یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
جوابیه‌ی ستاد امر به معروف

حوزه/ روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با صدور جوابیه‌ای با انتقاد از بی‌اخلاقی‌های ادامه‌دار تعدادی از رسانه‌ها، ضمن تقدیر از مجموعه وزارت بهداشت در طراحی لباس مخصوص بیماران تأکید کرد که ستاد در تولید این لباس‌ها نقشی ندارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر با انتقاد از بی‌اخلاقی‌های ادامه‌دار تعدادی از رسانه‌ها در انتشار خبری با عنوان «طراحی لباس برای بیماران زن توسط ستاد امر به معروف و نهی از منکر»، جوابیه ای صادر کرد که متن این جوابیه بدین شرح است:

باسمه تعالی

رسانه‌ها نقشی حیاتی در جامعه ایفا می‌کنند. آنها وظیفه دارند که به طور دقیق و عادلانه اطلاعات را به اشتراک بگذارند، به افکار عمومی شکل دهند و محیطی برای گفت‌وگوی آزاد فراهم کنند. با این حال، در سال‌های اخیر، شاهد افزایش بی‌اخلاقی در رسانه‌ها بوده‌ایم. این امر به اشکال مختلف، از جمله انتشار اخبار جعلی، تحریف اطلاعات و ترویج نفرت‌پراکنی، خود را نشان می‌دهد.

بی‌اخلاقی رسانه‌ای از جمله منکراتی است که پیامدهای منفی متعددی دارد. این امر می‌تواند اعتماد به رسانه‌ها را از بین ببرد، به قطبی شدن جامعه دامن بزند و حتی منجر به خشونت شود.

نوک پیکان این بی اخلاقی‌ها و تهمت زدن‌ها به دلایل مختلفی همانند جذب مخاطب، بر هم زدن امنیت روانی جامعه و... هر از گاهی از سوی این رسانه‌ها به سمت ستاد امر به معروف و نهی از منکر نشانه می‌رود تا خدشه‌ای به آبروی این مجموعه و نهاد مردمی وارد کنند.

طی روزهای اخیر نیز خبری با عنوان «طراحی لباس برای بیماران زن توسط ستاد امر به معروف و نهی از منکر» در رسانه‌های مختلف و فضای مجازی منتشر شده است، در حالی که وزارت بهداشت خود این منکر اجتماعی را با طراحی لباس بیماران حل کرده و توسط معاونت‌های «دارو و درمان» و «فرهنگی» خود ابلاغ کرده است و دکتر مجید محمدیان، دبیر عفاف و حجاب این وزارت خانه در مصاحبه با خبرگزاری مهر آن را اعلام کرده است.

ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور نیز ضمن حمایت از این کار معروف و تشکر از وزیر محترم و عوامل این کار زیبا، اعلام می‌دارد که در تولید آن نقشی نداشته و این لباس‌ها بر اساس استانداردهای سازمان جهانی بهداشت توسط وزارت بهداشت تولید شده است.

در این میان متأسفانه برخی از رسانه‌های زرد به منظور جذب مخاطب همین موضوع را بهانه‌ای برای تخریب ستاد امر به معروف که خود منکر بزرگی است، قرار داده‌ و با طرح «تولید زیر شلواری» که از اساس باطل است، موجبات تمسخر توسط نشریات زرد را فراهم کرده‌اند.

البته چنین اقداماتی بارها از سوی تعدادی از رسانه‌های معلوم الحال انجام شده و مع الاسف تعدادی دیگری از رسانه‌های کشور که مدعی کار حرفه‌ای هستند بدون هیچ صحت سنجی به پیروی از آن‌ها اقدام به بازنشر مطالب کرده‌ و می‌کنند. این اقدامات می‌تواند با اهدافی همانند تخریب و جنجال‌آفرینی برای جلب توجه مخاطبان و افزایش بازدید، سعی در تحریک احساسات عمومی و ایجاد نارضایتی نسبت به این ستاد، فقدان درک صحیح از عملکرد و وظایف ستاد، ایجاد فضای دوقطبی، ایجاد سوءتفاهم و قضاوت‌های نادرست، تحریف حقایق، تبعیض و نفرت‌پراکنی و حمایت از منافع خاص توسط این رسانه‌ها دنبال شود که می‌تواند سبب آسیب به دموکراسی و از بین رفتن اعتماد عمومی شود.

از این‌رو مبارزه با بی‌اخلاقی رسانه‌ای وظیفه‌ای همگانی است. با آگاهی از این مشکل و اتخاذ اقداماتی برای مقابله با آن، می‌توانیم به ایجاد رسانه‌هایی عادلانه‌تر و مسئول‌تر کمک کنیم که به نفع همه جامعه باشد.

ستاد امر به معروف و نهی از منکر بار دیگر ضمن قدردانی از وزارت بهداشت به موجب طراحی این لباس‌ها که می‌توانند به بهبود حریم خصوصی بیماران کمک کرده و در عین حال به کادر پزشکی دسترسی آسان به بیمار را بدهند، بنابر قانون تأکید می‌کند که رسانه‌هایی که اقدام به انتشار چنین اخبار کذبی کرده‌اند، مؤظف به انتشار جوابیه این ستاد بوده و همچنین حق قانونی پیگیری این موضوع را بر خود محفوظ می‌داند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha