شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
رئیس جمهور

حوزه/ رئیس جمهور با حضور در دانشگاه تهران و در اجتماع تعدادی از دانشجویان، اساتید و کارکنان این دانشگاه، ضمن گرامیداشت آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و مراکز علمی، دیدگاه‌ها و انتظارات خود از دانشگاهیان را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور امروز شنبه در آیین آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاه‌ها و مراکز علمی سراسر کشور، با اشاره به اینکه اگر ما امیدی به آینده کشور داشته باشیم، بخش مهمی از آن معطوف به دانشگاه و دانشگاهیان است، تصریح کرد: رسالت دانشگاه و دانشگاهی این است که کشور عزیز ما را بر قله علم، توانایی، هنر و تکنولوژی بنشاند.

رئیس جمهور با بیان اینکه بنده با هدف خدمت و حل مشکلات مردم رشته تحصیلی و زمینه شغلی خود را انتخاب کردم، افزود: امروز نیز که اینجا ایستاده‌ام نه از پی پست و مقام، بلکه برای آن بوده که احساس کردم باید وسط میدان برای حل مشکلات مردم و مملکت تلاش کنم، چرا که عمیقا باور دارم که مشکلات این کشور را هیچ‌کس جز خود ما قرار نیست حل کند؛ همواره این جمله شریعتی مدنظر بنده بوده که خدایا به من ایمانی بده که برای آن نام و نانم را بدهم، نه آنکه به خاطر ایمانم به نان و نام برسم.

پزشکیان انتظار منطقی خود و جامعه از دانشجویان و اساتید را تلاش برای حل مشکلات و گشودن گره‌ها در جامعه دانست و اظهار داشت: کسی می‌تواند به حل این مشکلات کمک کند که ذهنی خلاق، اندیشه‌ای توانمند و بالنده و انگیزه‌هایی والا داشته باشد و دلش بخواهد ایران را به عزت برساند. آن سند چشم‌اندازی که رهبری معظم انقلاب اسلامی پیش‌روی ما قرار دادند که بر اساس آن باید در منطقه به جایگاه اول برسیم، نه با شعار و دعوا بلکه با تلاش و کوشش محقق می‌شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما به هیچ وجه و در هیچ عرصه‌ای کمبود و کاستی نسبت به دیگران نداریم و لذا باید به همان جایگاهی برسیم که دیگران در پیشرفت رسیده‌اند، گفت: وجود فاصله در سطح و کیفیت زندگی ما با کشورهای دیگر برای بنده به هیچ وجه قابل تحمل و قبول نیست؛ بنده نسبت به این مسئله تعصب دارم که لیاقت مردم ما بسیار بالاست و نباید در هیچ زمینه‌ای از دیگران عقب‌تر و کمتر باشیم. دلیل اینکه بر وفاق تاکید می‌کنم نیز همین است که با دعوا نمی‌شود به این هدف رسید.

پزشکیان با بیان اینکه هیچ ظلمی بزرگ‌تر از آن نیست که کسی دروغ بگوید، یا بدتر از آن حرف درستی را تکذیب و رد کند، خاطرنشان کرد: اگر کسی حرف درست و مستندی ارائه کند باید در برابر او سر فرود آورد و اساسا تقوا یعنی همین. اتفاقا جهنم جای کسانی است که حرف مستند و صحیح را نمی‌پذیرند و بزرگترین ظلم همین ایستادن در مقابل حرف درست است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هر فرد، گروه، جناح و دسته‌ای که حرف درست و مستند داشته باشد، موظفیم با تمام وجود آن را بپذیریم، گفت: اساسا ایستادن در مقابل حرف درست یک ظلم بزرگ است. امروز در دنیا برای حل مشکلات جوامع بشری راه‌هایی یافته و الگوهایی ارائه کرده‌اند و ما باید مناسب‌ترین الگو و روش را برای حل مشکلات‌مان، متناسب با مشکلات و شرایط خود انتخاب کنیم.

پزشکیان با بیان اینکه اگر ما به همه تجارب گذشته و الگوهای موجود برای حل مشکلات اشراف داشته باشیم و بتوانیم انتخاب کنیم، هیچ وقت راه اشتباه را انتخاب نخواهیم کرد، افزود: باید حرف خود را بر اساس مستندات و بررسی‌های دقیق علمی ارائه کنیم تا مجبور نشویم بعد از مدت کوتاهی حرف خود را تغییر دهیم. اگر این روش را به کار بگیریم، آن وقت دیگر جایی برای دعوا و اختلاف باقی نمی‌ماند.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با تأکید بر ضرورت نقش‌آفرینی اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها در اداره کشور، گفت: در همه دنیا روال بر این است که اساتید و دانشجویان برای حل مشکلات کشور و ارائه راه‌حل آن با دولت‌ها قرارداد می‌نویسند و در مقابل آن پول دریافت می‌کنند. کشور ما مشکلات زیادی دارد و دانشگاه‌ها می‌توانند با تعریف پروژه در پی حل آن مشکلات باشند و ما حاضریم این مناسبات را با اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها برقرار کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز در زمینه کشاورزی مشکلات زیادی وجود دارد، افزود: در رشته کشاورزی اساتید و دانشجویان می‌توانند با گرفتن یک پروژه دانش کشاورزی را به جلو پیش ببرند. کلاس‌های دانشجویان کشاورزی باید در زمین‌های کشاورزی برگزار شود، تا آنجا به صورت عملی این رشته را بیاموزند.

پزشکیان با بیان اینکه ما به دنبال اساتیدی هستیم که شیوه‌های اصلاح روش مدیریت کشور را به ما بگویند و انتظارم از وزارت علوم و بهداشت این است که این فرآیند را اجرایی کنند، اظهار داشت: همه باید برای پیشرفت کشور تلاش کنیم و از سختی‌ها و موانعی که ایجاد می‌شود، نهراسیم. خود من را می‌خواستند حذف کنند و من‌های زیادی هستند که حذف شدند، در حالی که می‌توان با این من‌ها مشکلات کشور را برطرف کرد.

رئیس جمهور تصریح کرد: اساتید و نخبگانی که با وجود همه مشکلات در کشور مانده‌اند، نباید دچار حاشیه شوند و باید از آنها حمایت کنیم. قطعاً باید قدر آنها را بدانیم و تلاش کنیم که مشکلات و موانع پیش‌روی آنها برداشته شود.

پزشکیان با اشاره به درخواست چند تن از کارمندان برای سخن گفتن در جلسه امروز اظهار داشت: تمام دانشجویان، دانشگاهیان و اساتید و کارمندان اگر می‌خواهند با من گفتگو کنند، این فرصت برایشان فراهم خواهد شد. من از گفتگو باکی ندارم و اگر سخنی منطقی بود آن را قبول خواهم کرد و اگر غیرمنطقی باشد، طبعاً نمی‌پذیریم. ما نمی‌خواهیم به کسی ظلم شود، فقط می‌خواهیم سند چشم‌انداز کشور اجرایی شود، همان چشم‌اندازی که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کرد و به دنبال عزت و سربلندی کشورمان است.

پیش از سخنان رئیس جمهور در این مراسم، از دارندگان رتبه‌های اول تا سوم کنکور رشته‌های علوم تجربی، علوم ریاضی، علوم انسانی، هنر و زبان خارجی با اهدای لوح یادبود تقدیر شد.

حسینی سرپرست دانشگاه تهران نیز در ابتدای مراسم در سخنانی با تاکید بر اهمیت ایجاد محیط امن و آرام و فضای مساعد در دانشگاه‌ها برای تقویت علم و شکوفایی استعدادها اظهار داشت: یکی از مشکلات جدی فضای علمی و دانشگاهی کشور، مهاجرت نخبگان و دانشجویان است و لذا باید با رفع مشکلات این قشر، موانع رشد و پیشرفت آنان برطرف شود تا انگیزه ماندن در کشور نزد آنها تقویت شود.

رئیس کرمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران هم در سخنانی بر استقلال دانشگاه‌ها و تقویت جایگاه اساتید دانشگاه تأکید کرد و گفت: در حوزه پزشکی ارائه خدمات سلامت و تقویت بنیه مالی کادر سلامت جزو شاخص‌های بهبود کیفیت است و باید تلاش کنیم در زمینه سلامت و تعرفه‌های خدماتی پزشکی عدالت اجتماعی برقرار شود؛ این کار با شفافیت در تعرفه‌گذاری باعث کاهش نارضایتی مردم نیز خواهد شد.

در ادامه مجتبی صادقی‌فر استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنان خود درخواست تجدیدنظر در سهمیه‌های تحصیلی را مطرح و نسبت به افزایش بی‌رویه دانشجویان پزشکی در کشور انتقاد کرد و گفت: این اتفاق مشکلی از کشور حل نمی‌کند، بلکه فقط منجر به افزایش مهاجرت و سود سایر کشورها می‌شود.

افشین راهدار دانشجو در سخنان خود یکی از علت‌های افزایش مهاجرت را عدم شایسته‌سالاری در سیستم اداری و نبود چشم‌انداز روشن در بازار کار دانست.

همچنین حسین سیمایی صراف وزیر علوم در این مراسم در سخنانی گفت: متأسفانه هنوز درباره مشکلات کشور اتفاق‌نظر وجود ندارد و لذا برای حل آنها هم به توافق نرسیدیم. برای رسیدن به وفاق، علم و عقل نقاد بهترین کمک‌کننده هستند.

وی با اشاره به برخی مشکلات جامعه علمی کشور، افزود: تلاش و کوشش نخبگان علمی در کشور با وجود کمبود امکانات مشابه تلاش رزمندگان در دفاع مقدس است و آنها با وجود اینکه در تنگنا هستند همچنان چراغ علم را روشن نگه داشتند.

ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در سخنانی دانشگاه‌ها را همچون شجره طیبه‌ای دانست که اصل‌شان ثابت است و شاخه‌های دانش را در آسمان پراکنده‌اند.

وی در بخشی از سخنان خود بر فعال‌سازی دیپلماسی علمی کشور، تأکید کرد و اظهار داشت: باید بتوانیم ارتباطات خود را با محافل علمی جهان برقرار و مسیر آموزش را تسهیل کنیم تا زمینه ورود فارغ‌التحصیلان به بازار کار فراهم شده و تلاش کنیم که دانشگاه محیطی امن برای فعالیت‌های علمی باشد.

یکی از برگزیدگان کنکور نیز با قرار گرفتن پشت تریبون از رئیس جمهور خواست که مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در زمینه تاثیر معدل در کنکور را به دلیل وجود اشکال و دامن زدن به نابرابری‌ها تعلیق شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha