چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۵
اخلاق، زیربنای طلبگی است

حوزه/ مدرس مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) ساری گفت: اگر روح و فکر انسان تربیت نشود، علم نیز جایگاه واقعی خود را پیدا نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ساری، حجت‌الاسلام والمسلمین شریعت‌اصفهانی از استاد حوزه علمیه، ضمن تبیین جایگاه والای اخلاق در مسیر طلبگی، کلاس اخلاق را از برترین کلاس‌ها برشمرد و تأکید کرد:اگر روح و فکر انسان تربیت نشود، علم نیز جایگاه واقعی خود را پیدا نمی‌کند. در سوره جمعه، آیه ۲، تربیت و تزکیه نفس بر تعلیم مقدم شمرده شده است.

وی افزود: ارزش انسان به بُعد روحانی اوست. جسم مادی متعلق به دنیاست و سرانجام به خاک بازمی‌گردد، اما حقیقت انسان، همان روح و فکر اوست که او را از سایر موجودات متمایز می‌سازد.

شریعت اصفهانی با اشاره به تفاوت «خُلق» و «خَلق»، توضیح داد: خَلق به ظاهر و جنبه مادی رفتار اشاره دارد که البته در تأثیرگذاری اجتماعی بسیار مهم است. لبخند، خوش‌رویی، نظافت ظاهر، خوش‌بو بودن دهان و بدن، همه در فرهنگ اسلامی مورد تأکید قرار گرفته‌اند و در جذب دل‌ها نقش دارند. حتی بوسیدن فرزندان و محارم، از مصادیق عبادت شمرده می‌شود.

استاد حوزه علمیه با بیان این‌که طلبگی رشته‌ای مقدس و در خدمت پرورش روح انسان‌هاست گفت: همان‌طور که جسم به غذا نیاز دارد، روح نیز به تغذیه نیازمند است. طلبه کسی است که مأمور سیراب‌کردن روح و جان جامعه است. شما خواهران طلبه در برابر هجمه‌های رسانه‌ای و تهاجم فرهنگی نسبت به حجاب، نجابت و پاک‌دامنی مسئول هستید. وظیفه شما فقط آموختن علوم نیست، بلکه هدایت دیگران نیز بر عهده شماست.

وی با اشاره به تأکید پیامبر اسلام بر هدایت حتی یک انسان، ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) فرمود: اگر یک نفر به دست تو هدایت شود، از آنچه خورشید بر آن می‌تابد، ارزشمندتر است. باید در رفتار اجتماعی، خانواده و فامیل به‌گونه‌ای باشیم که دیگران را با محبت، دوستی و اخلاق نیکو به راه اهل‌بیت دعوت کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین شریعت‌اصفهانی، در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت ایام دهه کرامت، گفت: ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و امام رضا (ع) فرصتی است برای تبیین نقش بانوان در تربیت جامعه. حضرت معصومه بانویی بود که جان خود را در راه دیدار برادر و خدمت به دین فدا کرد و امروز حوزه علمیه قم، به برکت وجود او، پناهگاه طلابی از سراسر دنیاست.

وی با تأکید بر اهمیت ازدواج در تکامل اخلاقی و اجتماعی بانوان، افزود: پیامبر فرمود: اگر علی نبود، همتایی برای فاطمه نبود. دختران باید مانند میوه‌های رسیده، در زمان مناسب ازدواج کنند تا از آسیب در امان بمانند. اگر خواستگار اهل نماز، روزه و دیانت باشد، نباید بدون دلیل دست رد به سینه او زد.

در پایان، استاد اخلاق حوزه توصیه کرد: در خانه و جامعه با ادب، احترام، حیا و حضور مؤثر ظاهر شوید. شما در معرض نگاه مردم هستید. تبلیغ یعنی حضور فعال و تأثیرگذار. با شجاعت، پاسخ شبهات را بدهید، مجالس ناسالم را ترک کنید، در فضای مجازی هوشیار باشید و همواره برای هدایت دل‌ها آماده باشید.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha