شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۶
زنان و چالشهای پیش رویشان

حوزه/ نقش خانواده در حکومت اسلامی به عنوان محور سلامت تلقی می‌شود که در نظام اسلامی تقدس ویژه ای دارد، همچنین زن به عنوان کانون خانواده مطرح است.

خبرگزاری حوزه/ پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: اَلمَرأَةُ الصّالِحَةُ أَحَدُ الکاسِبَینِ؛ زن شایسته یکی از دو عامل پیشرفت خانواده است. (1)

نقش خانواده در حکومت اسلامی به عنوان محور سلامت تلقی می‌شود که در نظام اسلامی تقدس ویژه ای دارد، همچنین زن به عنوان کانون خانواده مطرح است.

در زمانه ای که غرب حریصانه جهانی سازی حاکمیتش را دنبال می کند، ما برای بر قراری تمدن اسلامی وحکمرانی اسلام چه کردیم؟

آیا تربیت نیروی انسانی و افراد جامعه ساز با بانوان نیست؟

مادری اولین نقش کلیدی زنان در جهان خلقت نیست؟

فرهنگ و خوراک فکری مادران مسلمان دست چه کسانی افتاده است؟!!

حیا و عفت و در پی آن جوانمردی و غیرت حاصل سلامت تفکر مادران تربیت کننده ی نسل شهدا بود،آیا هنوز زنان جوامع اسلامی صلاحیت و قابلیت شهید پروری را دارند؟

یکی از ابعاد جدی مسئله جهانی‌سازی‌ و حکمرانی واحد، واسطه قرار گرفتن فضای سایبر است که در آن افراد را از فضای فیزیکی به فضای سایبر سوق می دهند تا با استفاده از این فضا انسانها را به محیطی که مد نظرشان است بکشانند و بتوانند بر افکار و عملکردشان تاثیر گذارند، از آنجا که فضای فیزیکی عمدتاً بر مسئله خانواده استوار است و رکن اصلی خانواده نیز زن است، بنابراین زن را مورد هجمه قرار می‌دهند تا از طریق فضای سایبر بتوانند بر باور و افکار در نتیجه عملکرد بانوان اثر بگذارند و با به انحطاط کشاندن زن و خانواده حاکمیت جهانی را محقق کنند. با جابجایی ارزش نقش‌های زنانگی سعی می شود ارزش زن در حد یک کالا پایین کشیده شود تا مانعی برای تحقق اهدافشان نباشد.

توجه افراطی به ظاهر و جسم، بدن نمایی و تبرج، روح مادرانگی و تربیت و مربیگری را از زن عصر حاضر گرفته و فرزندانی با سطح بینش محدود و لذت گرا حاصل تربیت این مادران شده است.

رهایی این بازار آشفته و جای خالی فرماندهی دینی در این فضا باعث شده امروزه به اجبار شاهد مناظر درد آور در جامعه و خانواده ها باشیم. بی حیایی و از طرفی بی غیرتی دو اژدهای سیری ناپذیر به جان فرهنگ جوامع افتاده و تنها راه برون رفت از این تله ی اجتماعی بالا بردن سطح آگاهی بانوان و پرداختن به اهمیت نقش مادری برای تحقق تربیت فرزندانی خدا محور و الهی ست. وهم چنین اهالی فرهنگ و اثر گذاران حیطه فضای سایبر در کشور های اسلامی باید به فکر بومی سازی فرهنگی این فضا باشند تا جلوی این زیان هر چه زودتر گرفته شود و مفاهیم تعالی رشد انسانی جای سموم منتشر شده در این محیط را بگیرند.


1.(بحارالأنوار، ج103، ص238، ح39)

مریم فلاحی طلبه حوزه علمیه

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha