پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۳ شوال ۱۴۴۵ | May 2, 2024
طباطبایی

حوزه / آیت الله طباطبایی با تأکید بر این که کار پژوهشگری، کار روحانیت است، گفت: این به آن معنا است که هر مسئله‌ای را که محقق می‌شنود باید خود تحقیق کند و باید به مردم نیز این موضوع را یاد دهیم که باید تحقیق کنند، یعنی هر امری را از عادل شنیده و از غیر عادل قبول نکنند.  

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد صبح امروز در مراسم اختتامیه استانی سیزدهمین دوره جشنواره علامه حلی با اشاره به لزوم توجه به امر پژوهش، اظهار داشت: برگزاری جشنواره، اقدام خوبی است تا طلاب ما بدانند که باید دست به قلم باشند، زیرا ما آنچه را که می‌خواهیم از فرهنگ اسلام به دیگران منتقل نماییم از دو راه نوشتن و بیان کردن است.

امام جمعه اصفهان، کتابت و تحقیق را افتخار علما و بزرگان دین بیان کرد و گفت: علما و بزرگان ما در این رابطه فعال بوده‌اند و هر چه اکنون داریم آنها جمع کرده و به دست ما رسانده‌اند.

وی افزود: پژوهشگری تنها مختص دانشگاه نیست، بلکه پژوهشگری برای روحانیت نیز هست و آن فردی که کلام دیگران را قبول نمی‌کند و خود باید پژوهش کند، در حوزه‌های علمیه تربیت می‌شود.

امام جمعه اصفهان خاطرنشان کرد: در همین زمینه نیز ما مجتهد را فردی می‌دانیم که همه مسائل را خود بررسی و دسته بندی می‌کند و پژوهشگری کار حوزه‌های علمیه است و دیگران شبیه آن را انجام می‌دهند.

آیت الله طباطبایی نژاد با تأکید بر اینکه کار پژوهشگری، کار روحانیت است، تصریح کرد: این به آن معنا است که هر مسئله‌ای را که محقق می‌شنود باید خود تحقیق کند و باید به مردم نیز این موضوع را یاد دهیم که باید تحقیق کنند، یعنی هر امری را از عادل شنیده و از غیر عادل قبول نکنند.

وی اضافه کرد: باید این مسئله را نیز تبلیغ کنیم که مردم خبر را از افرادی که تحت تأثیر شبکه‌های خاصی قرار گرفته و دین ندارند قبول نکنند، هم چنان که قرآن کریم نیز می‌فرماید :"ان جَاءَکُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَیَّنُوا أَنْ تُصِیبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَیٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِینَ ".

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان، موضوع مدیریت پژوهش در حوزه‌های علمیه را مهم دانست و گفت: اگر مدیریت وجود داشته باشد به جای یک علامه مجلسی، ده‌ها علامه تربیت شود، بنابراین این کار، یک کار اساسی است و باید طلاب، علما و اساتید، پژوهشگری را دنبال کنند.

آیت الله طباطبایی نژاد تحصیل را مقدمه رساندن امر حق به مردم عنوان کرد و افزود: قرآن کریم در این باره می‌فرماید: " فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَ لِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ "، لذا باید یاد بگیریم تا بتوانیم یاد دهیم.

وی خاطرنشان کرد: تبلیغ و رساندن پیام بسیار مهم است و یکی از راه‌های اساسی آن نوشتن، کتابت و تحقیق است، اما باید بدانیم که با نوشتن یک امر تازه به دسته آورده‌ایم و موضوعی را اضافه کرده‌ایم.

انتهای پیام. /

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha