سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۷
فعالیت‌های تبلیغی گروه جهادی شهید تقی‌پور تشریح شد

حوزه/ مسئول تربیتی و تبلیغی مدرسه علمیه امام محمدباقر(ع) گزارشی جامع از اقدامات متنوع و تأثیرگذار گروه تبلیغی جهادی شهید تقی‌پور ارائه کرد و با تأکید بر اهمیت رسالت‌محور بودن طلبه‌ها به بیان جزئیات این اقدامات پرداخت.

حجت‌الاسلام مظاهر صالحی، مسئول تربیتی و تبلیغی مدرسه علمیه امام محمدباقر(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، اظهار کرد: گروه تبلیغی جهادی شهید تقی‌پور از جمله بخش‌های فعال مدرسه است که بیش از ده سال سابقه فعالیت دارد و طی این مدت برنامه‌های گوناگونی در حوزه تبلیغ، ساخت و ساز، و اعزام به نقاط محروم و مرزی انجام داده است.

وی اضافه کرد: وظیفه اصلی در حوزه علمیه، تبلیغ دین است و این مهم، رسالت بنیادی هر طلبه‌ای به شمار می‌رود. ما در مدرسه علمیه امام محمدباقر(ع) بر این باوریم که علم به تنهایی کافی نیست؛ طلبه‌ها باید علاوه بر علم‌آموزی، به عمل و تبلیغ نیز اهتمام جدی داشته باشند.

حجت‌الاسلام صالحی تأکید کرد: فعالیت‌های تبلیغی در مدرسه ما به طور جدی پیگیری می‌شود و ابعاد گوناگونی دارد. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به برگزاری نماز جماعت، سخنرانی‌های مذهبی، برنامه‌های متنوع ویژه کودکان، و تبلیغ چهره‌به‌چهره اشاره کرد. ما نه‌تنها در مساجد اطراف، بلکه در مناطقی که نیاز بیشتری به حضور طلبه‌ها هست، برنامه‌های متنوعی اجرا می‌کنیم. در حال حاضر، حدود ۱۵ مسجد در اطراف مدرسه تحت پوشش برنامه‌های ما هستند و طلاب در شب‌های دوشنبه، چهارشنبه و شنبه به‌طور مرتب در این مساجد حضور پیدا می‌کنند. هدف اصلی این حضورها، جذب نوجوانان و جوانان به ارزش‌های اخلاقی و دینی است. همچنین با اجرای برنامه‌هایی چون زیارت عاشورا در کنار مزار شهید گمنام، ارتباط نزدیکی با مردم به‌ویژه همسایگان مدرسه ایجاد کرده‌ایم. امسال نیز برای نخستین بار موفق شدیم تمام پایگاه‌های اطراف را تحت پوشش قرار دهیم و مردم را به مدرسه دعوت کنیم.

وی افزود: یکی از اقدامات شاخص ما در سال جاری، تقویت تعامل با همسایگان مدرسه بود. علاوه بر زیارت عاشورا، در مناسبت‌هایی مثل شهادت حضرت زهرا(س)، شهادت امام محمدباقر(ع)، و یادواره شهدا، برنامه‌هایی برای عموم مردم به‌ویژه خانواده‌های همسایه برگزار کردیم. در این مراسم، از سخنرانان برجسته‌ای همچون حجج‌اسلام ماندگاری و رفیعی دعوت به عمل آمد که استقبال خوبی داشت. این ارتباطات، نقش موثری در تقویت همکاری میان مدرسه و جامعه محلی ایفا کرده است.

حجت‌الاسلام صالحی در ادامه گفت: در حوزه تبلیغ در مدارس، توفیقات زیادی حاصل شده است. طی سال جاری، توانستیم حدود ۳۰ امام جماعت را به‌عنوان رابط میان مدرسه علمیه و مدارس شهر معرفی کنیم. مدیران مدارس به‌طور مستقیم در این زمینه با ما در ارتباط هستند و طلاب با حضوری موثر در مدارس، به‌ویژه مقاطع دبیرستان و ابتدایی، توانسته‌اند تاثیرات مثبتی داشته باشند. مدارس محل تعامل ما به مرکز آموزش و گسترش ارزش‌های دینی تبدیل شده‌اند و همین امر، زمینه جذب نوجوانان و جوانان به حوزه علمیه را فراهم کرده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به فعالیت‌های تبلیغی در مناطق مرزی و محروم اشاره کرد و اظهار داشت: طلاب ما در مناطق حاشیه‌ای و روستاهای محروم از جمله تربت‌جام، فریمان، چناران، تربت حیدریه، بجنورد و سایر نقاط استان خراسان، حضور یافته‌اند و علاوه بر برگزاری جلسه‌های مذهبی، به مسائل مردم این مناطق رسیدگی کرده‌اند. حضور در مناطق مرزی و پادگان‌ها نیز بخش دیگری از فعالیت‌های تبلیغی ما بوده که با استقبال خوب نیروهای نظامی و انتظامی مواجه شده است.

حجت‌الاسلام صالحی گفت: در ایام سخت زمستان و بارش برف سنگین امسال، تعدادی از طلاب به همراه خانواده‌هایشان در مناطق محروم حین خدمت‌رسانی حضور داشتند و این رفتار عملی آنان، بازتاب بسیار مثبتی در میان مردم داشت. ما معتقدیم که یک طلبه علاوه بر گفتار، باید در عمل نیز الگوی مردم باشد و این همان چیزی است که اهل‌بیت(علیهم‌السلام) به آن تاکید داشتند.

وی به اقدامات فرهنگی و تربیتی مدرسه پرداخت و خاطرنشان کرد: برنامه‌های فرهنگی و آموزشی متعددی در مدرسه برگزار می‌شود. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به برگزاری دوره‌های مهارت‌های خانواده، کلاس‌های منشور روحانیت و علوم سیاسی، و جلسات آمادگی تبلیغی در ایام سال اشاره کرد. این جلسات با حضور اساتید برجسته‌ای همچون حجج‌اسلام والمسلمین خیرآبادی، دیانی، زمانی‌فرد، داودی‌نژاد، قاسمی و باقری‌کیا و دیگر اساتید برجسته حوزه برگزار می‌شود، لذا برنامه‌های آموزشی مدرسه به گونه‌ای طراحی شده تا طلبه‌ها علاوه بر یادگیری علوم دینی، مهارت‌های عملی مورد نیاز برای تبلیغ و حضور در جامعه را نیز فرا گیرند.

مسئول تربیتی و تبلیغی مدرسه علمیه امام محمدباقر(ع) در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های ورزشی مدرسه اشاره کرد و گفت: برای ایجاد روحیه شور و نشاط در طلاب، مسابقات ورزشی متنوعی از جمله فوتسال، پینگ‌پنگ، طناب‌کشی و اردوهای تفریحی برگزار کرده‌ایم. ورزش نه‌تنها به سلامت جسمانی طلبه‌ها کمک می‌کند، بلکه به تقویت روحیه همدلی و کار گروهی نیز منجر می‌شود.

وی به برنامه‌های ویژه برای تقویت ارتباط میان طلاب و جامعه پرداخت و اظهار داشت: یکی از ایده‌های موفق ما، اعزام طلاب به روستاها و مناطق محل سکونت خود برای دعوت خانواده‌ها و اقوام به حوزه علمیه بوده است. این ارتباطات مستقیم، به تقویت روابط انسانی و جذب نیروهای مستعد کمک زیادی کرده است. همچنین، طی سال گذشته، تجربه اعزام مبلغ به زندان‌های استان و مناطق مرزی نیز نتایج خوبی به‌همراه داشته که امیدواریم در آینده این برنامه‌ها گسترش یابد.

حجت‌الاسلام صالحی در پایان با اشاره به رسالت اصلی حوزه علمیه گفت: «دف ما این است که کاری کنیم که ماندگار باشد، نه کاری که تنها نامی از ما باقی بگذارد. تمام تلاش ما این است که سربازانی برای امام زمان(عج) تربیت کنیم که با علم، عمل و اخلاق خود بتوانند جامعه را به سوی ارزش‌های دینی هدایت کنند، لذا باید طوری عمل کنیم که حضورمان مثمرثمر باشد و اثرات این اقدامات تا سال‌ها باقی بماند، ما باید این سخن امام خمینی(ره) را همیشه سرلوحه کار خود قرار دهیم که فرمودند: کاری کنید که بماند، نه کاری کنید که فقط شما بمانید.»

حجت‌الاسلام صالحی در پایان با تقدیر و تشکر ویژه، از تولیت، مدیریت، کادر آموزش و پژوهش، طلاب عزیز و تمامی اعضای گروه‌های جهادی بابت تلاش‌ها، زحمات و همراهی‌های بی‌دریغ‌شان قدردانی کرد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha