جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
دبیر جامعه روحانیت شیراز

حوزه/ دبیر جامعه روحانیت شیراز با بیان اینکه یکی از مهمترین جلوه های شخصیت رهبری، بعد قرآنی ایشان است، گفت: به جرأت می‌توان گفت دیگر ابعاد وجودی ایشان همه متأثر از همین قرآنی بودن روح و ضمیرشان می‌باشد، به نحوی که بی‌راه نیست اگر کلام ایشان را تفسیر ناطق قرآن بنامیم. 

به گزارش خبرگزاری حوزه از شیراز، حجت‌الاسلام و المسلمین سید محی‌الدین طاهری در خصوص همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای(دام ظله)، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) به مانند همه‌ شخصیت های معنوی تاریخ دارای ابعاد متعدد هستند اما به دلیل پررنگ بودن بعد سیاسی معظم لَه که در شخصیت های دینی قبل از ایشان کمتر فرصت بروز داشته، توجه عموم به این بعد معظم لَه بیشتر است.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین جلوه های شخصیت رهبری، بعد قرآنی ایشان است، اضافه کرد: به جرأت می‌توان گفت دیگر ابعاد وجودی ایشان همه متأثر از همین قرآنی بودن روح و ضمیرشان می‌باشد، به نحوی که بی‌راه نیست اگر کلام ایشان را تفسیر ناطق قرآن بنامیم.

دبیر جامعه روحانیت شیراز، با اشاره به توان علمی رهبر معظم انقلاب، افزود: مقام معظم رهبری(دام ظله) در زمینه‌ علمی هم شخصیت کم‌نظیری هستند و سال‌ها پیش از انقلاب به تدریس سطوح عالی حوزه اهتمام داشتند و مجتهد مسلم بودند.

وی با تاکید بر ضرورت شناساندن ابعاد مختلف شخصیت مقام معظم رهبری(دام ظله) به جامعه بیان داشت: متاسفانه در زمینه‌ی معرفی ابعاد شخصیتی ایشان به جامعه، کارهای چندانی انجام نشده و حتی برخی مطالبات معظم لَه در جامعه مهجور مانده است، برگزاری چنین کنگره هایی اگر با برنامه باشد می‌تواند منشأ برکات زیادی برای نسل های آینده مسلمان جهان شود.

تولیت آستان مقدس حضرت سید علاالدین حسین با اشاره به اهمیت ترویج قرآن در جامعه و به خصوص برای کودکان گفت: باید تدابیری اتخاذ شود که فرزندان ما از کودکی با قرآن انس پیدا کنند و اینکه حضرت آقا تاکید دارند که باید 20 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم ناظر به این آینده‌نگری است که سرزمینی که می‌خواهد کانون تمدن نوین اسلامی باشد، نمی تواند از قرآن فاصله داشته باشد. حتما مسئولان و حوزه های علمیه باید ارتباطشان را با قرآن بیشتر کنند و یکی از معضلات امروز ما، مهجور ماندن قرآن در حوزه ها و در میان طلاب است و گاها شاهد هستیم که برخی حتی در تلاوت قرآن دچار اشتباه هستند. در حالیکه باید در مدارس، حوزه ها و ادارات ما برای آشنایی و خواندن قرآن، برنامه های تشویقی تدارک دیده شود و هر دستگاهی به اندازه وظیفه‌ی خود در موضوع قرآن برنامه داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین طاهری با اشاره به اهمیت نتیجه محوربودن این کنگره، گفت: برگزاری چنین همایش‌هایی باید نتیجه محور باشد و اگر می‌خواهیم نتیجه عملی کنگره را در جامعه شاهد باشیم، باید طوری آن را طراحی کنیم تا عامه‌پسند بوده و برای مردم قابل فهم شود. اینکه حضرت امام(رحمت الله علیه) توانستند در فاصله یک سال، یک ملت را با خود همراه کنند ناشی از همین عامه‌پسند بودن کلام و خواسته ی ایشان بود، چرا که خیلی راحت با مردم سخن می‌گفتند و مسائل را مطرح می‌کردند.

مسئول مدرسه علمیه محمودیه، خاطرنشان کرد: باید نگاه قرآنی را از نگاه صرفأ سنتی خارج کنیم و قرآن را با مسائل روز جامعه تطبیق داده و بر آن اساس، دستورات قرآن را پیاده کنیم. امام راحل(قدس سره) معتقد بودند که مجتهد بایستی عالِم به زمان و مکان باشد و مفسر هم اگر می خواهد موفق باشد باید عالِم به زمان روز و مکان باشد، چون قرآن کتابی نیست که تنها برای یک نسل و دوره باشد، و به خوبی شاهد هستیم که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و غالب علماء و مراجع عظام تقلید، با تبعیت از فرمایش حضرت امام(قدس سره)، کاملا به روز رفتار می‌نمایند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha