کاخ پرنده؛ جنجال هدیه ۴۰۰ میلیون دلاری قطر به ترامپ!
رسانههای عربی در آستانه سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به منطقه از هدیه جنجالی که قطر قصد دارد به او بدهد خبر دادند و تاکید کردند با وجود محدودیتهایی که در دادن هدایا به روسای جمهور آمریکا وجود دارد، اما ترامپ در حال آماده شدن برای دریافت یک هواپیمای غول پیکر بوئینگ 8-747 از خاندان سلطنتی قطر است و این هدیه قرار است تا زمان پایان ریاست جمهوری ترامپ به عنوان هواپیمای جدید ایر فورس وان استفاده شود.
شبکه ای بی سی نیوز در این زمینه گزارش داد: این جت بوئینگ گرانترین هدیه ای خواهد بود که دولت آمریکا تاکنون دریافت کرده و در واقع کاخ پرنده است. قانون اساسی آمریکا طبق بند مربوط به حقوق و دستمزد، مقامات دولتی را از پذیرش هدایا از هر پادشاه یا شاهزاده یا کشورهای خارجی منع میکند.
اما ترامپ شب گذشته در پستی در شبکههای اجتماعی بدون اشاره به نام قطر، هجمه تندی به منتقدان این هدیه وارد ساخته و ادعا کرد که این هواپیما یک هدیه موقت بوده که به وزارت دفاع آمریکا داده میشود و جایگزین یک هواپیمای 40 ساله خواهد شد.
منبع: تسنیم
فرزین: حذف صفر از پول ملی امسال انجام میشود
فرزین با بیان اینکه سال قبل یکی از پرتلاطم ترین سالهای اقتصاد ایران بود گفت: یک مقدار رشد نقدینگی از روی محدوده هدف بالاتر رفت و در اسفند ماه برای ۲۹/۱ درصد رسید. یکی از دلایل این بود که تکانها تکانههای غیرقابل پیشبینی بود و ما باید بگیم این حرکت میکردیم که هم دولت دچار مشکل نشود انسداد نقدینگی اتفاق نیفتد.
ما امسال حتماً حذف صفر را دنبال خواهیم کرد. این تصویری که از ریال وحود دارد تصویر درستی نیست حذف صفر باید انجام بشود. در بسیاری از کشورهای اروپایی حتی روسیه، ترکیه و آلمان پس صفر خود را در یک بازه زمانی انجام دادهاند. و اگر این کار اتفاق بیفتد یک آرایش خوبی از ریال ایرانی نشان داده خواهد شد.رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: ما باید تامین مالی را برای بنگاههای کوچک افزایش دهیم. در حال حاضر تامین مالی بنگاههای کوچک خوب نیست. با ابزارهای زیرخط تامین مالی این بنگاهها را انجام خواهیم داد.
منبع: فارس
افزایش گردش ویروس کرونا در کشور/ در اماکن عمومی ماسک بزنید
اخیراً انتشار نامه معاون بهداشت مبنی بر افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا، نگرانیهایی ایجاد کرده اما رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی میگوید ویروس جدیدی در جهان شناسایی نشده و باید همان توصیههای بهداشتی قبلی را رعایت کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ویروسهای تنفسی سالانه تعداد زیادی از مردم را درگیر میکنند و در برخی موارد نیز منجر به بستری یا در موارد شدید سبب فوت افراد میشوند؛ اگرچه این ویروسها از سالها پیش در جوامع در گردش بودهاند و منجر به بروز طغیانهای کوچک بهویژه در فصلهای سرد سال نیز میشدند اما از زمان شیوع همهگیری کرونا، حساسیت مردم نسبت به این ویروسها افزایش یافته است. این حساسیتها پس از فروکش کردن کرونا تا حد زیادی کاهش یافت اما اخیراً انتشار نامهای از معاون بهداشت وزارت بهداشت مبنی بر افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور، نگرانیهایی برای مردم ایجاد کرده است.
رئیسی در این نامه خطاب به معاونین بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور به گردش ویروسهای تنفسی در کشور براساس گزارش سامانههای دیدهوری و مراقبت غیردیدهوری اشاره کرده و از معاونان بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور خواسته است ضمن اجرای اقدامات مراقبتی و آموزشی، گزارش عملکرد دورهای خود را به مرکز مربوطه ارسال کنند.
در این نامه بر ضرورت استفاده صحیح و مستمر از ماسک بهویژه در فضاهای بسته و پرجمعیت تأکید شده و پایش منظم اماکن تجمعی نظیر مدارس، زندانها و آسایشگاهها از نظر رعایت ضوابط بهداشتی مورد تأکید قرار گرفته است.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز اعلام کرده است که آخرین یافتههای نظام مراقبت و دیدهبانی عفونتهای تنفسی بیانگر این است که نسبت ابتلا به کوویدـ19 طی چند هفته گذشته افزایش یافته و نسبت ابتلا به این بیماری از دو درصد به چهار درصد رسیده اما افزایش دودرصدی از نظر میزان و سویه نگرانکننده نیست و نامه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی در راستای وظایف این معاونت و بهمنظور حفظ آمادگی و هوشیاری نظام سلامت برای مواجهه با بیماریها بوده است.
وی تأکید کرده است که سویه جدید و خطرناکی از کووید19 در کشور و دنیا در گردش نیست و آنچه شاهد ابتلای مردم در جهان و ایران هستیم، همان سویههای معمولی هستند که پیش از این نیز مشاهده میشدند.
افزایش فعالیت ویروسهای تنفسی در کشور
در همین راستا علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی تسنیم اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دیدهوری و رصد ویروسهای تنفسی در کشور، معاونت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی هشدار داده است نسبت به رصد و شناسایی مبتلایان دقت بیشتری داشته باشند.
وی اضافه کرد: فعالیت ویروسهای تنفسی بهویژه کووید19 افزایش پیدا کرده و این افزایش فعالیت نسبت به گذشته محسوستر شده است، البته، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که کووید دیگر از حالت خطرناک خود خارج شده است اما این بهمعنای پایان کرونا نیست.
در سالی که گذشت، بهویژه از زمستان سال گذشته تاکنون، فعالیت و گردش ویروس آنفلوآنزا نیز بیشتر از گذشته شده است و حتی شاید بتوان گفت گاهی این ویروس تغییراتی نیز کرده است؛ بهطور مثال، آنفلوآنزا که قبلاً بیشتر در فصول سرد سال دیده میشد، حالا بهنظر میرسد که در فصول غیرسرد هم مشاهده میشود.
ابهام در وضعیت دقیق اپیدمیولوژیک ویروسها
ناجی ادامه داد: وزارت بهداشت دادههای مرتبط با تستهای دیدهوری را در اختیار دارد و وضعیت شیوع ویروسها را دنبال میکند، با این حال، هنوز از اینکه چقدر این افزایش فعالیتهای ویروسها خطرناک است، اطلاعات اپیدمیولوژیک دقیقی در دسترس نداریم، علت این موضوع این است که غیر از دیدهوری که وزارت بهداشت انجام میدهد، تعداد تستهای انجامشده کاهش یافته است.
ماجرای نامه معاون وزیر بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی
وی درباره نامه معاون وزیر بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی که منجر به نگرانیهایی در جامعه شده است، نیز بیان کرد: از سال گذشته تاکنون شاهد گردش کرونا و آنفلوآنزا بودهایم و اکنون دوباره کووید فعالتر شده است، وزارت بهداشت به همین دلیل توصیههایی به مردم ارائه میکند تا از شیوع بیشتر بیماری جلوگیری شود، با وجود این، توصیههای مربوط به پیشگیری از کرونا همانند توصیههای قبلی است.
توصیه مجدد به استفاده از ماسک در اماکن شلوغ و سربسته
رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تصریح کرد: به مردم توصیه میشود در مکانهای عمومی مانند مترو، اتوبوس یا محیطهای شلوغ و سربسته، بهداشت فردی از جمله استفاده از ماسک و شستن دستها را رعایت کنند، همچنین فاصلهگذاری اجتماعی در مکانهای پرازدحام میتواند به کاهش شیوع کمک کند، این توصیهها تنها برای محافظت از سلامت عموم است و نباید موجب ترس مردم شود، بلکه باید آنها را تشویق کرد تا با رعایت نکات بهداشتی از انتقال ویروسها جلوگیری کنند،
علاوه بر این، مردم باید توجه داشته باشند که برخی افراد از جمله کسانی که سیستم ایمنی ضعیف یا سن بالاتری دارند، بیشتر در معرض خطر هستند بنابراین، با رعایت این نکات، میتوانیم شیوع ویروسها را کاهش دهیم و از افرادی که آسیبپذیرترند محافظت کنیم.
منبع: تسنیم
ویتکاف: اختلاف میان ترامپ و نتانیاهو ساخته رسانههاست
نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور غرب آسیا، گزارشها درباره تنش میان ترامپ و نخستوزیر رژیم صهیونیستی بر سر مسائل ایران و غزه را «ساخته و پرداخته خبرنگاران» خواند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در امور غرب آسیا استیو ویتکاف، گزارشهای رسانهای درباره اختلافات میان ترامپ و بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی را رد کرد و آنها را ناشی از فضاسازی برخی خبرنگاران خواند.بر اساس گزارش شبکه NBC، برخی منابع مدعی شده بودند که اختلاف دیدگاه در خصوص نحوه برخورد با ایران و تحولات نوار غزه باعث ایجاد شکاف در روابط میان ترامپ و نتانیاهو شده است.
طبق گزارش خبرگزاری روسی ریانووستی، ویتکاف در گفتوگو با وبسایت بریت بارت در اینباره گفت «من در چند جلسه با رئیسجمهور و نخستوزیر حضور داشتم و فضای میان آنها کاملاً دوستانه است. در واقع، آنها دوستان خوبی هستند. طبیعی است که در همه چیز توافق کامل وجود نداشته باشد و همین نقطهنظر متفاوت، بهانهای برای برخی خبرنگاران شده تا از آن داستانسازی کنند.»وی افزود: «اختلافهای کوچک و معمولی را که اصلاً اهمیتی ندارند، به شکلی اغراقآمیز در رسانهها منعکس میکنند و آن را تبدیل به بحرانی بزرگ جلوه میدهند. این مضحک است.»این اظهارات در حالی بیان میشود که روابط میان آمریکا و رژیم صهیونیستی همواره یکی از موضوعات محوری در سیاست منطقه غرب آسیا، بهویژه در ارتباط با موضوع هستهای ایران و حمایتهای آشکار واشنگتن از تلآویو بوده است.
منبع: فارس
آغاز انتقال سهمیه سوخت به کارت های بانکی از مرداد امسال
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از آغاز فرایند انتقال سهمیه سوخت از کارت هوشمند سوخت به کارتهای بانکی شخصی از مرداد امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کرامت ویس کرمی از آغاز اجرای یکی از طرحهای تحولی در حوزه توزیع سوخت خبر داد و گفت: بر اساس تکلیف تعیینشده در قانون بودجه ۱۴۰۴، وزارت نفت موظف است ظرف چهار ماه شرایطی فراهم کند که امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت هوشمند سوخت به کارت بانکی مالک خودرو فراهم شود.
وی در مصاحبه با سیما افزود: در همین راستا، برنامهریزیها و هماهنگیهای لازم با وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران انجام شده است. همچنین آئیننامه اجرایی این طرح نیز باید طبق قانون ظرف دو ماه تدوین شود که در حال حاضر پیشنویس آن در کمیسیون اقتصادی دولت در دست بررسی است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش با اشاره به اقدامات فنی و زیرساختی مورد نیاز اجرای این طرح تصریح کرد: برای اجرای موفق این طرح، باید مدل و معماری شبکه متناسب با الزامات فنی تدوین شود. این مدل تا پایان تیر ۱۴۰۴ نهایی خواهد شد و پس از آن وارد فاز اجرایی میشویم.
او ادامه داد: اجرای این طرح نیازمند تغییراتی در سامانه هوشمند سوخت کشور است؛ هم در بخش نرمافزاری و هم در بخش سختافزاری. از آنجا که این سامانه باید بهصورت برخط با بانک مرکزی در ارتباط باشد، پیادهسازی آن در دیتاسنترهای تهران و جایگاههای عرضه سوخت سراسر کشور زمانبر خواهد بود و بهتدریج انجام خواهد شد.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش، تا زمان اجرای کامل طرح و انتقال سهمیه به کارت بانکی، کارت هوشمند سوخت همچنان معتبر است و هموطنان باید همچون گذشته در نگهداری از کارتهای خود دقت داشته باشند.
او در پایان تأکید کرد: در زمان مناسب و همزمان با اجرای نهایی طرح، اطلاعرسانی شفاف و دقیق از طریق رسانه ملی و دیگر رسانهها انجام خواهد شد تا مردم در جریان جزئیات اجرایی قرار بگیرند.
منبع: مهر
پ ک ک اعلام انحلال کرد
رسانه های ترکیه خبر دادند که پ ک ک در بیانیهای انحلال این گروه را اعلام کرده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه های ترکیه اعلام کردند که پ ک ک در بیانیه ای تصمیم به انحلال این گروه گرفته است.
در بیانیه منتشر شده از سوی پ ک ک آمده است: بازسازی روابط کردها و ترکیه اجتنابناپذیر است. ما ایمان کامل داریم که مردم ما تصمیم انحلال پ ک ک و پایان دادن به روش مبارزه مسلحانه را بهتر از هر کس دیگری درک خواهند کرد و وظایف دوره مبارزه دموکراتیک را بر اساس ایجاد یک جامعه دموکراتیک با آغوش باز خواهند پذیرفت.
پیش از این گفته شده بود که کنگره حزبی پ ک ک برگزار شده و تصمیم مهمی در خصوص ادامه روند کار این گروه گرفته شده است.
حزب کارگران کردستان ترکیه یا پ ک ک در سال 1978 فعالیت خود را آغاز کرد. این حزب به دنبال رسمیت یافتن فعالیت سیاسی کردها در ترکیه بود که تحت فشار قرار داشتند. با ناکام ماندن این حزب در فعالیت سیاسی، پ ک ک در سال 1984 فعالیت نظامی خود علیه دولت ترکیه را آغاز کرد.
طی 40 سال گذشته، درگیری بین پ ک ک و نظامیان ترکیه تلفات زیادی به هر دو طرف وارد شده و به ادعای رسانه های ترکیه حدود 40 هزار کشته از سوی دو طرف بر جای گذاشته است. همچنین گفته می شود که این درگیری ها 4 تریلیون لیره به اقتصاد ترکیه زیان وارد کرده است.
منبع: تسنیم
گوگل شهریور به دادگاه میرود/ دعوای نمایندگان کنگره بر سر فناوری جاسوسی!
جلسهای پرتنش در کنگره آمریکا بار دیگر توجهها را به قدرت نفوذ شرکتهای فناوری بهویژه گوگل جلب کرد. این شرکت که مدل درآمدی آن وابسته به تبلیغات هدفمند و جمعآوری دادههای کاربران است، با اتهاماتی از جمله نقض حریم خصوصی و دزدی اطلاعات مواجه شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محاکمهای در رابطه با انحصارطلبی گوگل در بازار تبلیغات آنلاین در شهریورماه ۱۴۰۴ (سپتامبر ۲۰۲۵) در ایالات متحده برگزار خواهد شد. در این محاکمه، دادگاه به بررسی پیشنهادات وزارت دادگستری آمریکا (DOJ) برای مقابله با انحصار گوگل در بخش فناوری تبلیغات دیجیتال خواهد پرداخت.
آژانسهای ضد انحصار در آمریکا به دنبال فروش بخشی از کسبوکار تبلیغاتی گوگل به منظور مقابله با تسلط انحصاری این شرکت بر ابزارهای تبلیغاتی هستند. قاضی لئونی برینکما تاریخ محاکمه گوگل را برای رسیدگی به این تخلفات در شهریورماه تعیین کرده است. ین محاکمه پس از آن برگزار میشود که در آوریل ۲۰۲۵، دادگاه اعلام کرد که گوگل در دو بخش کلیدی فناوری تبلیغات دیجیتال، یعنی بازار تبادل تبلیغات (AdX) و پلتفرم مدیریت تبلیغات ناشران (DFP یا Google Ad Manager)، انحصار غیرقانونی ایجاد کرده است.
این مسئله اما تمام ماجرا نیست؛ نمایندگان کنگره آمریکا، در جلسه استماع که با حضور نماینده گوگل برگزار شد، اتهاماتی جدی را متوجه این ابرشرکت کردهاند، از جمله جاسوسی و در اختیار گرفتن اطلاعات و مشخصات کاربران از طریق جمعآوری داده.
در ادامه این گزارش به جزئیات اتهامات مطرح شده پیرامون گوگل میپردازیم.
در سالهای اخیر، قدرت و نفوذ شرکتهای فناوری در ابعاد مختلف زندگی انسانها، به موضوعی داغ برای سیاستگذاران، محققان و نهادهای مدنی در سراسر جهان تبدیل شده است. یکی از شرکتهایی که بیش از دیگران زیر ذرهبین قرار گرفته، گوگل، غول فناوری آمریکایی و یکی از بزرگترین پلتفرمهای جهانی برای تبلیغات، جستجوی اینترنتی و خدمات دیجیتال است. در جلسهای پرتنش که در کنگره آمریکا برگزار شد، مدیرعامل گوگل، ساندار پیچای، به پرسشهای نمایندگان پاسخ داد که از او راجع به موارد مختلف از جمله دزدی اطلاعات از کاربران سوال پرسیده شد. در ادامه به بررسی سوال و جواب های نمایندگان و مدیرعامل گوگل میپردازیم.
چرا گوگل محاکمه شد؟
گوگل، یکی از پیشتازان عصر دیجیتال، خدمات مختلفی از جمله جستجوی آنلاین، تبلیغات هدفمند، نقشههای گوگل (Google Maps) و پلتفرمهای کاربردی دیگر ارائه میدهد. مدل درآمدی گوگل تا حد زیادی وابسته به تبلیغات است؛ تبلیغاتی که با استفاده از دادههای کاربران، دقیقاً برای نمایش علاقهمندیها و نیازهای آنها طراحی میشود. این رویکرد از یک سو، تجربه کاربران را بهبود میدهد و از سوی دیگر، نگرانیهایی درباره جمعآوری بیرویه دادهها و استفاده از آنها برای اهداف تجاری ایجاد کرده است، در واقع با کشف علاقمندی های مخاطب با توجه به فاکتور هایی مثل لایک، تماشا یا کلیک مخاطب در تبلیغات بعدی مهندسی میشده است تا بهره وری تبلیغات بالا رود( مسله مشابه در اکسپلور اینستاگرام ملموس تر است).
موضوع اصلی جلسه کنگره بر سر این مسئله بود: آیا گوگل از اطلاعات جمعآوریشده کاربران بهطور شفاف استفاده میکند و آیا کاربران کنترل کافی بر دادههای شخصی خود دارند؟ نمایندگان کنگره به پرسشهایی درباره شفافیت در سیاستهای حریم خصوصی گوگل، میزان کنترل کاربران بر اطلاعاتشان، و نحوه استفاده از دادهها در تبلیغات هدفمند پرداختند.
منبع: دانشجو
قالیباف: تعداد قوانین کشور به یک چهارم کاهش مییابد
رئیس مجلس شورای اسلامی، یکی از مشکلات عمده کشور را تعدد قوانین دانست و گفت: برنامه داریم تا در یک سال و نیم پیش رو تعداد ۱۲ هزار و پانصد قانون را به سه هزار قانون کاهش دهیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در اولین جشنواره توانمندسازی و کارآفرینی علوی که صبح امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴) با موضوع راهاندازی ۷۵ هزار طرح اشتغالزایی بنیاد علوی و با شعار «صدهزار لبخند، صدهزار امید» در مجتمع فرهنگی آموزشی امام خمینی (ره) لواسان برگزار شد، با بیان اینکه مادیات و شخصیت انسان در گروی کار است، گفت: این جمع، جمع بانشاطی در حوزه کار برای بخشی از جامعه است که مستحق این خدمت بوده و مستضعف هستند که البته مسبب این استضعاف نیز ما مسئولان هستیم.
رئیس قوه مقننه در ادامه با تأکید بر ضرورت راه اندازی نهضت مردمی سازی در کشور، عنوان کرد: در هر عرصهای که فعالیت داشتم هرگاه کار را با مردم دنبال کردم موفق بودهام؛ مردم به معنای عام مردم بوده است و هیچگاه ویژه سازی نکردهام. در عرصه اقتصادی نیز اگر یک ایران قوی میخواهیم مهمترین کاری که باید انجام دهیم این است که خانواده قوی شود چرا که ریشههای ایران قوی در یک خانواده ایرانی قوی رشد میکند و اگر خانواده ایرانی قوی نداشته باشیم، ایران قوی نخواهیم داشت. برای اینکه فرد فرد جامعه نیز قوی باشند نیازمند خانواده قوی هستیم لذا توجه به این رویکردها که با دخیل بودن مردم همراه است، اساسی است.
آقای قالیباف در ادامه با بیان اینکه برخی تصور میکنند با تخصیص اعتبار همه مشکلات حل میشود، به ذکر مثالی اشاره کرد و گفت: نیمه اول دهه ۸۰ به دلیل شرایطی که در کشور پیش آمد، درآمدمان در سال به ۱۷ تا ۲۰ میلیارد دلار رسید چون با اُفت قیمت نفت روبهرو شده بودیم، اما حدود ۵ سال بعد بود که درآمد کشور به ۱۱۹ میلیارد دلار افزایش پیدا کرد، اما شاهد رشد اقتصادی و کاهش تورم نبودیم و هیچ آثاری از پیشرفت در کشور نمایان نشد لذا مشکل ما پول نیست بلکه مشکل ما اراده ها، تفکر و نبود کار گروهی است. متأسفانه دوقطبیهای متضاد و کاذبی در کشور درست میکنیم که نمیدانیم در جریان آن مسئول تولید ثروت هستیم یا مسئول توزیع آن. ما حتی یک مدیر اقتصادی خوب برای توزیع ثروت خدادادی نیستیم و نمیتوانیم این کار را انجام دهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با نگاهی به ریشه بحثهای اقتصادی در مییابیم که باید به سمت تولید ثروت برویم، یادآور شد: باید رویکردها را اصلاح کنیم و به سهم خود تلاش کردیم در مجلس در حوزه قانونگذاری به این سمت که از دستورات حضرت آقا بوده حرکت کنیم و مهمترین آن تنقیح قوانین است. تلاش داریم ۱۲ هزار و ۵۰۰ عنوان قانون را حداکثر ظرف یک سال پیش رو به حدود ۳ هزار قانون برسانیم و با این اقدام بروکراسی بی ربطی که امروز مزاحم هر حرکتی است با کاهش تورم قوانین برداریم.
آقای قالیباف در ادامه با تأکید بر نقشدهی به مردم در جریان قانونگذاری عنوان کرد: چندین سال است شعارهای سال مطرح شده از سوی رهبری حول محور مسائل اقتصادی و به ویژه تولید بوده است؛ ما قانون مربوط به تولید، پیشرفت و مشارکت مردمی را از قبل پیگیری کرده بودیم و قانون نظام تأمین مالی تولید را اردیبهشت ماه سال گذشته به سرانجام رساندیم تا قانون بهروزی در این حوزه با تأکید بر نقش مردم داشته باشیم که البته هنوز آیین نامههای اجرایی مربوط به آن در دولت تصویب نشده است. ما به همان میزان که منتظر تسهیلات بانکی هستیم باید به صندوق امانات بانکها هم نگاه کنیم که حجم زیادی از داراییهای مردم آنجا حبس شده و باید به گونهای عمل کنیم که این داراییها آزاد شود و مردم آنقدر انگیزه اقتصادی پیدا کنند که در صف بمانند تا با داراییهای خود، اقتصاد کشور را متحول کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برنامه هفتم و قانون نظام تأمین مالی تولید فرصتهای بزرگی برای سرمایه گذاری و تأمین امنیت مالی سرمایه گذاران دارد، اظهار داشت: تأکید من بر این است که ۴ گام شفاف سازی، مردمی سازی، هوشمندسازی و کارآمدسازی را دنبال کنیم تا سیستم ناکارآمد، اصلاح شود. در سطوح پایینتر نیز کار ما تسهیلگران بنیاد علوی، هدفمند است. در گذشته آزمون خطاهای بسیاری داشتیم که امروز دیگر فرصت آن را نداریم. صنایع و کار خانگی از مهمترین بخشهای نتیجه بخش در عرصه اقتصادی کشور است. اول خانواده و بعد از آن جغرافیا مهم است. خانواده، محله، مدرسه و مسجد باید به صورت زنجیروار به هم متصل باشند که به معنای افزایش ظرفیتها بوده و میتواند هم افزایی ایجاد کند. چند روز پیش هم دیدم که بنیاد مستضعفان سهمی از نهضت مدرسه سازی را برداشت تا به این عرصه بپردازد. توجه به همه این موضوعات برای ما تولید فرهنگ، منزلت، معرفت، ثروت و قدرت میکند که اگر میخواهیم کشوری مستقل باشیم باید مولد باشیم و اگر میخواهیم مولد باشیم باید قدرت، ثروت، منزلت و معرفت تولید کنیم. این چرخه در روستاها و شهر و هر کجا که روابط متقابل میان انسان و مکان وجود دارد، باید وجود داشته باشد. این کار نیازمند بسترسازی برای کار است.
آقای قالیباف اضافه کرد: توانمندسازی و اشتغالزایی پایدار که شکل بگیرد میتوان تجاری سازی کرده و بازار جهانی را به دست آورد. در همه این فعالیتها باید مردم دیده شوند و کیفیت و کمیت تولید باید در کنار آن باشد تا کار معنا پیدا کند. به لحاظ حقوقی این فرصت وجود دارد که شرکت ها، شرکتپروژه، شرکت عامپروژه، بورسی و غیربورسی باشند و شرکتهایی باشند که حق مدیریتی آنها بر مالکیتی آنها غالب باشد و نخبگان آن را مدیریت کنند لذا این فرصت جدی است که بنیاد مستضعفان با مدیریت آقای دهقان آن را دارد. شما نیز با فضای بسیجی، مردمی و صلواتی در میدان هستید و کار میکنید.
منبع: صدا و سیما
مأموریتهای حوزویان در قبال پیام تاریخی رهبر معظم انقلاب + فیلم
حجتالاسلام والمسلمین صلحمیرزایی گفت: همه باید با مباحثه و تحقیق، مأموریتهای خود را از این پیام استخراج کنند. برخی باید به تبیین محتوا بپردازند، برخی راهبردنویسی کنند و برخی هم برنامههای عملیاتی ارائه دهند.
حجتالاسلام والمسلمین سعید صلاحمیرزایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب پیام جامع و تاریخی به مناسبت یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم صادر کردند. ایشان روزهای متمادی با دقت و وسواس علمی، محتوای این پیام را بررسی و تدوین کردند تا افقهای جدیدی پیش روی طلاب و حوزویان گشوده شود.
مخاطبان پیام و ضرورت برخورد هوشمندانه
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به مخاطبان اصلی پیام تاریخی حضرت آقا، تأکید کرد: مدیریت حوزه، اساتید، پژوهشگران، طلاب و روحانیون با مطالعه عمیق این پیام، بهصورت فعال و هوشمندانه با آن برخورد کنند.
هر واژه پیام تاریخی حضرت آقا سنجیده و حامل پیام است
وی با تجلیل از جایگاه علمی و مدیریتی رهبری معظم انقلاب، افزود: ایشان از معدود فقهای تاریخ تشیع هستند که همزمان در بالاترین سطح علمی، تسلط بر مسائل بینالمللی و اجتماعی، و توانایی طرحریزی راهبردی قرار دارند، بنابراین، هر واژه پیام تاریخی حضرت آقا سنجیده و حامل پیام است.
مأموریتهای حوزویان در قبال پیام رهبر انقلاب
وی به وظایف حوزه علمیه اشاره کرد و گفت: همه باید با مباحثه و تحقیق، مأموریتهای خود را از این پیام استخراج کنند. برخی باید به تبیین محتوا بپردازند، برخی راهبردنویسی کنند و برخی هم برنامههای عملیاتی ارائه دهند.
استاد حوزه علمیه قم افزود: هر طلبه، استاد و پژوهشگر باید سالانه عملکرد خود را بر اساس پیام حضرت آقا ارزیابی کند و بپرسد: "این پیام چه تغییری در مسیر من ایجاد کرد؟" این مطالبهگری از مسئولان و خودمان ضروری است.
حجتالاسلام والمسلمین صلحمیرزایی در پایان گفت: امیدوارم با عمل به این پیام، شناخت دقیقتری از حوزه و مأموریتهای پیشروی آن پیدا کنیم.
منبع: حوزه
مکزیک از گوگل شکایت کرد
رئیسجمهور مکزیک اعلام کرد این کشور از گوگل به دلیل نادیده گرفتن درخواستهای مکرر برای عدم استفاده از نام «خلیج آمریکا» به جای «خلیج مکزیک» در سرویس «نقشه گوگل» (Google Maps) برای کاربران آمریکایی، شکایت کرد.
به گزارش ایسنا، کلودیا شینبائوم، روز جمعه، این شکایت را بدون ارائه جزئیات بیشتر اعلام کرد و نگفت این شکایت کجا تنظیم شده است. وزارت امور خارجه مکزیک پیش از این نامههایی را به گوگل ارسال کرده و از این غول فناوری خواسته بود که از نام «خلیج آمریکا» برای اشاره به آبهای داخل قلمرو این کشور استفاده نکند.
«خلیج مکزیک» در حال حاضر، برای کاربران داخل آمریکا با نام «خلیج آمریکا» در «نقشه گوگل» نمایش داده میشود. برای کاربران خارج از آمریکا، این خلیج به عنوان «خلیج مکزیک» نمایش داده میشود.
دونالد ترامپ در ۲۰ ژانویه و در اولین روز ریاستجمهوری خود، فرمان اجرایی امضا کرد که نام این پهنه آبی را در تمام ارجاعات دولت فدرال تغییر میداد. ترامپ چند هفته بعد، در ۹ فوریه، بر فراز این خلیج پرواز کرد و در اعلامیهای جداگانه، آن را «روز خلیج آمریکا» اعلام کرد.
منتقدان میگویند که این اقدام در راستای اهداف توسعهطلبانه ترامپ شامل تهدید به کنترل کانال پاناما و گرینلند و تلاش برای تبدیل کانادا به «ایالت پنجاه و یکم» آمریکا، انجام میشود.
این پهنه آبی مورد بحث، یک حوضه اقیانوسی است که بین جنوب آمریکا و مکزیک قرار دارد و به مدت بیش از ۴۰۰ سال، با نام «خلیج مکزیک» شناخته شده است. مکزیک استدلال کرده است که اگر آمریکا قرار است اصطلاح «خلیج آمریکا» را بپذیرد، نام جدید باید فقط به بخشی از خلیج اطلاق شود که روی فلات قاره ایالات متحده قرار دارد.
طبق نامهای که شینبائوم در آن زمان به اشتراک گذاشته بود، در فوریه، کریس ترنر، معاون رئیس امور دولتی و سیاستهای عمومی گوگل، به مکزیک اعلام کرد که این شرکت، رویه نامگذاری خود را تغییر نخواهد داد. ترنر گفت که این شرکت، «سیاستهای دیرینه نقشههای خود را بیطرفانه و پیوسته در تمام مناطق» دنبال میکند.
گوگل اعلام کرده است که نامهای منطقهای خود را بر اساس سیستم نامهای جغرافیایی آمریکا، بهروزرسانی میکند.
بر اساس گزارش شبکه الجزیره، با این حال، جنجال بر سر «خلیج مکزیک»، سیاستمداران حزب جمهوریخواه ترامپ را به جنب و جوش انداخته است. مجلس نمایندگان آمریکا، پنجشنبه گذشته، با ۲۱۱ رای موافق در برابر ۲۰۶ رای مخالف، به رسمیت شناختن «خلیج آمریکا» به عنوان نام رسمی، رای داد و تنها یک جمهوریخواه در مخالفت با این تغییر نام، به دموکراتها پیوست. اگر این لایحه برای رایگیری مطرح شود، احتمالا در سنا با مخالفتهای شدیدتری روبرو خواهد شد.
منبع: ایسنا
نیوزلند اینستاگرام را برای نوجوانان ممنوع میکند
نخستوزیر نیوزلند پیشنهاد ممنوعیت استفاده کودکان زیر ۱۶ سال از شبکههای اجتماعی را با هدف محافظت از آنها و افزایش مسئولیتپذیری پلتفرمها مطرح کرد.
به گزارش جهان نیوز به نقل از مایکروسافت نیوز، نخستوزیر نیوزلند، «کریستوفر لاکسون»، پیشنهادی برای ممنوعیت استفاده از شبکههای اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال ارائه داده است؛ اقدامی مشابه آنچه پیشتر در استرالیا انجام شده بود تا از کودکان در برابر زورگویی آنلاین و محتوای خشونتآمیز محافظت شود. او با حمایت از طرح ارائهشده توسط یکی از نمایندگان حزب ملی، اعلام کرد هدف اصلی این قانون، حفاظت از کودکان و الزام بیشتر شرکتهای شبکه اجتماعی به پاسخگویی است. بر اساس این طرح، شرکتهای شبکه اجتماعی باید سن کاربران را تأیید کنند و تنها به افراد بالای ۱۶ سال اجازه استفاده دهند؛ در غیر این صورت با جریمهای تا سقف ۲ میلیون دلار نیوزیلند روبرو خواهند شد.
نماینده پارلمان، «کاترین وِد» که این لایحه را نوشته و ارائه کرده، گفته است در حال حاضر هیچ سازوکار قانونی برای تأیید سن در این پلتفرمها در نیوزلند وجود ندارد. او گفته این قانون قرار است مانع از اعتیاد به شبکههای اجتماعی، مواجهه با محتوای نامناسب و زورگویی آنلاین در میان نوجوانان شود. اما برای تصویب نهایی، این لایحه باید ابتدا از یک قرعهکشی در پارلمان انتخاب شود و سپس حمایت احزاب همپیمان دولت و حتی برخی احزاب مخالف را جلب کند.
با اینکه حزب ملی بزرگترین عضو ائتلاف سهجانبه حاکم است، یکی از شرکای ائتلاف، حزب ای اس تی، اعلام کرده از این قانون حمایت نخواهد کرد. رهبر ای اس تی، «دیوید سیمور»، گفته است ممنوعیت سریع و بدون بررسی دقیق، راهحل واقعی نیست و باید همه طرفهای مرتبط از جمله روانشناسان آموزشی و شرکتهای فناوری در کمیتهای تخصصی موضوع را بررسی کنند تا راهحلی عملی و مؤثر پیدا شود. او پیشنهاد داده که بهتر است نیوزیلند فعلاً منتظر نتایج اجرای قانون مشابه در استرالیا بماند.
کانال تلگرام جهان نیوزدر مقابل، حزب مخالف «کارگر» از این ایده استقبال کرده و رهبر آن، کریس هیپکینز، گفته است این موضوعی ملی است و استرالیا شجاعانه به سراغش رفته، پس نیوزیلند هم باید وارد گفتگو شود. «وینستون پیترز»، رهبر حزب «ان زد فرست»، نیز با لایحه موافق است، ولی تأکید دارد باید از طریق بررسی در کمیته تخصصی پارلمان، به قانونی دقیق و مناسب رسید. گفتنی است استرالیا در نوامبر گذشته قانونی را تصویب کرده که بر اساس آن، از سال آینده شبکههای اجتماعی موظف به جلوگیری از ثبتنام کودکان زیر ۱۶ سال خواهند بود، در غیر این صورت تا ۵۰ میلیون دلار استرالیا جریمه میشوند. این قانون واکنش تند شرکتهای فناوری را در پی داشت که آن را شتابزده و مبهم توصیف کردند.
منبع: جهان نیوز
نظر شما