عرصه روشنگری و هدایت و شما عزیزان مهمان خدا تسلیت عرض می‌کنم.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه در ارتباط با وجود مقدس حضرت امام صادق گفتنی‌ها و یافتنی‌ها در مجال این نوع مجالس و خطبه‌های کوتاه نیست، تصریح کرد: با همه مطالبی که طی قرن‌ها در حوزه‌های علمیه راجع به آثار امام صادق مطرح شده، هنوز قطره‌ای از دریای علم ایشان و نور ایشان به ما رسیده است.

وی افزود: امیدواریم خداوند متعال به برکت این انقلاب درب‌های جدیدی از علومی که تاکنون از فرمایشات امام صادق باز نشده، باز کند و جهان متحول شود تا آن دو جزء علمی که پیش از ظهور امام زمان (ع) که در حد استعداد بشر است و می‌تواند به دست بیاورد کامل شده و ۲۵ جزء دیگر با تشریف فرمایی حضرت حجت بن الحسن (عج) تکمیل شود.

امام جمعه موقت تهران در ادامه سخنانش با اشاره به سوم خرداد و فتح خرمشهر اظهار داشت: این اتفاق جزو معجزات انقلاب، معجزه ایثار و شهادت طلبی است. در واقع، صبر و مقاومت، ایمان، توکل و توسل، همدلی و ولایت‌پذیری باعث شد شهری که ۵۷۵ روز در اختیار دشمن قدار مورد حمایت شرق و غرب بود و آن ها با آخرین استحکامات نظامی آنجا را به صورت یک دژ نفوذ ناپذیر درآورده بودند، آزاد شود. مقاومت، صبر، ایثار و عشق به شهادت زیر پرچم ولایت که این نوع چیزها زیر پرچم ولایت حاصل می‌شوند، عوامل اصلی این ماجرا بودند. چرا که اتصال ولی با عالم بالا و آنچه که از آنجا دریافت کرده و در وجود جوانان تزریق می‌کند. خداوند متعال این آبرو و عزت را برای ملت ما در تاریخ آفرینش ثبت کرد و امام (ره) نیز آن را به خدا منصوب کرد و گفتند که خرمشهر را خدا آزاد کرد.

وی ادامه داد: امام (ره) غرور نداشت و به آن مبتلا نمی‌شد و در اوج پیروزی‌ها همه چیز را از آن خداوند می‌دانست. امروز هم خرمشهرهای ما یعنی در مرحله اقتصاد، فرهنگ و سایر وجود دارند. توجه داشته باشیم مردمی که توانستند دژهای نفوذناپذیر را در زمان جنگ از بین ببرند، در مسئله اقتصاد نیز با همان ولایتمداری، ایثار، وحدت کلمه و همدلی و همراهی با دولت باعث گشایش‌های موجب آرامش بیشتر ملت می‎‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین صدیقی با اشاره به چهارم خرداد روز مقاومت مردم دزفول نیز اظهار داشت: صدامیان بیش از ۲۰۰ موشک راهی این شهر کردند. اما امام جمعه فقید و ملت رشید و قهرمان دزفول شهر را ترک نکردند، این ها جلوه هایی است از مقدمات ظهور حضرت امام زمان (ره) که غیر از آن نیز حق این ملت نیست.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به حضور نمایندگان مجلس در محضر مقام معظم رهبری، عنوان کرد: توقع داریم که نمایندگان مجلس رهنمودهای مقام معظم رهبری برای انقلابی ماندن مجلس را جدی بگیرند. ساده زیستی، مردمی بودن، رعایت کردن اولویت‌ها از جمله مسائلی بود که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شد و باید مورد توجه قرار گیرد. ایشان فرمودند مجلس باید از تصویب قوانینی که قابلیت اجرا ندارند، پرهیز کنند. بنده اطلاع دارم هنگامی که آیت الله صافی دبیر شورای نگهبان بود با برخی از نمایندگان صحبت می‌کردند و می‌گفتند که قوانینی را در مجلس تصویب نکنید که در شورای نگهبان رد شود.

وی ادامه داد: آبروی مجلس این است که همه متشرع و انقلابی باشند. انقلابی بدون تدین، انقلابی نمی‌شود. انقلابی به معنای متدین و متعبد بودن است. همچنین همراهی قوا با یکدیگر مسئله‌ای مهم است. رهبری فرمودند که نمایندگان نباید از تریبون مجلس سوءاستفاده کنند و نباید فریاد بزنند و عصبانی شوند. همچنین نباید آبروی اشخاص را ببرند و به کسی اهانت کنند. همچنین مسائل اثبات نشده را نباید مطرح کنند. یکی از بلاهای مضر فضای مجازی همین است که مسائل اثبات نشده مطرح می‌شود که امیدواریم مدیریتی در این زمینه اعمال شود تا آبرو و امنیت مردم و رهاوردهای شهدا محفوظ بماند.

وی با اشاره به اینکه حذف ارز ترجیحی قانونی بوده که باید دولت قبل اجرا می کرد و از اجرای آن سر باز زده است، تصریح کرد: حذف ارز ترجیحی یک امتحان الهی برای مردم، مسئولان، نمایندگان مجلس، قوه قضائیه، نیروهای مسلح و برای همه مردمی است که چهل و سه سال قربانی دادند و هنوز هم قربانی می دهند و بوی شهادت هر روز در نقطه‌ای به مشام می‌رسد. دولت نمی‌خواهد قانون‌شکن باشد و به حکم قانون، ارز ترجیحی را حذف کرده است و توزیع عادلانه جز از این طریق شدنی نیست.

حجت الاسلام و المسلمین صدیقی با انتقاد از تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای غیرضروری تصریح کرد: در چند سال گذشته گاهی اوقات  ارز ترجیحی تخصیصی برای واردات کالاهای غیرضروری، چون لوازم آرایشی و خوراک سگ استفاده می شد و هیچ تأثیری در زندگی مردم و سفره آنان داشت. ارز ترجیحی فقط پولدارها را پولدارتر کرد و طبقات ضعیف هم ضعیف‌تر شدند.

وی ادامه داد: امروز گرانی وجود دارد و گرانی به تعبیر امام جعفر صادق (ع) باعث آزرده شدن روح‌ها می‌شود. فردی که قدرت خرید کمی دارد و به مایحتاج زندگی دسترسی ندارد، افسردگی پیدا می‌کند و مشکلات اجتماعی و اخلاقی از این طریق به وجود می‌آید، اما گرانی امتحان است. نابرده رنج گنج میسر نمی‌شود. اگر کسی راهی بلد است، ارائه کند، در غیر این صورت بنده با توجه به شناختی که از حجت الاسلام و المسلمین رئیسی دارم، باید بگویم که او با همه وجود خود در خدمت مردم است.

وی افزود: از بین بردن شکاف طبقاتی و توزیع عادلانه یارانه‌ها جزو برنامه‌های دولت است. با وجود افزایش قیمت ها، مبالغی به حساب افراد واریز شده و حساب آن ها تقویت می شود. همچنین با این طرح در دلار صرفه‌جویی می‌شود.

امام جمعه موقت تهران اظهارداشت: این گرانی در همه جای دنیا وجود دارد و معلول یکسری مسائل است. همه دولت‌ها امروز گرفتار هستند. از یک طرف مسئله جنگ در مرزهای اروپا وجود دارد و از طرف دیگر هند صادرات گندم را ممنوع کرد، چین مشغول خرید است و کشورهای دیگر هم درگیر چالش‌های غذایی هستند. امنیت غذایی و سامان دادن به امور، چنین طرحی را از سوی دولت می‌طلبید و دولت قدم بسیار مهمی را برداشت که تاکنون چنین گامی در طول انقلاب برداشته نشده و این شجاعت و جرأت بسیار مهم است. دولت‌های قبلی‌ می‌خواستند خوشنام بمانند و وجیه المله شوند، اما این کار باعث شد زیرساخت‌ها از بین برود، دولت سیزدهم جلو آمده است و باید برای رفع مشکلات چاره جویی کرد. مقام معظم رهبری برای شرایط طبقات ضعیف جامعه آزرده است و دولت هم با مردم است و گرفتارهای ملت را لمس می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین صدیقی با بیان اینکه تأمین معیشت و تسهیل زندگی مردم را از خداوند می‌خواهیم و به صورت مرتب به مسئولان توصیه می‌کنیم که در این راستا اقدام کنند، خاطر نشان کرد: استفاده از کارشناسان و تجربیات و توکل بر خداوند و توسل به ائمه اطهار ان شاءالله موجب می‌شود که ما از این پیچ خطرناک با سربلندی عبور کنیم. هیچکدام از پیروزی‌های ما بدون مشارکت ملت و پشتیبانی آنان و زیر پرچم ولایت عملی نبوده و از این به بعد هم مطمئناً این ملت در حمایت از دولت برای رفع مشکلات اقتصادی پای کار خواهند آمد. همان گونه که مردم تاکنون از جان و جوانان خود مایه گذاشتند، در این مرحله نیز ملت مقاوم ما با همان آهنگ از دولت حمایت خواهند کرد و به پیروزی خواهیم رسید.

وی ضمن گرامی داشت بیست و دومین سالگرد پیروزی حزب الله لبنان بر صهیونیست‌ها، اظهار داشت: با این پیروزی، اولین مزه تلخ شکست با این اقدام در جان صهیونیست‌ها سرازیر شد و شاخ آمریکایی‌ها را شکست. به سیدحسن نصرالله فرمانده قهرمان مقاومت و همه مردم لبنان و جبهه مقاومت این روز را تبریک می‌گوییم.

خطیب موقت نماز جمعه تهران در پایان با اشاره به انتخابات لبنان تصریح کرد: شاهد بودیم عربستان سعودی هزینه‌های سنگینی را برای پیروزی فردی در انتخابات لبنان کرد که از دست نشاندگان آمریکا بود، اما به فضل الهی مردم لبنان علی‌رغم تحمل گرانی‌های سخت و آن همه تبلیغات و پول‌پاشی ها، به این مسائل توجه نکردند، به صحنه آمدند، ۴۱ درصد رأی دادند و این یک پیروزی بزرگ برای ملت لبنان بود که خدمت آنان تبریک عرض می‌کنم.

حجت الاسلام و المسلمین صدیقی همچنین با تسلیت حادثه ساختمان متروپل در آبادان و شهادت شهید حسن صیاد خدائی، تاکید کرد: از دستگاه امنیتی و قضائی می‌خواهیم که با قدرت عاملان ترور شهید صیاد خدائی را شناسایی کنند. همچنین قصور و تقصیرهایی که موجب ریزش ساختمان در آبادان شده را پیگیری و مسببین این حادثه را در چارچوب قانون مجازات کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • مصطفی داننده/1 US ۱۵:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    19 0
    بازهم جمعه‌ای دیگر آمد و ما فهمیدیم که درگیر یک امتحان الهی دیگر هستیم. حجةالاسلام صدیقی امام‌جمعه محترم تهران در خطبه‌های نماز با اشاره به مسئله حذف ارز ترجیحی، گفت: «این یک امتحان الهی برای مردم و مسئولین و قوه قضائیه و نیروهای مسلح است که... .» سؤالی که ذهن نویسنده این نوشتار و احتمالاً مردم را درگیر خود کرده، این است که چرا امتحان‌های الهی مثلاً شامل مردم ژاپن، کره‌جنوبی یا کشورهای اروپایی نمی‌شود؟ چرا همه امتحان‌های الهی برای ما ایرانی‌هاست. چرا پروردگار آن‌ها را با فقر امتحان نمی‌کند؟ اگر همین طرح را رئیس‌جمهوری غیر از سیدابراهیم رئیسی اجرا می‌کرد هم امتحان الهی بود یا بی‌تدبیری نام می‌گرفت؟ بهتر نیست از خدا برای حمایت دولت مایه نگذاریم؟ مردم ایران سال‌هاست درحال تحمل تحریم‌ها و سختی‌ها هستند. دیگر تحریم با پوست و استخوان مردم عجین شده است. کدام سالی بدون تحریم گذشته است که شما به مردم می‌گویید «گرانی امتحان الهی است»؟ ما از آغازین روزهای انقلاب تحریم هستیم تا به امروز. رفتار مردم در تمام این سال‌ها نشان داده است آن‌ها بیش از همه به بزرگی خدا و رحمت او ایمان دارند. آن‌که این روزها با سختی روزگار سپری می‌کند، با این حرف‌های شما آرام نمی‌شود، بلکه عصبانی‌تر از گذشته می‌پرسد چرا امام جمعه که باید صدای مردم در برابر دولت‌مردان باشد هر هفته توجیه‌گر رفتار مسئولان است؟ حالا که فصل امتحان الهی است، نهادهای غیردولتی که به بهانه‌های مختلف از دولت بودجه می‌گیرند هم، بخشی از پول‌های دریافتی خود را به دولت برمی‌گرداندند تا آن پول صرف خدمات برای مردم شود. جناب صدیقی می‌خواهید بدانید امتحان الهی چیست و از چه کسانی گرفته می‌شود؟ ... ادامه دارد
  • مصطفی داننده/2 IR ۱۵:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    19 0
    ... امتحان الهی برای مسئولان است. آن‌ها که زندگی مردم را در دست دارند و می‌توانند با یک تصمیم خود لبخند را به لب مردم بیاورند یا غم را به روی صورت آن‌ها بنشانند. امتحان آنها، ساختن ایران است. ایرانی که در آن فقر موج نزند. تبعیض بیداد نکند. جامعه‌ای که در آن به نام سود بانکی از مردم بهره نگیرند. حضرت امام جمعه، در کشوری مانند سوئیس از مسلمانان به خاطر حرام بودن بهره بانکی، بهره نمی‌گیرند و در کشوری که اقتصاد آن بر اساس عقود اسلامی است تا 30 درصد از مردم مسلمان بهره بگیرند. این امتحان الهی است که متأسفانه بسیاری از مسئولان در این سال‌ها در آن مردود شده‌اند. امتحان الهی، متروپل است. اگر مسئولان مربوط به این ماجرا کمی وجدان داشتند، امروز شاهد فاجعه آبادان نبودیم و رامین و مریم در کافه‌شان مشغول پذیرایی از مردم خسته از گرمای آبادان بودند. حامیان رئیس‌جمهور سعی کنند، راهی دیگری برای دفاع از دولت پیدا کنند. این رسم خوبی نیست که پای خدا و ائمه اطهار علیهم‌السلام را به زمین سیاست باز می‌کنند. مردم تنها در یک صورت از عملکرد دولت راضی خواهند شد که نتیجه تصمیمات دولت را در سفره زندگی خود ببینند؛ فرقی هم نمی‌کند که نام رئیسی‌جمهور رئیسی باشد یا روحانی!