پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۷
مساجد به قلب تپنده جامعه اسلامی تبدیل شوند

حوزه/ فرمانده سپاه محمدرسول‌الله (ص) تهران بزرگ بر لزوم تبدیل مساجد به قلب تپنده جامعه اسلامی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، سردار حسن حسن‌زاده، صبح پنجشنبه در دومین نشست هم اندیشی «مسجد برقرار» در حرم امام خمینی(ره) بر نقش محوری مساجد در تحقق جامعه اسلامی تأکید کرد و با استناد به بیانیه گام دوم انقلاب، اظهار داشت که جامعه اسلامی تنها با اسلامی شدن واحدهای کوچک‌تر مانند محله‌ها محقق می‌شود و مساجد در این فرایند نقش کلیدی دارند.

وی مساجد را پایگاه‌های تمدن‌ساز توصیف کرد و گفت: امامان جماعت باید به عنوان پدران معنوی محله‌ها عمل کنند، صرفاً مدیران مساجد نباشند.

فرمانده سپاه محمدرسول‌الله (ص) تهران بزرگ با اشاره به نقش پایگاه‌های بسیج خواهران و برادران به عنوان بازوهای اجرایی مساجد، این نهادها را موتور محرک حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی دانست. تشکیل شورای فرهنگی در مساجد و همکاری با نهادهای مختلف برای ایجاد یک حرکت تمدنی ضروری است.

وی با اشاره سخنان رهبر انقلاب، مساجد را سنگر دفاع از ارزش‌های انقلابی و حقوق مردم خواند و تأکید کرد که مساجد باید به مراکز دائمی رفت‌وآمد مردم تبدیل شوند.

حسن زاده، کارکردهای چندگانه مساجد، از جمله عبادت، تعلیم و تربیت، خدمت‌رسانی و ترویج سبک زندگی اسلامی را مورد توجه قرار داد.

وی همچنین پیشنهاد کرد: برای تغییر برخی عادات اجتماعی، مانند ساعات خواب و بیداری، جلسات مهم از صبح زود پس از نماز صبح برگزار شود. همه نهادها خواست تا در اجرای طرح مسجد برقرار همکاری کنند. قرارگاه‌های تخصصی برای پیگیری این طرح تشکیل شود.

فرمانده سپاه محمدرسول‌الله (ص) تهران بزرگ با اشاره به دیدگاه رهبر انقلاب، مساجد را هسته‌های مقاومت و مرجع مردم دانست و نقش آنها در تصمیم‌گیری‌های محلی و شهری را پررنگ توصیف کرد.

وی همچنین با یادآوری دغدغه‌های شهید سردار حاج قاسم سلیمانی، مساجد را محلی برای حضور همه اقشار و سلایق، ایجاد وحدت و تقویت سرمایه اجتماعی برای اسلام و انقلاب دانست. تغییر رفتار و سبک زندگی از اهداف اصلی این طرح است که از طریق مشارکت، اعتماد متقابل و ارتباط سازنده بین مردم و مسئولان در مساجد محقق می‌شود.

حسن زاده از اجرای برنامه‌های این طرح خبر داد و گفت از ابتدای ماه رمضان، قرارگاه‌های «بی‌قراری» در ۲۴ نقطه تهران به صورت چرخشی روزهای سه‌شنبه پس از نماز صبح و دعای عهد تشکیل می‌شود و در این جلسات، با حضور شهردار یا نماینده او، مسئولان آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، بسیج، سپاه و امامان جماعت، وضعیت مساجد، موانع و راه‌حل‌ها بررسی می‌شود.

وی به دو چالش اصلی مساجد اشاره کرد: نخست، نگرانی‌های امنیتی در مساجد مناطق حاشیه‌ای یا دارای آسیب‌های اجتماعی، بسیج موظف شده با تشکیل شیفت‌های خادمین افتخاری در صبح و ظهر، به برقراری امنیت و نظم در این مساجد کمک کند، دومین چالش، استفاده ناکافی از فضای مساجد در ساعات بین اذان ظهر تا مغرب است.

فرمانده سپاه محمدرسول‌الله (ص) تهران بزرگ پیشنهاد کرد: با برگزاری کلاس‌های آموزشی برای جوانان و نوجوانان، از جمله سواد رسانه‌ای، تربیت فرزند و جلسات روشنگری، این فضاها فعال شوند.

وی همچنین خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت مساجد شد و پیشنهاد کرد جلسات فرماندهان نواحی، دانشجویان، معلمان، سرگروه‌های جهادی، مدیران آموزش و پرورش و حتی جشن‌های تکلیف در مساجد برگزار شود.هر محله در مساجد از معلمان خود تجلیل کند.

حسن‌زاده با قرائت بخشی از سخنان رهبر انقلاب خطاب به بسیجیان، بر حضور فعال در نمازهای جماعت، حمایت از امامان جماعت و رونق‌بخشی به مساجد تأکید کرد. جهاد تبیین و روحیه مقاومت زمانی در جامعه نهادینه می‌شود که مساجد پر از نمازگزاران و افراد تأثیرگذار باشند.

در پایان، فرمانده سپاه تهران با قدردانی از مسئولان حرم امام خمینی (ره)، ابراز امیدواری کرد که با اجرای طرح مسجد برقرار، مساجد به کانون‌های پویا و فعال اجتماعی تبدیل شوند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha