به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد، صبح امروز در سلسله جلسات اخلاقی ماه رمضان خود «نسیم حکمت» با اشاره به ارزش و جایگاه انفاق در راه خدا به عنوان یک ثواب استثنایی اظهار داشت: خداوند ثواب انجام کار خوب را ۱۰ برابر قرار داده است و درباره انفاق می فرماید:"مثل کسانی که در راه خدا و به قصد خدا انفاق می کنند مانند دانه ای است که در خاک پنهان کنید واز آن ۷ خوشه بیرون آید و هر خوشه ای ۱۰۰ دانه داشته باشد است".
وی افزود: این به آن معنا است که انفاق و کمک رشد کرده و خداوند متعال آن را ۷۰۰ برابر می کند و در آخر آیه نیز می فرماید : "وَاللَّهُ یُضَاعِفُ لِمَنْ یَشَاءُ ۗ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ" خدا برای هر که بخواهد مضاعف می کند و بیش از این خواهد داد.
امام جمعه اصفهان با بیان این که انفاق شرایطی دارد گفت: یکی از شرایط این است که باید در راه خدا باشد و اگر برای ریا باشد، ریا نوعی شرک به خدا محسوب می شود، هم چنان که برخی حسینیه، مسجد و مدرسه می سازند، تنها برای آن که مردم بگویند این فرد خیّر و خوبی است.
وی اضافه کرد: قرآن کریم با صراحت می فرماید: " یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِکُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَیٰ" یعنی شرط کمک کردن این است که اگر کمکی و انفاقی کردید به یاد نداشته باشید و فراموش کنید و اذیت و منت نگذارید و پس از آن برای ریاکاری نیز نباشد.
نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به آیه ۲۶۴ سوره بقره عنوان کرد: خداوند در این آیه می فرماید: " کَالَّذِی یُنْفِقُ مَالَهُ رِئَاءَ النَّاسِ وَلَا یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ " یعنی مانند افرادی که مال خود را انفاق می کنند اما برای ریا این کار را انجام می دهند نباشید، چرا که این افراد به قیامت ایمان ندارند.
وی افزود: در ادامه می فرماید :"مثل چنین افرادی مثل کسانی است که روی سنگ خارا گیاه و بذر می کارند و ناگهان بارانی می آید و همه آن را از بین می برد، اما بر خلاف آن گروه، افرادی که در راه خدا انفاق می کنند مانند کسانی هستند که دانه را در خاک خوب کاشته و گیاه آن رشد می کند".
آیت الله طباطبایی نژاد با تاکید بر تاثیر نیت در انجام اعمال تصریح کرد: همه اعمال خوب و بد انسان به نیت بستگی دارد و پیامبر اسلام می فرماید:" الْأَعْمَالُ بِالنِّیَّاتِ " هر انسانی به نیتی که کرده می رسد و سپس می فرماید اگر نیت کردید که دنیا به دست آوردید، دنیا به دست خواهید آورد.
وی خاطرنشان کرد: در داستان یوسف و زلیخا نیز هر دو به سمت در می دویدند، اما یوسف برای فرار کردن به سمت خدا و زلیخا برای ارتکاب گناه می دوید، لذا عمل هر دو یکسان بود، اما نیت های آنها متفاوت بود.
وی افزود: بنابراین برای هر چه نیت کنیم به همان می رسیم، یعنی اگر برای خدا نیت کرده ایم به خدا می رسیم و اگر برای مردم نیت کرده ایم به آن دست می یابیم و داشتن نیت خالص نیز کار بسیار عظیمی است.
انتهای پیام











نظر شما